Adı üzerinde kaynana..

Ay allahım sen koru benim başımda böyle durum olcak o cemaat eşim diyecek anan sizle yaşasın yada karını boşa. Basarım onların cemaatini yeminlen. :KK62:

Senin işin zor. Evlilik uzun yol birsürü karar verilmesi gereken olay çıkıyor insanın karşısına. Seninse eşinin fikri yok. Kv elti kayın oda olmadıysa cemaatin fikrine uyacaksın. Allah yardımcın olsun. Bu kafada yaşayan birine kati suretle istediğiniz hiçbirşeyi onaylatamazsınız

o adamdan bı cacık olmaz hepsını bosver kendı aklıyla degılde cemaat denen 3 5 sakallla carsaflı adamdan akıl alığ senınle evlenıcekse kusura bakma sendede akıl yok kardesım bu adama derhal bırak
ya lutfen duzgunce tekrar okur musunuz. .. ayrica tanimadan esime de bi cacik olmaz diye laf edemezsiniz kusura bakmayin oyle bi hakkiniz yok. Esim annemin ahini alirim diye korktugu icin bisey diyemiyo pisirikliginda degil..

Kayınvaliden için anlaşılır bir yanı yok diyorsun aynı evde yaşamak çok zor olur senin için bir gün değil bir ay değil aylar yıllar nasıl olacak:KK43: bence yapılacak tek birşey var eşini ikna edeceksin güzel bir şekilde izah et bir birinizi seviyorsunuz orta yolu bulun bi şekilde konuşma olacağı zaman.

Öncelikle eltiniz 7 sene kv ile yaşamış. Ne kadar öz yeğeni de olsa dile kolay 7 sene biraz empati yapın lütfen. Siz ne kadar istemiyorsanız emin olun o da o kadar istemiyordur. Kvnizin geliri vardır illa ki. Kendine ev tutup geçindirebilecek durumda olduğunu düşünüyorum. Kp vefat ettiyse illa ki bir maaş bırakmıştır değil mi? Oğulları da aylık maddi bir yardımda bulunabilirler. Atıyorum kira masrafını bölüşebilirsiniz eşinizin abisiyle. Sizin eve yakın bir yerde ona bir ev tutmayı teklif edebilirsiniz. Hani bu durumda çok tercih etmesem de aynı apartman bile olabilir. Karşı daire olsun ama ayrı olsun. Orta yolu bulmaya çalışmalısınız bence. Fevri davranmayın. Siz ılımlı oldukça eşiniz de size destek olacaktır diye düşünüyorum. Yeterki net olun.
Bende tam olarak bunu diyorum esimde anliyor ama dedigim gibi karsi taraf muhtemeln oğlum ben nolucam diyo isler degisiyo. Elti de isteniuo ama abisi benim karim istiyor biz bakariz ama annem size gelmek istiyor diyor. Yani simdi suclu ben oluyorum onlara göre

ya lutfen duzgunce tekrar okur musunuz. .. ayrica tanimadan esime de bi cacik olmaz diye laf edemezsiniz kusura bakmayin oyle bi hakkiniz yok. Esim annemin ahini alirim diye korktugu icin bisey diyemiyo pisirikliginda degil..

keşke o çok koruduğun eşinde seni bu kadar pamuklara sarsa ..Arkadaş doğru söylüyor ,cacık olmaz değil bence tam cacık olur ...

bak gor kaynana sana kalacak. cunku en bastan taviz vermissin. biraz da kendn ettn kendin buldun olacak. huyunu suyunu bilmedigin yabanci suratsiz bir kadnla nasl da hemen kabul etmssn beraber yasamayi.
esin anasini alip evin bas kosesine oturtacak malesef.

