merhaba bayanlar,
ben 30 yarında bir öğretmenim ve 3 yaşında bir kızım var. sağ kolumda güçsüzlük hissederek fizik tedavi doktoruna gittim. boyundan mr istedi ve omurilik içinde siringomiyeli denen kist gibi boşluk varmış.beyin cerrahine yönlendirdi oradada tüm sırt mr istendi ve omur ilik boyunca sirinkslerin görüldüğünü söyledi ama en yukarıdaki kadar genişlememişler. ağır kaldırma 6 ay sonra tekrar mr çekilip bakılacak dedi. daha sonra kolumda uyuşma ve ağrı ile tekrar gittim sirinkslerden olabilir olmayadabilir diyip ağrıkesici verip yollayınca başka doktora gitmek ihtiyacı hissettim. gittim doktorda beyin emarı ve emg istedi.onlarda yapıldı o da nörolojiye gideceksin dedi. noroloji de sağ tarafında güç kaybı var ama endişelenme birşey yok fakat sen her ihtimale karşı haydarpaşa numune hastanesindeki falanca doktora git dedi.hatta doktoru aradı sorunu anlattı kendisinin yönlendirdiğini söyledi.
1 ay içinde sadece güçsüzlükle girdim hastaneye.. siringomiyeli denen şeyle oradan oraya yollanıyorum internette birşeyler yazıyor ama yaşayandan duymak istedim. böyle bir rahatsızlığı olan veya tanıdıklarında olan var mı neler yapıyorlar tedavisi nedir ve ilerisi ne? yani hastalık ilerlerse nelere sebep oluyor.
bilgisi olan paylaşırsa çok mutlu olurum.