• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adetten Kesilmek İçin Ne Kadar Zayıf Olmak Gerekir???

acemicadi

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
1.433
28
358
İstanbul
boy/kilo oranı belli bir rakamın altına inince yani çok zayıflayınca adetten kesilenler oluyormuş diye duydum
var mı ayrıntısını bilen??

Iyı de beden zayıfladı dıye yumurtalık işlevini bırakımı ki de zayıflık adetten kesılmeye sebep olsun?

Sonradan adetin kesilme nedenleri:

* Bazı doğum kontrol hapları, bazı ilaçlar, zihinsel stres.
* Emzirme süresince adet olunmaması normaldir.
* Hipofiz, yumurtalık, tiroid bezi, böbreküstü bezlerinin düzensiz çalışması.
* Aşırı zayıflık.
* Erken başlayan yumurtalık yetersizliği.

diye yazıyor bir sağlık sitesinde

Muhtemelen bahsedılen aşırı zayıflık ama bıcok saglık sorununu getırecek kadar fazla zayıf olmakdır.

Gercı soran arkadasın da ne kastettıgını bılemem ama hanı 160 boyla 45 kılo olmak sanırım buna sebep degıldır.

Ama 160 boyla 30 35 kılo olmak sebep olabılır dıger bırcok saglık sorunu gıbı...

Muhtemelen bahsedılen aşırı zayıflık ama bıcok saglık sorununu getırecek kadar fazla zayıf olmakdır.

Gercı soran arkadasın da ne kastettıgını bılemem ama hanı 160 boyla 45 kılo olmak sanırım buna sebep degıldır.

Ama 160 boyla 30 35 kılo olmak sebep olabılır dıger bırcok saglık sorunu gıbı...

kesinlikle benim bir kaç arkadaşım yaklaşık 1.60 boyunda ve 43 kilo düzeli mi bilmiyorum ama adet görüyorlar.. aşırı zayıf olduğu için adet görmeyen birini görmedim

Burada kaç kilo olunduğu değil, vücuttaki yağ oranı önemli.. Total vücut yağ oranınız % 8-10 un altına düşünce östrojen üretimi duruyor, çünkü belirli bir miktarda yağ olmadan östrojen sentezlenemiyor. Dolayısıyla da adet kesiliyor. Yaşadım, ordan biliyorum. Sırf zayıflıktan 2 ay adet görmedim geçmişte bir keresinde...

Back