adetleri cok duzenli olupta pkolu olan var mi

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kizlar cok dertliyim :(
Ya buradaki doktor beni basindan savdi yada dogru bilemiyorum cok uzgunumm.
Kadin doguma gittim daha onceden de adetlerim cok sancili geciyordu ilac tavsiye etsin diye
Iceri girdim soyle bi süzdu senin hafif kilo sorunun var cilfinde yagli haliba hafifte tuy pronlemin var gel bide ultrasonda baklim ama kesin pko lusun dedi. Polikistik over yani. Bende nasil olur doktor bey adetlerim saati saatine bellidir o derece düzenli yani dedim uok yok dedi ultrason da bakti cok tipik pko dedi ama kan idrar tahlili fln yapmadi
Her ay kontrole geleceksin dedi dogru duzgun konustirmadi bile . Ozel hastane oldugu icin mi boylr
Adetleri cok duzgun olup vede kan hormon tahlili olmadan pko teshisi konulabilir mi

Kadin doguma gittim daha onceden de adetlerim cok sancili geciyordu ilac tavsiye etsin diye
Iceri girdim soyle bi süzdu senin hafif kilo sorunun var cilfinde yagli haliba hafifte tuy pronlemin var gel bide ultrasonda baklim ama kesin pko lusun dedi. Polikistik over yani. Bende nasil olur doktor bey adetlerim saati saatine bellidir o derece düzenli yani dedim uok yok dedi ultrason da bakti cok tipik pko dedi ama kan idrar tahlili fln yapmadi
Her ay kontrole geleceksin dedi dogru duzgun konustirmadi bile . Ozel hastane oldugu icin mi boylr
Adetleri cok duzgun olup vede kan hormon tahlili olmadan pko teshisi konulabilir mi

canım söylediğin rahatsızlığı bilmiyorum ama tek bi doktorla kalma derim başka doktorlara da git takma kafana belki de öyle bi rahatsızlığın yoktur

onlar yuze bakım ultrasond cıkmaz adetın ucuncu gunu testte cıkar hormon testı ynı ve ultrason

adetın ılk gunu mumkunoldugunc yat
ve baska doktora gıt hep dolanbaç ozeller banada öleceksın demıslerdı gerızeklaılar

Kan tahlili olmadan teshis koyabilir belki ama nasil tedavi edecek orasini anlamadim. Bbende pko luyum hemde 17 yaşımda teşhis edildi ve yıllarca tedavi gordum. Adetlerim doğum sonrasi duzene girdi ve halen tedavi goruyorum.Bence bir endokrinoloji uzmanina da gorun. Geçmiş olsun.

cnm 23 yasımdayım adetim hic sasmazdı ..
ama senin dediğin gibi tüylü ve hafif kiloluyum ..
ta ki kasım ayınca cocuk icin gittim doktor pko dedi ..
3 kadından 2si pko diyor cok takılma cnm yaa :31:

Bana bi doktor tutturdu pko var 3 kere gittim hepsinde baktı ve aynı şeyi söyledi sonra dikkatimi çekti bu adam gelene geçene pko teşhisi koymuş bu arada benim de adetimde şaşma yok neyse ben ağladım ettim başka bi doktora gittim alakası yok sen de pko yok dedi test sonucuna bakmadan demesi saçma hemen başka doktora görün

benimde adetim düzenli ve çok sancılı geçerdi.doktorum ultrasonla baktı ve hem pko hem çikolata kisti olduğunu söyledi.sana doktorun ilaç vermedimi?

pkonun zaten belirtileri tüylenme,sivilce vede adet düzensizliğidir ama sizde adet bozuklukları yok.internetten ben çok araştırıyorum pko hakkında çünkü kendimde kaç yılların pkolusuyum.sizin sorunlarınızı yaşayan bir çok yazı okumuştum zamanında.yani adetleri vakti vaktinde gelenlerde de pko sendromu yaşanabiliyor ama siz yinede endişe ediyorsanız başka doktorlara görünün.bu sendrom boş verilecek birşey değil.ilerisi için size sorunlar çıkara bilir.mutlaka kan tahlili yaptırmalısın.yine yeniden ultrasonlarda bakılmalı.yani 1 doktorla kalma derim.en az 2-3 doktora görün sonra tedaviye başla.geçmiş olsun:34:

