• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağız kokusundan kurtuldum sonunda (:

kissme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
34
0
96
Adana
Arkadaşlar tabi ağız kokusunun pek çok sebebi olabilir , mutlaka doktora gitmek gerekir vs vs....Ama kabul edelim pek çoğumuz gitmiyoruz veya gidemiyoruz.Ben bu sorunumu diş ipi + kaliteli bir diş fırçası + ağız suyu üçlemesinde buldum.

Özellikle diş ipini kesinlikle küçümsemeyin,nasıl farkettiğini görünce inanamayacaksınız. Dişlerin arasında diplerinde fırçalamadan sonra bile gerçekten yemek artıkları kalıyor ve asıl kokuya buralarda üreyen bakteriler sebep oluyor. Diş ipi tertemiz yapıyor dişlerimi...Dişlerinizi uygun şekilde fırçalayıp diş ipi kullanıp bir de üstüne ağız suyu ile çalkalarsanız ağzınızı kokudan eser kalmıyor hemde uzun süre. Ben özellikle sabahları uyanınca çok rahatsız oluyordum. Bir kaç gündür bu şekilde uygulama yapıyorum sabahları ferah ferah uyanıyorum.Sabahları yapıncada gün içinde çok rahat ediyorum. Yani bakım bakım bakım diyorum.

Herkese şiddetle tavsiye ederim. Dişlerinizi fırçalarken dilinizi de fırçalamayı unutmayın. Hepinize ferah günler. Ben kurtuldum çok şükür :) :Saruboceq:

:dance::dance::dance:
:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
:lepi::lepi::lepi:
sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

haklısın canım diş ipi çok önemli,bende aynen dediğin gibi yaptım her yemekten sonra dişimi fırçaladım ve sirke-su-tuz karışımı hazırlamıştım her fırçalamadan sonra bunla gargara yaptım,benimde böyle çözüldü ağız kokum

Mesela bu colgatein gece kullanılan ağız suyu.Büyük marketlerde var. Eczanelerde de.
KVM31165_166.jpg

Diş ipini her zaman kullanırım ben de. Gerçekten çok önemli. Bu yazıyı paylaşmanız çok iyi olmuş. Çünkü bu işlemleri yapan insan sayısı malesef çok az. Diş fırçası asla yeterli olmuyor tek başına.:umursamaz:

diş ipi ve ağız suyunu nerden bulabiliriz acaba eczanelerden mi bide fiyaları nasıl acaba:kedi:

:
ben süt ürünleri yediğimde ağzım kokuyormuş gibi geliyor bunun sebebi ne ?

süt ürünü olunca daha çabuk bakteri ürüyor, gerçekten hemen koku yapıyor.bende çok süt içerim. süt içtikten sonra dişlerini fırçalamanı öneririm yada üşeniyorsan ağız suyu ile çalkala en azından:teselli:

diş ipi ve ağız suyunu nerden bulabiliriz acaba eczanelerden mi bide fiyaları nasıl acaba:kedi:

marketlerde eczanelerde kozmetikçilerde heryerde var cnm. diş ipi 25mt 4lira civarı, 50mt 6buçuk lira civarı.markaları da var ayrı ayrı ama ortalama fiyat yazdım. ağız suyu da 6 ile 12 lira arası diyeyim çok fazla çeşit var:1rolleyes:

diş ipi çok kullanamıyorum ben yaa..içim gidio onu dişlerimin arasına skunca oynayınca falan :S ama bu ağız suyunu alıcam inş.. çok koku olmuyor bnde ama genede diş sağlığı herşeyden önemli...tşkler :) :)

aYYYY çok saol canım yaa başlıcam bugun sürekli dişimi fırçalıorum ama sanki gun içerisinde kokuo gibime gelıo sürekli sakız şeker yemekten bıktım sabahlarıda ferah olmak ıstıorum dolgularımda yeni zaten doktorluk bı işim yok hemen gidip alıyım şu gargaradan sempatiksalakcinni

Back