Adını koyamadığım hastalık

MucaHide

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2010
66
2
Kızlar nasıl anlatsam bilmiyorum.Benim saçma ve bir o kadar abarttığım bir takıntım var..
Mesela apartmandaki otomatik kapı açılıyor ve merdivenleri çıkıyorum..Sonra sanki beynimdeki birileri bana direktif veriyormuşçasına 'kapı kapanana kadar eve yetişemezsem günüm kötü geçicek,rezil olucam,birileriyle kavga edicem'' diyerek kendimi saçama bi yarışın içerisine sokuyorum...
Ve başaramadığım zaman tüm bu düşündüklerim oluyor..Yani bir anda aklıma geliyor böyle şeyler ve yapmaya mecbur hissediyorum..Kalabalık bi yerde bile sırf bu yüzden saçma hareketler yapıyorum.Diyelim bi lokantada bardağı kırmak...Kırmazsam olacaklar belli diyorum..
İnanın o kadar gülünç duruma düşüyorum ki...
Ne yapabilirim kızlar.. Sizede oluyormu böyle şeyler...

benim annemdede var icinde dilek tutar yarismasi a takimi kazansin diye olmazsa dunyasi cehenmem tabikiyde bizimkide yada 4 yaprakli yonca bulamazsa olmayacak der ki o hasataligi bana da gecirdi nebiliyim unun gibi birsuru sey babam siz manyaksinzi der ama hastaligin adini bilmiyorum:) kolay gelsin hepimize.

enteresan takıntılar işte herkezde olabilecek şeyler ... buradan derdine bir çare bulamazsın canım bir psikeatr ile görüşmeni tavsiye ediyorum ...

bilinçaltında ne düşünürsen o olur inan bana arkadaşım.sen buna kendini öyle bir inandırmışsın ki olmayacağı da varsa oluyor.benim bazı garip takıntılarım oluyor ve gerçekten de bu talihsizlikleri yaşıyorum.%100 düşünce gücü diye bir kitap var okumanı tavsiye ederim...

bak mesela cereyanda kalmak diye birşey yokmuş.kapı ve cam açıkken ailelerimiz der ya cereyanda kalıp hasta olacaksın.bu ufaklıktan bilinçaltımıza girmiş birşey ve bu bilinçle ikisi açık olunca biz hasta oluyoruz.bu ve şuan yaşadığın şeyler tamamen bilinçaltına kadar işlemiş,kendini inandırdığın şeyler.önce bundan kurtulmaya çalışmalısın. kendine diyebilirsin ne alakası var bak yavaş davranıcam o kapı kapanacak ve ben eve geç girmiş olucam ve hiçbir sorun çıkmayacak.buna kendini ciddi ciddi inandırmalısın.oyuna dönüştür kendin için.inadına avaş hareket et.üstüne gitmeden atamazsın bu durum.ben öyle yapıyorum şahsen ve işe yarıyor...

Teşekkür ederim kızlar...
Üstüne gitmeye çalışıyorum...Dediğiniz gibi hızlı hareket etmem gerektiğinde falan yavaş hareket etmeye çalışıyorum..İşe yarıyor gibi...İnşaallah düzelir ya...

X