Eşini neresinden çeksen sıkıntı yani bi annesi akıllı bi cemaat akıllı.. kilit nokta eşin canım yani sen onu ikna etmen gerek ki.ikiniz bir olun karşı çıkın bu duruma sen tek başına çırpınıp durcan bu kadar kişinin baskısıyla bu iş nereye gidecek.. eşine aynı evde olmanın sıkıntılaeından bahsetsen mesela başbaşa vakit geçirmenizi ballandırarak anlatsan acaba onu cezbeder mi bilemedim

yeni evliyim,ev ev üstüne olmuyor,bizim daha birbirimize alışma evremiz ,rahat edemiyorum,biraz başbaşa kalmak ve evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum diyeceksiniz ..Çok allanıp budaklanmasın ..Biz katlandık derlerse katlanmasaydınız ,herkes bir değil ..Ben bunun için evlenmedim deyin ..Kararlı ve dik görünün ..Sinebileceğinizi düşünmesinler ..
Eşinize gelince ona ciddi anlamda sinir oldum ..Madem anasıyla hayal kuruyodu sizi dahil etmeyecekti.Kv pamuk olup yukardan düşse gelinin başı yarılır ..Muhtemelen o cemaat bunu söylemeyecek ..Ama saygısı olsun size ..Siz zordayken onun pembe hayallerini gerçekleştirmek zorunda değilsiniz ..
Herkes ister evde sere serpe dolaşmak ,öğlenlere kadar yatmak,kocasıyla bi şeyler yapmak ,ses çıkar huzursuz olursunuz ,banyo gerekir huzursuz ,karı koca bir film yok,bir özel yemek yok ,şakalaşma yok ,fingirdeşme yok ..Yemişim o evliliği ..Kv yaşını başını almış ama sizin bunları yaşamaya ihtiyacınız var ..
Tesekkur ederim anlayisiniz icin. Bende ayni sizin gibi dusunuyorum esimde aslinda istiyor ama ailesi ona bunu yapmasi gerektigini empoze etmiş. Fikir kolay degismiyo yanlis olabilir belki ama maalesef.

Ya hanımlar ben konusahibinin eşini umutsuz vaka olarak göremiyorum. Baştan birlikte yaşamayı kabul etmiş konu sahibi. Burada bir nevi kendi hatası da var. Şimdi asıl mesele nasıl toparlayacak. Bence başka bir yorumcunun da dediği gibi sinmek yok net ve kararlı ama ılımlı ol sakın fevrileşme ama konuş.

Cemaat konusuna takılmayın demişsinizde gayette takılcak bir konu aslında..Dinle ilgili bir mevzu olsa ve eşiniz aklına takılan birşeyi sorsa anlarım ama sizin aile işlerinize cemaat neden karışıyor onu anlayamadım? Yani onlar boşanın derse boşanılır yazmışsınız bu nasıl birşey ya?

oooo allah sana kuvvet versin tarikatınlaa benden bu kadar

bana ne çemkiriyorsunuz ya Allah Allah .Ben sizin tarafınızdayım ..Neden kendi fikrini kullanmıyor diye ..Kendinize ayar çekin ..Kv yi evden gönderemeyen ,kocasına söz geçiremeyen burda şarlıyor ..Sizin stres topunuz yok burda ,beğenmiyorsan konu açmayacaksın ..
aynen arkadas kaynana sorunu acms ama bence baslıca sorun esin olcak cemaaatcıda o akıllı bi birey olsa en annesiyle nede tarikatcılara danısıpta karar almaz senin gözlerin kör canım kac yasındasın bu kadarmı asıksın ailen yokmu senin onlar ne diyo

Ben o konusmada nasil bi yontem izlemeliyim ne demeliyim asil derdim bu benim. Yoksa esimle bu konu haricinde hic bir sıkıntımız yok cok şükür tek bir kere kalbimi kirmamistir ev islerinde yardimci olur istedigim herseyi yapmaya calisir ama dedigim gibi.. sadece annemin ahini almak istemiyorum yokse belim dogrulmaz diye düşünüyor. Annesini biseyleri farketmesi lazim iste o gun konusunca ne demeliyim ki kirmadan farkettireyim

