• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağdanın acısına dayanamıyorum

asada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
150
2
118
İstanbul
ya kızlar..ben paket bölgesinin yanlarını aldığım zaman felaket ötesi ,ama öyle böyle değil ,baya bi acı çekiyorum.size yemin ederim oraya her ağda yaptığımda bağıra bağıra ağlıyorum.biraz ara veriyim acısı geçsin diyorum.yarım saat oluyo hala ağlıyorum.o kadar hassas ki o bölgem..anlatılmaz.alınca zaten kıpkırmızı oluyoo.hem dayanılmaz acıdan hem renginden dolayı sinirim çok bozuluyo ve jilet vurmak zorunda kalıyorum.alınca zaten.aslında paket bölgemi her ağdayla almak istemişimdir ama çok hassas olduğunu bildiğim için hep jilet vurdum ve 1 kökten 3 kıl falan çıkıyo.bunlarla nasıl başa çıkıcam kılları dökmenin bi yolu yok mu.bi daha çıkmamak üzere.lazer için yaşım küçük zaten maddi durum da pek uygun değil şuanda.lütfeen yardım edin..tatilde rahat rahat bikiniyle dolaşabileyim.hep havuzdan çıktıktan sonra kıl çıkmış mı kenardan falan diye düşünmeden gezmek istiyorum arkadaşlar cidden yardım edin dayanamıyoruuuuuum o acıya :14: :50:

ağda denemedim ama makine ile hatta eldiven cımbızla bile dayanamıyordum. bi de sınav dönemim girince hiç uğraşamadım direk jilet. deniz havuz olayı olunca uğraşıyordum ama bu yıl bi baktım oda arkadaşım denize giderkende jilet. ben de artık kenarları cımbız ya da eldivenle alıyorum gözükmesin diye diğer yerler jilet. bikinide hiç belli olmuyor. tatil uzun olursa arada bi tekrarlarsın olur biter

ağda denemedim ama makine ile hatta eldiven cımbızla bile dayanamıyordum. bi de sınav dönemim girince hiç uğraşamadım direk jilet. deniz havuz olayı olunca uğraşıyordum ama bu yıl bi baktım oda arkadaşım denize giderkende jilet. ben de artık kenarları cımbız ya da eldivenle alıyorum gözükmesin diye diğer yerler jilet. bikinide hiç belli olmuyor. tatil uzun olursa arada bi tekrarlarsın olur biter

eldivene hiç dayanamaz benim cildim o kadar hassas ki..zaten benim tüyümün kalınlığı çok aşırı kalın cımbıza da dayanmaz.kılımın hatta :D ya kremler var acıyı azaltmak için.o kılları daha mı fazlalaştırıyo acabaa bi bilginiz var mı

hiç bilmiyorum :S ama bikinin dışında gözükecek çok az yer ya var ya yok zaten sadece oraları cımbız yapsanız demek istemiştim çünkü bikinin kapattığı yerler belli olmuyor yani en azından 4 5 gün idare ediyor :D

Hiç ağda yapmıyorum ben bikini bölgeme sadece jilet kullanıyorum bikiniyleyken de hiç endişelenmiyorum Gözükmesine imkan yok ki bikiniyle yürürken bacaklarınızı açmıyorsunuz sonuçta.

Zaten tatile gitmeden önce ağdaya gidip, ağdacıya tatil yapacağınızı söylerseniz o kasıkların iç kısmına kadar alıyor, şimdi bikini de giyersin vs. diyip

her türlü çok acıyo o kadar kötü ki.nasıl hassas bi cilt anlatamam size.bazen keşke erkek olsaydım diyorum

Bu konuda nasil yardimci olunur bilemiyorum.
Zaten butun yollari sende soylemissin. Lazer de yakiyo.
Kendin yaparken acisina dayanamayip surekli ara verip uzun sure bununla ugrasman yerine gidip kuaforde aldirman cok daha pratik. gozunun yasina bakmadan 5 dk da hallediyorlar. sen daha ne oldugunu anlamadan bitmis gitmis olur. aciya konsantre olma. SIK disini.