Bana bi doktor tutturdu pko var 3 kere gittim hepsinde baktı ve aynı şeyi söyledi sonra dikkatimi çekti bu adam gelene geçene pko teşhisi koymuş bu arada benim de adetimde şaşma yok neyse ben ağladım ettim başka bi doktora gittim alakası yok sen de pko yok dedi test sonucuna bakmadan demesi saçma hemen başka doktora görün
Bende doktorun ole bise yaptigini dusunuyorum canm

benimde adetim düzenli ve çok sancılı geçerdi.doktorum ultrasonla baktı ve hem pko hem çikolata kisti olduğunu söyledi.sana doktorun ilaç vermedimi?
Verdi ama tahlil bile yok ki
Neden kullanayim
Hani tahlilde ciksa ok derim ama saçma geliyor
pkonun zaten belirtileri tüylenme,sivilce vede adet düzensizliğidir ama sizde adet bozuklukları yok.internetten ben çok araştırıyorum pko hakkında çünkü kendimde kaç yılların pkolusuyum.sizin sorunlarınızı yaşayan bir çok yazı okumuştum zamanında.yani adetleri vakti vaktinde gelenlerde de pko sendromu yaşanabiliyor ama siz yinede endişe ediyorsanız başka doktorlara görünün.bu sendrom boş verilecek birşey değil.ilerisi için size sorunlar çıkara bilir.mutlaka kan tahlili yaptırmalısın.yine yeniden ultrasonlarda bakılmalı.yani 1 doktorla kalma derim.en az 2-3 doktora görün sonra tedaviye başla.geçmiş olsun:34:
Baska doktora gidicem canm
Onun dedigini de yazarim buraya

başka doktora gitmeye cesaretim yok henüz :25:

Bende varım adetlerim çok düzenli ama doktorum pko dedi sol yumurtalığımda aşağı yukarı 5 e yakın kistler vardı

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bende bundan 3-4 sene önce adet sancıları için Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gittim ultrason istedi dr ve pco teshisi koydu

Hic umursamadim önce

Sonra (nişanlım doktor) nisanlimin adet sancılarımın cok şiddetli olmasi üzerine yönlendirdiği Jinekolog uzmanina gittim

Dr'a regl gunlerimin cok sancili geçtiğini belirterek daha önce pco sendromu koyuldugunu ve kontrol icin geldigimi tedavi olmak istedigimi söyledim

Beni ultrasona aldiktan sonra pco ve pco senromunun farkli belirtileri gosterdigini bende ikisininde olmadigini yumartaliklarimin temiz oldugunu Söyledi

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde po sendromu koyup
Özel hastane de tertemiz çıkan tahlil sonuçlarım kesinlikle isini iyi yapan ve isini bastan sağma yapan iki hekimin sonucuydu...

Bu arada benimde adetlerim düzenlidir

4 yildir kendimi pcolu saniyordum... meğer degilmisin

Ili ultrason arasinda yapilirken bile cok fark vardi

Kartaldaki beni ultrasona alirken ben regldim karnim açtı kahvalti yapmamistim ve migdem bombosstu

Ama ozeldeki doktor reglken ultrasonda kist görünür ve karnin tok olmali dedi. Ultrasona girmeden once de bir sürü sivi almami istedi.
Yani karnim sisti su meyve Suyu icmektwn ve oyle aldi beni trasona birsurude soru sordu

Anlayacagin oEl kötü devlet iyi yada
Devlet Hastaneleri iyi ozel kötü diyemiyoruz
Tamamen denk gelen hekimin isini layıkıyla yapmasina bağlı

Back