• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Adetin 21.günü progesteron?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mavi Boncugumm

Sen Allah'ın lütfusun, gözlerimin nurusun mavişim
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2016
9.113
9.077
198
Hayırlı geceler hanımlar
Ben bu ay ilk defa adetimin 21.günü progesteronuma baktırdım sonuç 11 çıktı
O gün bide beta hcg'ye bakıldı 0.00 çıktı
tamam erken bişey ummuyodum zaten ama 0.00'da çok düşük değilmi😕
Peki yaptıran hanımlar sizlerin 21.gün progesteronunuz kaç çıkmıştı?
Hamileliği göstermez biliyorum ama bu tahlilde çıkan sonuç yumurtanın çoktan çatladığını mı gösteriyor?

Hayırlı geceler hanımlar
Ben bu ay ilk defa adetimin 21.günü progesteronuma baktırdım sonuç 11 çıktı
O gün bide beta hcg'ye bakıldı 0.00 çıktı
tamam erken bişey ummuyodum zaten ama 0.00'da çok düşük değilmi😕
Peki yaptıran hanımlar sizlerin 21.gün progesteronunuz kaç çıkmıştı?
Hamileliği göstermez biliyorum ama bu tahlilde çıkan sonuç yumurtanın çoktan çatladığını mı gösteriyor?
Adetiniz 28 gün periyodundaysa şayet 21 gün yumurtalik çatlamış ve atılmış mi ona bakiliyor. Degerler test sonucunuzda gosterilir lutuel faz sanırım 21 gune denk gelen kisim. Ona göre degerlendirmek gerek. Benim 0.9 çıkmıştı maalesef.

Adetiniz 28 gün periyodundaysa şayet 21 gün yumurtalik çatlamış ve atılmış mi ona bakiliyor. Degerler test sonucunuzda gosterilir lutuel faz sanırım 21 gune denk gelen kisim. Ona göre degerlendirmek gerek. Benim 0.9 çıkmıştı maalesef.

Hiç 28 günde adet gördüğümü hatırlamıyorum 30-35 arasında oluyorum
Luteal faz= 5.16 - 18.56 yazıyor
Bu değer aralığındakilerin yani çatlamış oluyor öylemi? Sizin yumurtlama olmadı demek☹️
bazı aylar olmayabilirmiş bi sıkıntı var mı peki
belki geç yumurtlama olmuştur öyle olursa zaten düşük çıkmazmı?

Bu değer aralığındakilerin yani çatlamış oluyor öylemi? Sizin yumurtlama olmadı demek☹
Yumurtlama olmuş sende canım ❤ bende evet olmamış o yuzden pazar regle olunca klomen ve çatlatma iğnesine baslayacagim maalesef 😔 Allah büyük bi yerden başlayacağım. Mayistan beri korunmuyorum ama olmuyordu. Nedeni de buymus işte 😔 iyi ki 1 sene beklemeden gitmişim. Takmışlar 1 seneye 😡😡😡

Yumurtlama olmuş sende canım ❤ bende evet olmamış o yuzden pazar regle olunca klomen ve çatlatma iğnesine baslayacagim maalesef 😔 Allah büyük bi yerden başlayacağım. Mayistan beri korunmuyorum ama olmuyordu. Nedeni de buymus işte 😔 iyi ki 1 sene beklemeden gitmişim. Takmışlar 1 seneye 😡😡😡

Ah canım beni de zamanında çok bekletmişlerdi bilmezmiyim
Erken davranmakla çok iyi yapmışsın
Boşa insanın zamanını kaybettiriyolar😡
Şimdiki aklım olsa bende hiç beklemezdim
Bu arada bende mayısta kürtaj oldum☹️
Klomenle hamile kalan çok sende kalırsın inşâllah üzülme♥️ promolit woman yumurta kalitesini arttırıyomuş bide sana tavsiyem hergün kuru incir ye yumurtlama zamanındada havuç ye hergün 1 tane
üstüne azıcık zeytinyağı dök A vitamini yağda erir çünkü. İncir yumurta kalitesini arttırıyor, havuçda çatlamasını sağlıyor
Ovulasyon testi kullanıyosan yumurtlama zamanını tespit edersin zaten

