adım adım birikim

Niye sattiniz? Uzun vad

Ama altın dusmuyor ki? Ya da ne kadar zamanda dusup yükseliyor?
Kendim için söylüyorum uzun vadeli yatırım yapacak param yok. Bir kaç gr dahi alamam şu an. Elimde bir miktar para vardı. Bu para bir ay sonra kullanılacaktı, ben de 128 ve 129 liradan almıştım. Dün ve bu gün onları sattım toplam karım 24 lira oldu. 1 lira karı görürsen satacağım diye almıştım toplamda 7.55 gr almıştım. Yükseldi ve sattım. Yarın elimdeki paranın bir kısmı ile ödemem var. Bir daha düşer mi bilmem. Düşerse alırım yine 2-3 gr. Çok yakın vadede kullanılacak parayla al- sat yapmamak gerekiyor. O durumda düşükten de satmak Zorunda kalabiliyor insan

Sanada geçmiş olsun çok zor bir iş. İnsanın kanına dokunuyo. Rabbim daha büyük dert vermesin ama mal da canın yongası derler
üzüyor insanı, çok emek ((

günaydın kızlar
ne çok yazmışsınız oku oku bitmedi
Dün oğlumu hastaneye götürdüm kulakları iltihap olmuş dr eczane derken paralar gitti
kışın sağlık masrafımız illa ki artıyor
ne yapalım allah beterinden saklasın

çocuklara biriktirilen paralardan bahsedilmiş
bende oğlum için para koymaya çalışıyorum
doğum altınlarının üstüne eklemeye çalışıyorum
o paralar oğlumun ihtiyacı veya eğitimi için kullanılır inşallah
ama o arada yatırımlık güzel bir fırsat çıkarsa elimde de başka birikmiş yoksa o paraları kullanırım,
sonuçta bizden sonra yine evlatlarımıza kalacak birikimlerimiz inşallah

@Defnelisemih birikim yapmak çok güzel ve de gerekli bence
Ama içinde kalacak harcamaları da yapmak gerekiyor ki çalışmamızın birikimlerimizin bir anlamı olsun
eskiden bende çok kıyafet alırdım bu sene henüz alışveriş yapmadım
ama kendi içimde doyum noktasına ulaştım sırf almak için almıyorum
sen de eminim iç sesini dinleyerek bir noktaya ulaşacaksın

Ben de öyle düşünüyorum, hep içimizde kala kala yaşamda olmaz. Çok şükür biraz feraha eriyoruz, artık almak istiyorum, hiç aklımdan çıkmayan bir anım var, hani sarı cat lar var ya, lisedeyken üniversitedeyken acaip hevesim vardı, tabii alamamıştım, öyle böyle yaş 36 ya dayandı, şimdi alsam da ne o yaşlardaki hevesim var ne de giydiğinde ayağına yakışması var.
Bundan böyle alacağım: ))

Çocukların parası durumuna değinilmiş, ben de doğumda sgk dan filan yüklü paralar aldım, çokca altın takıldı ama ilk ev alırken peşinata eklemiştik. Geri vericem ödeyeceğim diye düşünmüyorum, sağlığım elverdikçe zaten birikimleri onlar için yapıyoruz, zaten eğitimi için yeterince birikim yapma derdindeyim. Onlarla alınan mal mülkün de zekatını verdikten sonra, bir de çocuklarıma borçlanmayayım: )))
Teyzem çocuklarına gelen altınlara hiç dokunmamış, ne kadar zorluk çekselerde dokunmamış, kızı 1969 doğumlu, o tarihli altınları var: )

merhaba arkadaşlar...
bana İstanbul, Ankara, Konya, Antalya, Mersin güzergahında, kışın ailece 4-5 günlüğüne tatil yapılabilecek bir yer tavsiye edin.... :) kaplıca olur, otel olur.... hala bir yer bulamadım... 15 tatilde bir kaç günlüğüne kaçmak istiyoruz ama, yeri önceden ayarlamam lazım, yaz gibi çık yola, otel, konak vs. ne bulursan kal a cesaret edemiyorum, üç çocukla ve kış şartlarında... :)

nasıl bir ttail istiyorsun. gezmeli tozmalı mı otelde yatmalı mı?
Antalya otelleri kışında yazın ki gibi bayağı hareketli oluyor.

Afyon'da kaplıcalar, oteller var. Tam isim veremeyeceğim ama bir araştır istersen. Kış için güzel olabilir.

Kızılcahamam da olabilir.

Çocuklar için kar dersen kartepeyi önerebilirim. Kocaeli. :)

Kızılcahamam da olabilir.

ankara yı oldum olası sevmem... yol üstü diye seçenekler arasında, teşekkürler, bir bakayım, hatta orada avukatlar için, mali müşavirler için özel yerler de var, yanlış hatırlamıyorsam... önceki yıllarda eşimi de, beni de arayıp duruyorlardı, tanıtım amaçlı gelim ağırlayalım sizi diye ama, biz gitmedik tabi... :)

aslında kış turizmi için, kar tepe, abant ve uludağ da seçenekler arasında ama, hem daha önce gittiğim için, hem de yoğunluk ve yapacak çok fazla şey olmaması sebebiyle onları eledim...

daha sakin, sıcak ve hareket alanı geniş yerler üzerinde duruyorum, çocuklar yüzünden...

kartepe yakın bize, istanbul a yani, oraya günü birlik gidip, kahvaltı,( yol üstünde çok güzel yerler var, karadeniz mutfağı :) ) biraz kayak yapıp, bi yemek yiyip dönüyoruz...
Ağva, kartepe, kefken ve karasu istanbuldan gunubirlik gidip gelmeye güzel yerler. Eğer gitmediyseniz yol üzerinde de denk gelirseniz maşukiye'ye bi uğranılabilir. :) yemek molasında yani.

Ağva, kartepe, kefken ve karasu istanbuldan gunubirlik gidip gelmeye güzel yerler. Eğer gitmediyseniz yol üzerinde de denk gelirseniz maşukiye'ye bi uğranılabilir. :) yemek molasında yani.

uğramıştım... :)

aslında otele tıkılıp kalmak istemiyorum, yaz olsa, çok güzel, geniş villalar var ama, kışın nasıl olur bilemedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…