Ben o konusmada nasil bi yontem izlemeliyim ne demeliyim asil derdim bu benim. Yoksa esimle bu konu haricinde hic bir sıkıntımız yok cok şükür tek bir kere kalbimi kirmamistir ev islerinde yardimci olur istedigim herseyi yapmaya calisir ama dedigim gibi.. sadece annemin ahini almak istemiyorum yokse belim dogrulmaz diye düşünüyor. Annesini biseyleri farketmesi lazim iste o gun konusunca ne demeliyim ki kirmadan farkettireyim
buraya yazmışsın derdini ama bana öyle geliyo ki sen ne dersen de eşin yine ah almak istemicek öylede böylede kendini hazırla derim allah kolaylık versin

Merhabalar. Kısa ve öz bi biçimde anlatmaya çalışıcam derdimi.. 9 aylik evliyim. Esimle birbirimizi cok seviyoruz ve annesi haric hic bir problemimiz yok.. kayinpederim 2 yil once vefat etmis. Kaynanamin ise ne elinden is gelir ne dilinden tatli söz.. Eşim ilk bas annemle yasayacagim dedi sevdigim icin bisey diyemedim birakamadim yani. Ama tanışma nisan zamanlarinda anladim ki hic de anlasilir bi kadin degil. Esime biraz beraber kalalim annen gelmesin bi muddet dedim hic bi sekilde öyle bi imkan uok dedi. Bi de düğünden önce eltiyle tartistik kaynana yüzünden ben istemiyorum diye eltim benle tartisti. Diger gelini oz yegeniymis onla 7 yil kalmislar simdi benimde kalmamis istiyolar. Bende kalamam israr etmeyin daha kötü oluruz dedikce abisi annesi yengesi bana karsilar ve muhtemelen sürekli esimi de dolduruyorlar :KK43: esim ilk bas annem biraz abinlerde biraz bizde kalicak ama sonra annemin esyalari evden gider belki annem abimlerde yasamak ister derken simdi beni seviuosan anneme katlanacaksin ben annemi birakamam demeye basladi. Daha bir cok ayrinti var ama anlatip laf kalabaligi yapmiyayim.en son bi buyukleri ile konustuk onlar pek fazla karismak istemiyolar ama en son abisi annesi onlarin aile büyükleri ve benim abim oturup konusmaya karar verildi. Onumuzdeki pazar icin inşaallah. Simdi ben orda nasil davranmaliuim? Biraz fevri bi insanimdir pek sabredemem biri bisey deyince. Nasil anlatirim halimi düzgün, nasil ikna edilir? Esimin bide bağlı oldugu bi cemaat var onemli islerinde oraya danisir son kararı onlara göre verirmis ( elestirmeyin lutfen sadece bilgi vermek icin yaziyorum dogru buldugum ici degil) yani orasi annen ayri evde kalsin derlerse ayri ev acilirmis abinde kalsin derlerse abisinde kalirmis ama bosanin derlerse de bosanilirmis :KK43: esim ben senden ayrilmayo dusunmuyorum diyo her seferinde ama sanirim ailesi kaybedecek biseyleri olmadigini dusunuyor ogullarinin :KK43: napicami sasirdim artik. Sunu da soyleyeyim esim annesini cok seviyor hala bizim ayrilip ayri bi aile oldugumuzu kabullenemiyo sen ben annem bi evde yasamayi hayal ediyorum diyo keske yasayabilsem ama yok :KK43:
Önce esinize bir bakin sonra kaynanaya geçin. Esinizin kafa yapisi akillara ziyanken kaynana ne yapsin

