- 17 Temmuz 2022
- 773
- 21
- 24
-
- Konu Sahibi Sevimsizpamukseker
Anneme anlatmıyorum bunu elinde olsa beni resmen günaha sokacakAdet beyaz akıntıya dönerse bitmiş demektir. Kahverengi, kırmızı, pembe kan olur abdest alınmaz. Beyaza dönünce gusül alınır.
Normal akıntınıza döndüğünde adet bitmiş demektir. Sırayla kırmızı,kahverengi,bulanık sarı iken de gusledilmez. Annenizin inanması şart değil. Basitinden peçete ile kontrol edersiniz, belli oluyor zaten. Akıntı bulanık kahve-sarı renginden sonra normal şeffaf ya da beyaz akıntıya döner.Kırmızı kahve sarı bulanık renkleri de var değil mi?
Sonu zaten beyaz akıntı ya da kuruluk olmuyor mu?
Annem böyle diyorum inanmıyor
Diyor ki kan biterse adet biter diyor doktorların dediğini diyor
Ama sadece kırmızı rengi yok değil mi?
Ben fıkıha göre hesapladığım da bilmiyor oluyorum nasıl iş bu?
Öyle oluyor ama on gün sürüyor hesaplamaya bilmiyorum diye düşünüyorNormal akıntınıza döndüğünde adet bitmiş demektir. Sırayla kırmızı,kahverengi,bulanık sarı iken de gusledilmez. Annenizin inanması şart değil. Basitinden peçete ile kontrol edersiniz, belli oluyor zaten. Akıntı bulanık kahve-sarı renginden sonra normal şeffaf ya da beyaz akıntıya döner.
10 günden sonra özür kanı olur, 10 günü geçse de gusletmeniz gerekiyor. Zaten hem dinen hem de sağlık açısından sınır 10 gün. Bir de isterseniz bir kadın doğum doktoruna muayene olun, genel rutin bir muayene yani. Halsizliğiniz falan var mı? Benim de 7 gün sürer akıntının normale dönmesi de, kansızlık var bende o yüzden diyorum. Adetiniz yoğun geliyor ise ve de yorgun, halsizseniz bir kontrol iyi olabilir.Öyle oluyor ama on gün sürüyor hesaplamaya bilmiyorum diye düşünüyor
4gün kan 2gün kahve rengi görüyorum sonra sarımsı rengi oluyor 3gün sonra beyaz akıntı geliyor
Bende fıkıha göre hesaplıyorum ama annem kabul etmiyor bunu yok öyle bir şey diyor sen yanlış hesaplıyorsun anlamıyor beni10 günden sonra özür kanı olur, 10 günü geçse de gusletmeniz gerekiyor. Zaten hem dinen hem de sağlık açısından sınır 10 gün. Bir de isterseniz bir kadın doğum doktoruna muayene olun, genel rutin bir muayene yani. Halsizliğiniz falan var mı? Benim de 7 gün sürer akıntının normale dönmesi de, kansızlık var bende o yüzden diyorum. Adetiniz yoğun geliyor ise ve de yorgun, halsizseniz bir kontrol iyi olabilir.
Anneniz ile bu konuda inatlaşmak yersiz olur. Kendisi istediği gibi kabul edebilir. Siz yine normal akıntıya dönene kadar bekleyin. Doktorlar kahverengiyi bile adetten saymaz, kırmızı kanı adetten sayıyorlar adeti hesaplarken. O yüzden kimseye kabul ettirmeye uğraşmanıza gerek yok. Bir de herkese adetim 10 gün demez iseniz daha rahat edersiniz.Bende fıkıha göre hesaplıyorum ama annem kabul etmiyor bunu yok öyle bir şey diyor sen yanlış hesaplıyorsun anlamıyor beni
Halsizlik filan yok adet sancısı oluyor o kadar yoğunluk ise normal bazen ay sıknıtlı ağır şeyler taşıyorum o zaman yoğun geliyor
Günleri düzensizdi yasmin ilacı verdi düzeldi ama 18 günde bir gelmeye başladı sonra geri doktora gitti
Hesaplasa gel diyor beni geri yolladı ben hesaplıyorum zaten her ay demem rağmen hesapla dedi şekilde hesaplıyordum gitmedim bir daha
Hayır eğer iki ay üst üst 10 gün sürerse adet kanı o kişinin adet süresi olur ve özürlükten çıkar eksik bilgi vermeyelim. Ama tabiki 10 gün normal bir süre değil doktora gitmesi daha doğru olandır10 günden sonra özür kanı olur, 10 günü geçse de gusletmeniz gerekiyor. Zaten hem dinen hem de sağlık açısından sınır 10 gün. Bir de isterseniz bir kadın doğum doktoruna muayene olun, genel rutin bir muayene yani. Halsizliğiniz falan var mı? Benim de 7 gün sürer akıntının normale dönmesi de, kansızlık var bende o yüzden diyorum. Adetiniz yoğun geliyor ise ve de yorgun, halsizseniz bir kontrol iyi olabilir.
10 gün sürmesi özür kanı olur demedim zaten. 10 gün sınırdır. 10 günü geçiyor ise 10 günden sonrası özür kanı olur, o zaman geçse de gusletmek gerekir dedim. Hanımefendi zaten 1 kereye mahsus olan bir şey bu demedi. Adeti bu şekilde oluyormuş.Hayır eğer iki ay üst üst 10 gün sürerse adet kanı o kişinin adet süresi olur ve özürlükten çıkar eksik bilgi vermeyelim. Ama tabiki 10 gün normal bir süre değil doktora gitmesi daha doğru olandır
Maalesef öyle hesaplıyor doktorlar teşekkürler Allah razı olsunAnneniz ile bu konuda inatlaşmak yersiz olur. Kendisi istediği gibi kabul edebilir. Siz yine normal akıntıya dönene kadar bekleyin. Doktorlar kahverengiyi bile adetten saymaz, kırmızı kanı adetten sayıyorlar adeti hesaplarken. O yüzden kimseye kabul ettirmeye uğraşmanıza gerek yok. Bir de herkese adetim 10 gün demez iseniz daha rahat edersiniz.
Amin cümlemizden, rica ederim.Maalesef öyle hesaplıyor doktorlar teşekkürler Allah razı olsun