Dün gece aklıma küresel ısınmanın bu yılki etkilerinin fazla gözle görülür olduğu geldi. Rahat uyumama biraz engel oldu. Kızım büyüyünce ne olacak nasıl bir dünya olacak. Annelik de devreye girince iyice devrelerim karıştı
Deprem, küresel ısınma ve bunun gibi engel olamayacağımız şeylerin karşısında alacağımız tavır "teslim olmak" olmalı. Tabi elimizden geleni de yaparak( Daha az atık, daha temiz doğa için yapabileceklerimiz gibi).
Büyük güce inanarak. Belki benim kızım ve diğer birçok bebekler dünyayı, ülkemizi daha da güzelleştirip o sağlıklı haline getirecek nesildir. Hırs, aç gözlülük, bencillik gibi duyguları süpürüp gerçek kendileriyle kucaklaşacaklar. Bu yaşanılan olaylar bir şeylerin sonucu. Uyanalım diye.
Aklımızdan geçen kelimelere dikkat edelim bu hafta(edeyim
) Kökü, eki olumlu olsun.
"Küresel iyileşme, barış, dostluk, sıcaklık, huzur" kelimelerine karşın "Küresel ısınma, savaş ..vs" (olumsuzları hiç ama hiç yazmak istemedim.)negatif olanları okurken bile değişen hislerine bir odaklan nasıl da etkiliyor değil mi?
Hayat bir illüzyon. İyiye odaklan iyi olsun. Burada birkaç kişinin sözlerine yaslanmak istiyorum
Mevlana misal duymuşuzdur çoğumuz "Gül düşünürsen gül bahçesi olursun, diken düşünürsen dikenlik
", "ışığı kapat yerine ışığı dinlendirin" denmesi ya da "kapıyı kapat yerine kapıyı örtün" ne kadar naif değil mi? Kapat kelimesinin bile sert bir enerjisi varsa diğerlerini düşünün.
Her gün şükür cümleleri yazmaya devam ediyorum. Kendime mail olarak atıyorum. Özellikle kaygılı hissettiğim, öfkeli hissettiğim anlarda bol bol şükrediyorum. Çok şükür aldığım nefese, yaşıyorum, görüyorum, fark ediyorum. Çok şükür hayata
Sevgilerimle