Ayni evde yasamaya kendinizi alistirin. Sizin hükmünüz olsa ne o cemaate sorulur ne aile toplanirdi sizi dusunen olduğunu sanmıyorum

keşke o çok koruduğun eşinde seni bu kadar pamuklara sarsa ..Arkadaş doğru söylüyor ,cacık olmaz değil bence tam cacık olur ...
genc iste be canın anlayamıyo göremiyo bence yoksa ben annenle yasayamam seninle evleniyorum yuvamı kapımı seninle acmak istıyroum dese bide böyle insanların aileleri yokmu yani bu kızın hadi gözü kör ee annesi babası neden demiyo ben kızımı kaynanan yanınan evlendirmek icin büyütmedin vs vs

bak güzelim ;bir anne eğer ki zor durumda değilse ,açta açıkta değilse ,hasta ve bakıma muhtaç değilse çocuğuna bakmadı diye ah etmez ..Bunda anlaşalım önce ..Zaten kv yardıma muhtaç olsa o zaman herkes bakar ..Ama bu kadıncağızın bir maaşı vardır değil mi ? Yakından bir ev tutun çok zorsa ,yan dairen ,alt katın ,üst katın olsun ama ayrı olsun ,kocanı buna ikna et ..Arada yoklarız ,her gün hal hatır sorarız de ..Ama kapımız ayrı olsun de ..Eğer baktın kabul etmiyor o zaman rest çekmek zorundasın bunun başka yolu yok ..Yoksa bunun ölüme kadar yolu var yani ..

genc iste be canın anlayamıyo göremiyo bence yoksa ben annenle yasayamam seninle evleniyorum yuvamı kapımı seninle acmak istıyroum dese bide böyle insanların aileleri yokmu yani bu kızın hadi gözü kör ee annesi babası neden demiyo ben kızımı kaynanan yanınan evlendirmek icin büyütmedin vs vs

amaaaaannn biz bir ara battık ,benim kendi annem dedi git bir sene kv yle yaşa diye ..Daha o zaman yaş 22 ,ne kv si dedim ya ,,Sen benim öz annemsin nasıl dersin bunu bana ,kocama deseydim hop yerleşçektik ,insan kendi aklını kullancak ne cemaati ne başkasının aklı ..Tek gözde kuru ekmek yerim ,kv yle kalmam yani bu ne be ..Hee şimdi ne kv var koca :KK70: O başka ama kv yle oturup olan aklımı da kaçırmadım çok şükür ...

Karsidan konusanlar umarim siz cok akilli davranirsiniz da bu duruma dusmezsiniz..

Bakın hanımefendi, yazmayayım dedim ama dayanamadım.

1. Eşim benden boşanmayı düşünmediğini söylüyor yazıp duruyorsunuz, sizin kendinize hiç mi saygınız yok? Ne demektir bu? Bir de lütfediyor gibi söylüyormuş. Yani aslında boşanılabilir bir şey ama o düşünmüyor boşanmayı sanki.

Sizin düşünmeniz gerek boşanmayı.

2. Cemaati boşverin, yazmadınız sayayım. Eşiniz ve siz aile meclisinde ifade vermek zorunda mısınız? Siz oturmak istemiyorum mu dediniz, bitmiştir. Bir de mahkemeye çıkar gibi metin hazırlıyorsunuz.

3. Eşiniz sağlam karakterli bir insan olsa doldurulamaz. Bunu da 600. kere yazıyorum. Haklı haksız doldurulmayla değişmez. Annesinin ahını almaktan korkuyormuş evet, sizinkini almaktan korkmuyor herhalde. Sanki sokağa atacaksınız annesini.

Evlenecek kadar büyümüş 2 insan evlerinde kimle yaşayacaklarına karar veremiyor. Keşke bir yasa çıksa evlilikler için ağır hastalık dışında aileyle oturmak yasaktır diye. Bir de normalleştirilmeye çalışılıyor.

Madem öyle gidip demeniz lazım ki benim sizi ikna etmem gerekmiyor beraber oturmamak için. Zaten normal olanı ayrı oturmak. Becerebiliyorsanız siz beni ikna edin, yoksa ben boşanıyorum. Yalnız diyebilir misiniz, onu bilemeyeceğim.

X