• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affetmeyi Öğrenmek...

Slit

back to vegan
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
127
0
116
39
İstanbul
Çok fazla dua etmem ve ettiğim zamanlarda, bu genellikle bana güç vermesi için olur ama dün gece farklıydı. Dün berbat bir gün geçirdim ve yatağın içinde uyumaya çalışırken kendimi geçmişteki tüm nefret ettiğim şeyler ve bunların beni ne kadar sinirlendirdiği hakkında düşünürken buldum. Ve sonra gün geçtikçe sert, despot ve *acı* bir kişiliğe büründüğümü farkettim (Babam fazlasıyla despottu ve ben daha çok küçükken onun gibi olmayacağıma dair söz vermiştim kendime).

Affetmem gerektiğini farkettim: yaptığım tüm aptalca ve düş kırıklığına neden olan şeyler için kendimi ve beni ciddi şekilde yaralayan herkesi.

Söylemesi çok kolay tabi ki. Bir şekilde affetmeyi öğrenebilmem için dua ettim...

Ama bu mümkün mü?

Sürekli içimden "Kurtul yüklerinden, içindeki bu öfkeden." diyorum ama peşimi bırakmıyor. Ve bu yorucu. Negatif hissetmekten hoşlanmıyorum.

Yaşadığın acı tatlı herşeyi kabullenmek, hatalarını kabul edip kendini affetmek, başkalarının sana yaşattıklarını affetmek ne zor...Affederek aslında onları affetmiş olmuyoruz, kendi içimizdeki öfkemizi biraz olsun dindirmiş oluyoruz belki de..Bunu birkaç ay önce birisinden öğrenmiştim, yapmam gerektiğini söylemişti, çünkü gerçekten ihtiyacım vardı buna..Belki haksızlığa uğradık, belki iftira edildi, belki aldatıldık, belki hayat bize acı yüzlerinden birini gösterdi ama suçlu herkimse biz yada başkası, giden zaman geri gelmiyor, yaşanmış yaşanmış olarak kalıyor, bize düşen sürekli bunlarla beynimizi ve ruhumuzu yoracağımıza en iyisi affetmek..

Değiştiremeyeceğin şeyleri kabullenebilmek. Empati. Olayları diğer kişinin açısından -gerçekten- anlamaya çalışmak. Zaman...

Kişinin kendisini affetmesi en zor olanı. Sanırım bunun tek yolu önce diğerleri affedebilmekten geçiyor.

Tam olarak nasıl yapılabileceğini ben de bilmiyorum, öğrendiğim zaman size de haber veririm. :1closedeyes: Yalnızca teoriler...

Bazen gerçekten çabalayarak affedebiliyorum, öyle sanıyorum. Ama kötü geçen bir günün ardından, uyumaya çalışırken anılar beynimin içinde zıplıyor ve yarayı kaşıyıp duruyorum. Hayatımın bir ritmi gibi, çok sık oluyor. Bitmek bilmeyen bir çember, kendimi affetmeye zorlamaktan yoruldum.

Affetmek öğrenilebilir mi? Yoksa karakterinde yoksa,yoktur gibi bir şey mi bu?

Belki kanımı emen bu gereksiz anılar için hipnoz terapisini vs denemeliyim. Hafızanın bir kısmını silebilen bir hipnoz terapisi var mı ve gerçekten işe yarıyor mu? :bbo:

*Le sigh*

:]

Back