• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AFAD'dan roket broşürü

kalplerbirsedunyaguzel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2016
3.127
6.287
158
40
AFAD broşür bastırdı, Kilislilere "Bağırmayın, çukur bir yer bulup çökün" diye roketten ''korunma tavsiyeleri'' verdi.

AFAD'ın "roket mermisi düşmelerine karşı bilinçlenin" başlığıyla yayınladığı broşürde, vatandaşlara, roket sesi duyduklarında yapmaları gerekenler şöyle anlatılıyor:

* Sakin olun!

* Roket mermisinin düşeceğini önceden farkettiğinizde (tuhaf bir ses ya da gürültü işaretcisi olarak düşünülebilir) çukur bir yere saklanın.

* Patlama esnasında hedef küçültmek için yere çökün, başınızı ve ensenizi düşen cisimlerden korumak için kapanın, kafanızı ve boynunuzu koruyun.

* Patlama sonrasında oluşabilecek toz ve dumandan etkilenmemek için ağzınızı bir mendil ya da bez parçasıyla kapatın. Bağırmayın!

* Patlama sonrası oluşabilecek toz ve dumandan gözlerinizi koruyun.

* Roket mermisi açık alana düştü ise ikinci bir mermi düşme ihtimalini düşünerek derhal olay yerinden uzaklaşın!

* Kalabalıktan uzak durun. Kalabalıklar ikinci bir saldırının hedefi olabilir!

* Polis imdat 155, Jandarma 156, Acil sağlık hizmetleri 112, itfaiye 110 ve afad 122 ekiplerine roketin düştüğü adres ve konum hakkında ayrıntılı bilgi verin.

fft16_mf6975014.Jpeg

http://www.milliyet.com.tr/afad-dan-kilis-brosuru-gundem-2238587/

dün Tv de kadının birine bağırıyordu bir yetkili; bomba gelebilir çukur bir yer bulun diye.. ha ama Allah için biz tanklarımızla hemen karşılık verdik, sonra sınırı geçip ölen işidlileri saydık tek tek tam 121 tane öldürmüşüz.. bence olay yenebilir kıvamda, afiyet olsun..

İstikrar nasıl gidiyor Kilis'liler. memnun musunuz roketlerden? :)
Su mesaj , mesajin sonuna koyulan gülücük hic olmamış. Insanlar ölüyor orada , cocuklar korkuyorlar her sesten, psikolojileri bozulmus. Boyle bir mesajin amaci ne ?

Vay arkadas ulkede her sey hemen normallesiyor. Sinirimiz bombalaniyor farkinda degiliz herhalde

Bir grup öfkeli genç onlar, öfkesi geçince bırakırlar diye bekliyoruz herhalde.. Bu Kilis olayına çok üzgün ve öfkeliyim karanfilim.. Orası benim babamın memleketi.. Her köşesinde dedemin, babamın, ailemin izi vardı.. dedemin camisi yıkılmış, evinin yarısı harabeye dönmüş.. İçim sızlıyor, çok üzgünüm çok.

Su mesaj , mesajin sonuna koyulan gülücük hic olmamış. Insanlar ölüyor orada , cocuklar korkuyorlar her sesten, psikolojileri bozulmus. Boyle bir mesajin amaci ne ?

evet insanlar gezide de ölüyordu soma'da da. ama eminim kilislilerin çoğu bunları umursamadı bile. şimdi biraz anlarlar ülkedeki şiddet ortamını umarım..

evet insanlar gezide de ölüyordu soma'da da. ama eminim kilislilerin çoğu bunları umursamadı bile. şimdi biraz anlarlar ülkedeki şiddet ortamını umarım..
Kilis te olanlara mutlu olmuş gibisiniz
Şiddet coğrafyasında yaşayan kilislilerin şiddeti anlamaması mümkün mü
Kiliste elbet geziye üzülmeyenler vardı bugün sizin kilise üzülmediğiniz gibi sizin eleştirdiğiniz kesimden farkınız Pek yok

Kilis te olanlara mutlu olmuş gibisiniz
Şiddet coğrafyasında yaşayan kilislilerin şiddeti anlamaması mümkün mü
Kiliste elbet geziye üzülmeyenler vardı bugün sizin kilise üzülmediğiniz gibi sizin eleştirdiğiniz kesimden farkınız Pek yok

1 kasım'dan önce de kilis bugünden çok farklı değildi ama gittiler bunları yaşatanlara oy verdiler. demek ki hallerinden memnunlardı. biz onlar gibiler yüzünden yıllardır bu sorunları yaşıyoruz biraz da onlar çeksin.

1 kasım'dan önce de kilis bugünden çok farklı değildi ama gittiler bunları yaşatanlara oy verdiler. demek ki hallerinden memnunlardı. biz onlar gibiler yüzünden yıllardır bu sorunları yaşıyoruz biraz da onlar çeksin.
Akp yi akp oy vereni eleştirmek başka çoluk çocuğun ölmesine sevinmek başka
Somayada kilisede surucada cizrede olanları kabul etmek doğru değil etik değil insani değil hangi konuda kendinizi haklı buluyorsunuz İntikam mı

Akp yi akp oy vereni eleştirmek başka çoluk çocuğun ölmesine sevinmek başka
Somayada kilisede surucada cizrede olanları kabul etmek doğru değil etik değil insani değil hangi konuda kendinizi haklı buluyorsunuz İntikam mı

kendimi haklı bulmuyorum çoluk çocuğun üzülmesine de sevinemem ancak benden önce üzülmesi gerekenler üzülmüyorsa ve bu üzülmeyenler destekleniyorsa orada tepkimi gösteririm. kendi çocuklarının geleceğini yok eden bir zihniyete oy veren anne babaları affetmiyorum.

kendimi haklı bulmuyorum çoluk çocuğun üzülmesine de sevinemem ancak benden önce üzülmesi gerekenler üzülmüyorsa ve bu üzülmeyenler destekleniyorsa orada tepkimi gösteririm. kendi çocuklarının geleceğini yok eden bir zihniyete oy veren anne babaları affetmiyorum.
Bende affedemiyorum üzerlerine bombolar yağsınıda istemiyorum
İşidin kilisteki hakimiyeti nelere mal olur düşünebiliyormusunuz

Back