Afyonkarahisar'da 25 şehit :(((

KristaLBebeK

.•*´¯`♥ الله ♥
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2011
4.060
18
358
İstanbul
ALLAHIM SEN SABIR NASİP EYLE AİLLERİNE...
ALLAH RAHMET EYLESİN...

Afyonkarahisar’da askeri kışlada bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken patlama meydana geldi. Patlamada 25 asker şehit olurken, 4 asker de ağır yaralandı.Türk Silahlı Kuvvetleri, "Afyonkarahisar' daki askeri mühimmat deposundaki patlamada; 25 askerimiz şehit olmuş, 4 askeri personel hafif yaralanmıştır" dedi

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı' nın resmi intermet sitesinde yayımlanan açıklamada; "05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

25 ŞEHİT

Türkiye’yi sarsan patlama Afyonkarahisar’da dün saat 21.15 sıralarında meydana geldi. Ataköy’deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki mühimmat deposunda erler, erbaşlar, astsubaylar ve subaylar 4-5 gündür mühimmat tasnifi yapıyordu. Ancak bu tasnif sırasında bir el bombasının patlamasının ardından patlamalar meydana geldi. Kent merkezine yakın kışladaki patlama, çevrede deprem korkusu yarattı. Afyonlular kendilerini dışarıya attı. Çok sayıda evin camları kırıldı. Kışlaya yakın evlerin tamamı boşaltıldı. Kentte elektrik kesintisi oldu. Ama bilançonun ağırlığı gün ışıyınca ortaya çıktı. Sayım yapan ekipteb aralarında subayların da bulunduğu 25 askerimiz şehit düşmüştü

25 ASKER ŞEHİT, 4 ASKER YARALI

Patlamada depoda bulunan 25 asker şehit oldu. Yaralanan askerler Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz, Fatih Yüksel, Mustafa Durmaz ve Ramazan Yılmaz ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaralı askerlerin tedavileri devam ediyor.

Son düzenleme:
bizim evimiz olay yerine çok yakın olmamasına rağmen öyle şiddetli hissettik ki patlamayı

evin balkonundan öyle şiddetli bi basınç geldi ki sarstı bizi depremmi oluyo ne oluyo anlayamadık

sonrada silah sesi gibi sesler gelmeye başladı meğerse patlamalar devam etmiş

biz bile böyle hissettiysek Allahım orda olan askerlere yardım etsin

O patlama gelip çocukluk anılarımıza kondu... İlkokul yıllarında aynı sıraları aynı hatıraları paylaştığımız komşu oğlunu sınıf arkadaşını alıp götürdü Hoşçakal arkadaşım unutulmayacaksın

25 şehit... :-( başımız sağ olsun, 25 şehidimize Allahtan rahmet, ailelerine, dostlarına, yakınlarına başsağlığı, güç ve sabır diliyorum!

hala tedirgin haldeyim.

ben de şehir merkezinde yaşıyorum, patlama yerinden uzakta sayılırım, ben de yan apartmanda doğal gaz patlaması olduğunu sandım. eşim deprem oluyor zannetti. 5-6 dk içinde o tarafta oturanlardan haber aldık. askerlerin olabileceğini düşününce çok kötü oldum. haberleri aldıkça fena oldum. sabah haber- akşam haber takibeder oldum.
vatanımız onlara emanet ama onlarda bize emanet. sanki onlara bakamamışım, ablalık yapamamışım gibi vicdanım sızladı. ama yapabileceğimiz hiç bir şey yoktu.

şehitlik mertebesine çıktılar inşallah. ruhları şad olsun.

hepimizin başı sağ olsun.

Son düzenleme:
Bizim komşumuzun yeğeni patlamada şehit oldu ve bunu yazmak bile çok zor ama, bir cenaze bile veremiyorlar günlerdir. Neden mi? Çünkü ellerinde sadece kemik parçaları, vücut parçaları varmış. Hepsine tek tek dna testi yapıyorlarmış ki ellerinden geldiğince çok parça teslim edebilmek için ailelere. Komşumuzun eşi günlerdir orada bekliyor. Zannediyorum pazar günü özel bir uçak kalkacakmış ve tek tek şehitlerin illerinde durup tabutları indireceklermiş.

Bir aile olarak bunları yaşadığınızı tahmin edebiliyor musunuz.. Benim kanım dondu.

Back