canım mayonu değiştirsene. şu tarz bişi olabilir mesela

$45217827_tn30_0.jpg

büyük ihtimalle alışık olmadığından çok acı çekiyosundur tabi jilet kolay bişey değil şu yaşıma kadar bi kere bile kullanmadım :31: bence sadece bi kerelik sıksan dişini zaten çok çabuk yapıyor bunu ağdacılar ayrıca sende kendini hafiflemiş hissedeceksin.. Zaten alışana kadar kılların seyrelene kadar ayda iki sefer gidersin ağdacıya çıkanları alır zaten zamanla alışır ayda bi kereye düşürürsün 2 günde bir jilet yapmanada gerek kalmaz 1 ay kafan rahat olur :29:

emla krem kullan

epilasyondan önce emla kremi sür üzerine streç film kapat yarım saat yada 45 dk bekle ( sen acır diyorsun o zaman en az 45 dk bekle ) sonra peçeteyle sil sakın yıkama ama. peçeteyle güzelce sildikten sonra istediğin epilasyon yöntemiyle alabilirsin kılların koptuğunu hissedersin ama asla acı çekmezsin. Daha sonra sir ağda sonrası kullanılan yağı güzelce sürüp en az 1 saat duşa girme sonra duşa girincede ılık suyla yıka :34:
böyle böyle alışırsın ama ilk önce en az 4-5 senasta emla kremi kullanman lazım sonra kıl köklerinin gözenekleri genişlediği için acı duymazsın kesinlikle emla tavsiye ederim :34:

Sürekli jilet kullandığınız için kıl kökleri daha da güçleniyor. Yani bu bir kısır döngü jilete devam ederseniz o bölgeniz daha da hassaslaşacaktır.
Bir kaç arkadaş zaten önermiş emla kremi sürün, 1 tane ağrı kesiciyi yutun iyi temiz bir ağdacıya gidin. Kendi kendinize bu işin altından kalmanız zor gözüküyor.Adetin bitişini takip eden 1. veya 2. günlerde giderseniz minimum acı çekersiniz.
Bilmiyorum bilir misiniz şu buz kasetleri var araba soğutucularında filan kullanılan işte gidip bir yapı marketten bu kasetlerden alın. Evde dondurun ağdaya giderken yanınızda götürün. Ağdayı yapan bezleri çektikçe sizde bu kasetle soğuk kompres yapın en azından bir nebze acıyı hafifletir ve irritasyonu azaltır.
Yaşınız çok büyük değil anladığım kadarıyla ama bu kıl tüy derdini ömür boyu çekeceğiz maalesef. Bir an önce başlamak en iyisi. İlkinde acır, ikincide de acır ama en azından üçüncüden sonra hafifler.

Acı olayı beyinde bitiyor sen çok acıyacak diye odaklarsan kendini çok acır tabi.
Ben o esnada başka şeyler düşünüyorum
Ağdayı yapıştırıyorum bir anda caarrttt diye çekiyorum:) Hemen elimi bastırıyorum oraya acıyı okadarda hissetmiyorum buda benim yöntemim
Ayrıca bazen ağda öncesi buz ile kompres yaparım oraya,azda olsa uyuşturuyor.
Ayrıca ben hem ağda hem jilet yaparım bu yüzden orasıda şaşırmış durumda bazen çok acıyor gerçekten,okadar acıyor ki kan ter içinde kalıyorum.
Hatta nasıl desem iç kısımlarda eriyor resmen ağda:)
buda benim en büyük sorunum dudak kısmına yapıştı mı gelde çıkar onu ordan:(

tüy dökücü krem kullan en acısızı o.. eczanelerdende kremler hakkında bilgi alabilrsn canım

emla krem kullan

epilasyondan önce emla kremi sür üzerine streç film kapat yarım saat yada 45 dk bekle ( sen acır diyorsun o zaman en az 45 dk bekle ) sonra peçeteyle sil sakın yıkama ama. peçeteyle güzelce sildikten sonra istediğin epilasyon yöntemiyle alabilirsin kılların koptuğunu hissedersin ama asla acı çekmezsin. Daha sonra sir ağda sonrası kullanılan yağı güzelce sürüp en az 1 saat duşa girme sonra duşa girincede ılık suyla yıka :34:
böyle böyle alışırsın ama ilk önce en az 4-5 senasta emla kremi kullanman lazım sonra kıl köklerinin gözenekleri genişlediği için acı duymazsın kesinlikle emla tavsiye ederim :34:

Canım sen Sir ağda sonrası yağı sürüp en az 1 saat beklemesini önermişsin ama yağ sürüp 1 saat bekletmesi demek kıl köklerini besleyip daha erken çıkmasını sağlamak demek..Bence Sir ağdadan sonra sürülen yağ kesinlikle bekletilmemeli...

Back