• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Agi hakkında

Isyeri hala sigorta yapmadi 3 hafta geçmesine rağmen. Elden isteyeceğim agiyi
işyeri işbaşı yaptığınız gün sigortayı yapmak zorunda!!!!!!! agi'de maaş bordronuzda görünür.ama siz şuan sigortasız olduğunuz için bir bordronuz olmaz. yerinizde olsam çalışma bakanlığına şikayet ederim.

a
Isyeri hala sigorta yapmadi 3 hafta geçmesine rağmen. Elden isteyeceğim agiyi

agi dediginiz sey devletin is verene kdv beyaninda yaptigi indirimdir. size odensin diye yapilir.dolayisiyla size sgk yapilmadiysa onlarin hesabina bir agi indirimi uygulanmaz ve siz de agi haketmis olmazsiniz bu durumda.

maaş arti agi seklinde anlasmissiniz sanirim. size sgk yapmayan yer aginizi verirmi bilmiyorum. adam daha yasal sorumlulugunu yerine getirmiyor.yazili olmayan sozlesmeye riayet etmeyebilir yani..

Agi devlet tarafından, işverenin işçi için vermekle yükümlü olduğu stopajdan, personelin agisini keserek personele verdiği tutardır. Yani SGK nızın olması gerekiyor ki devlete beyan ettiğimiz vergiden düşüp size ödensin. Bu defa da size SGK olmadığından Asgari Geçim İndirimi ni devlet bana ödemiyor. Bende sana ödeyemem diyebilir. Acil SGK nın yapılmasını iste, aksi halde işten ayrıl ve şikayet et.

sigorta girişiniz bile yapılmamış ben agiyi elden ödeyeceklerini düşünmüyorum açıkçası..
şikayet edeceğinizi söyleyin eğer bugün girişiniz yapılmazsa..
ve yapmazlarsa da şikayet edin..

Ama şirket elden veriyor agiyi .
Asgari Geçim İndirimi medeni duruma göre ve çocuk sayısına göre değişiklik gösteren 16 yaşından büyük tüm çalışanların asgari geçimini sağlayacak kısmının toplam gelirinden çıkarılmasıyla vergi dışı bırakılmasıdır. AGİ, işçiye işveren tarafından devlet adına ödenir ve işverenin gelir vergisinden düşülür.

demem o ki devlet senın daha orda çalıştıgını bıle bılmeden neden senın için işverınıne indirim yapsın ve şverenınde sana bunu versın ?

Bende maaşım ayrı AGİ yi alden alırım . Ama benım sigırtam var . Doğal almam.

Asgari Geçim İndirimi medeni duruma göre ve çocuk sayısına göre değişiklik gösteren 16 yaşından büyük tüm çalışanların asgari geçimini sağlayacak kısmının toplam gelirinden çıkarılmasıyla vergi dışı bırakılmasıdır. AGİ, işçiye işveren tarafından devlet adına ödenir ve işverenin gelir vergisinden düşülür.

demem o ki devlet senın daha orda çalıştıgını bıle bılmeden neden senın için işverınıne indirim yapsın ve şverenınde sana bunu versın ?

Bende maaşım ayrı AGİ yi alden alırım . Ama benım sigırtam var . Doğal almam.

Bende bunu anlamadım ??
3hdgj9ivrf5-gif.1318262

(Benim maaşım ayrı )agiyi nasıl elden alıyorsun ?
Devletten indirim almamış bir şirket ,sana neden agi ödesin?
Elden ödediği adı bordroda görünmez,banka hareketlerinde görünmez ise bu yasal olarak suçtur..
3d027-gif.1318260

Bende bunu anlamadım ??
3hdgj9ivrf5-gif.1318262

(Benim maaşım ayrı )agiyi nasıl elden alıyorsun ?
Devletten indirim almamış bir şirket ,sana neden agi ödesin?
Elden ödediği adı bordroda görünmez,banka hareketlerinde görünmez ise bu yasal olarak suçtur..
3d027-gif.1318260
İşe başlarken Askeri ücret + Agi alıyordum .
20 yıllık şirket böyle süregelmiş .
Hala Maaşım + Agi alıyorum .
Elden aldıgımda evet bankada + bordroda gözükmüyor. Evet yasak suç .
Ve inan %90 şirket çalışanlarını askerı ucret gosterıp çalıştırıyor .

İşe başlarken Askeri ücret + Agi alıyordum .
20 yıllık şirket böyle süregelmiş .
Hala Maaşım + Agi alıyorum .
Elden aldıgımda evet bankada + bordroda gözükmüyor. Evet yasak suç .
Ve inan %90 şirket çalışanlarını askerı ucret gosterıp çalıştırıyor .

İnanamıyorum gerçekten ..
İnsanların alın terlerini semirim,mülklerine mülk katıyorlar.
Kanun var nizam var ,o agiyi sana elden verse ne olur ,bankaya yatırsa ne olur?
Nerden ne kırpacaklarını şaşırmışlar artık.
Sanki 3 kuruş hak yiyerek yaptıkları kazanç ömür boyu onların yanına kar kalacak
47-gif.1318286

Mesai yaptığında peki bordronda görünüyor mu?

İnanamıyorum gerçekten ..
İnsanların alın terlerini semirim,mülklerine mülk katıyorlar.
Kanun var nizam var ,o agiyi sana elden verse ne olur ,bankaya yatırsa ne olur?
Nerden ne kırpacaklarını şaşırmışlar artık.
Sanki 3 kuruş hak yiyerek yaptıkları kazanç ömür boyu onların yanına kar kalacak
47-gif.1318286

Mesai yaptığında peki bordronda görünüyor mu?
Mesai yapmıyorum .

Ama şirket elden veriyor agiyi .

Şirket SGK maliyetinin yüksek olduğunu, SGK lı personelin ona pahalıya patladığını biliyor da ondan veriyordur. SGK maliyeti Asgari ücretli olana 933 TL, agi 152,21. 780 tl yi cebe atıyor uyanık. Gözünüzü açın, 150 tl sizi kurtarmaz. SGK nızı yaptırın...

Back
X