Adetliyken İlişkiye Girmek Sağlıksızmıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sevimli_cirkin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
823
20
98
adetliyken eşlerin birbirine yakınlaşmaları haram mıdır? geçen hafta banyo yaptım ama dün akşam tekrar kanamam oldu.eşimle uzun zamandan beri yakınlaşmıyoduk ve bi şekilde yakınlaştık ama tenler temas etmedi.sadece ellerimizi kullanarak boşaldık.üzerimizdekileri bile çıkarmadık.okadar üstü kapalı oldu yani.yaptığımızın kefareti var mı acaba

Adetliyken ilişkiye girmek haram...
Ama yaptığınızda bir yanlışlık yok...
sadece adetliyken o bölge, eş tarafından görülmemeli diye biliyorum...

o değil de bi hafta arayla 2 kez adet olmak anormal bişey
dr.a gittiniz mi?

dün kan geldi.sabah abdest aldım ama yine biraz kan gelmiş.akşam gidince tekrar abdest alıcam.eğer devam ederse doktora gitcem.sanırım spiral bana gelmedi.çok fazla akıntı yaptı ayrıca.bu kanamada spiralden dolayı diye düşünüyorum.bugün oruçta tutmadım kanamam var diye

haram mı? emin misiniz?

bu konunun bilgini değilim ama benim bildiğim adet döneminde kadın "hasta" sayıldığı için ister yaparsın, ister yapmazsın. oruçta olduğu gibi, bedenin o dönemde zayıf olduğu için yani... sana kalmış o. eşin zorlamamalı sadece.

Yasaklanan yalnız cinsel organların teması olduğu için, hiç şüphesiz sevişmek helaldir. Üstelik adet halinde sevişmek, Peygamber Efendimizin (s.a.v) sünnetlerindendir.

Cümay' İbnu Umayr (ra) anlatıyor:
Ben, annem ve teyzemle birlikte Hz. Aişe (ra)'nin yanına girdim.

Onlar Hz. Aişe ye:

"Hayızlı iken, sizlerle Aleyhisalatu vesselam ne şekilde mübaşerette bulunurdu?" diye sordular.

Aişe validemiz:

"Hayız olduğumuz zaman bize, geniş bir izar giymemizi emreder, sonra sine ve göğsümüze temasta bulunurdu."
alıntıdır.

eğer kadın isterse birlikte olunabilir.
yanlız adet döneminde bağışıklık zayıfladığından daha steril olmakta fayda var.
adet döneminden önce her kadında istek artar. bazılarında ise adet döneminde de devam eder.
adet döneminde ilişkiye girilecekse eğer vajinal temizliğin ilişkiden hemen önce yapılması şart aksi taktirde kan kokusu rahatsız edebilir.

canım adetliyken ilişkiye girmek bazı arkadaşların dediği gibi haram günah ama senin yaptığın harekette sakınca yok kefaret gerektirmiyo yani . ilişkiye girmedikçe öpüşmek koklaşmak günah değil rahat olabilirsin

kadınların libidosu adet olurken ekstra artış gösterebilir. bu durumda da hijyene dikkat ederek ilişki yaşamada zarar değil aksine yarar var. zira orgazm, kanamayı ve ağrıları azaltır.
cinsel ilişki olmasa bile mutlaka mastürbasyon yapılmasını tavsiye ediyorum adet dönemlerinde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…