histerekeskopi uyutularak yapılıyor kamerayla giriliyor rahme yapışıklık varsa duvarlarda cerrahi müdahale yapılarak açılıyor 3-4 ay yaklaşık sanırım spiral takılarak yapışıklık olmaması için durumu engelliyorlar bende de yapışıklıkdan şüphelenmişti doktor takılması için spiral aldırmışlardı ancak yapışıklık olmadığı için gerek de görmediler ve rahim iç duvarlarında problem olduğu ortaya çıktı. doktorumun dediğine göre hiç canlılık yokmuş o zaman baktığında kaş akışı bile yok gibi bişeydi dedi bayağı korktum doktordan çıktım bir ben bilir birde Mevlam çok zor anne olamazsın çok zor bir hastasın filan diye sayıkladı . iki gözüm iki çeşme içim dışıma çıkmıştı geçen yıllarda yaptırdığımda. Sonra verdiği climara fort bant şeklinde vücuda yapıştırıyorsun kalçaya bu ilacı verdi kullandım ama içimden hep bu ilaçda işe yaramadı rahmim kalınlaşmadı diyordum sürekli 1 hafta sonra doktora göründüm 4 mm olan rahmim 6-7 mm çıkmış doktor bile açıkcası ümidim yoktu ama ilaç işe yaradı dedi 15 gün kullandım sonra tarlusalı 3 gn kullandım 1 hafta içerisinde aylar sonra ilk defa o gün hiç olmadığım kadar adet gördüm. İnan buna bir damlası benim için o kadar değerliki anlatamam normalde doğum kontrol ilacı yani östrojen içeren ilaçlar daha çok günde 1 defa kullanılması gerekirken dr bana günde 3 defa kullandırdı o gün bugündür 2 farklı ilaç kullanarak adet görüyorum bebek olayınıda geçtim. Önce kendi sağlığım ve rahmimin derdine düştüm açıkcası
ilaçları bıraktığım anda rahmim en başına dönüyor bu sorun benle beraber ölene dek gidecek sanırım yetersiz östrojen eksikliğinden diyorlar
hormonlarınıda bakılmış bir problem yok ise sorun stres sıkıntı bu gibi dış etkenler etkiliyor ancak doktorun verdiği ilaçları ihmal etmeyin