Ah canım beni de zamanında çok bekletmişlerdi bilmezmiyim
Erken davranmakla çok iyi yapmışsın
Boşa insanın zamanını kaybettiriyolar😡
Şimdiki aklım olsa bende hiç beklemezdim
Bu arada bende mayısta kürtaj oldum☹
Klomenle hamile kalan çok sende kalırsın inşâllah üzülme♥ promolit woman yumurta kalitesini arttırıyomuş bide sana tavsiyem hergün kuru incir ye yumurtlama zamanındada havuç ye hergün 1 tane
üstüne azıcık zeytinyağı dök A vitamini yağda erir çünkü. İncir yumurta kalitesini arttırıyor, havuçda çatlamasını sağlıyor
Ovulasyon testi kullanıyosan yumurtlama zamanını tespit edersin zaten
Teşekkür ederim canım benim incir ve havuç deneyecegim. Bu ay bismillah deyip başlayacağım bakalim. Sonucu mutlaka yazacağım ❤

Teşekkür ederim canım benim incir ve havuç deneyecegim. Bu ay bismillah deyip başlayacağım bakalim. Sonucu mutlaka yazacağım ❤

İnşâllah bu ay ikimizde muradımıza ereriz canım🤲 Omega 3 , d vitamini, a vitamini, folik asit , protein ve aminoasitler yumurtaların gelişimi ve kalitesi açısından çok önemli. Hergün mutlaka badem,fındık,ceviz ye özellikle badem ve haşlanmış yumurta çok önemli. Brokoli de doğurganlığı arttırır salatana katıp yiyebilirsin çokda lezzetli oluyor😋😋 brokoli bol folik asit içerir.
yeşil yapraklı sebzelerdede folik asit ve diğer vitaminler var

Bu değer aralığındakilerin yani çatlamış oluyor öylemi? Sizin yumurtlama olmadı demek☹
Bende yaptırmıştım bende 18 çıkmıştı doktor yumurtlamışsın dedi..ama o ay gebelik de olmadı..ama bu değeri diğer hormon testleri birlikte değerlendirmeleri daha doğru oluyormuş..

Bende yaptırmıştım bende 18 çıkmıştı doktor yumurtlamışsın dedi..ama o ay gebelik de olmadı..ama bu değeri diğer hormon testleri birlikte değerlendirmeleri daha doğru oluyormuş..

Diğer hormonlarımada baktırdım ben onlara adetin 2.günü baktırmıştım
Adet gününde progesteron zaten düşük çıkıyo foliküler fazda çünkü düşük olmalıymış
Peki sen daha sonrasında hamile kaldınmı?
21.gün progesteronu 5.14 olup hamile kalan duydum😳 gerçekten çok enteresan durumlar var ama Allah Ol deyince oluyor elbet

Diğer hormonlarımada baktırdım ben onlara adetin 2.günü baktırmıştım
Adet gününde progesteron zaten düşük çıkıyo foliküler fazda çünkü düşük olmalıymış
Peki sen daha sonrasında hamile kaldınmı?
21.gün progesteronu 5.14 olup hamile kalan duydum😳 gerçekten çok enteresan durumlar var ama Allah Ol deyince oluyor elbet
Ever benim doktorum da öyle dedi..progesteron 18 çıkınca bu yumurtladigina işaret eder ama diğer testler olmadan tek başına değerlendirmenin bir anlamı yok demişti en başta. Yani 5 bile çıksa başka değerlendirmelerde demek yumurtlamışsın diyebiliyorlar. Yok henüz hamilelik.

Ever benim doktorum da öyle dedi..progesteron 18 çıkınca bu yumurtladigina işaret eder ama diğer testler olmadan tek başına değerlendirmenin bir anlamı yok demişti en başta. Yani 5 bile çıksa başka değerlendirmelerde demek yumurtlamışsın diyebiliyorlar. Yok henüz hamilelik.

İnşâllah sağlıkla hepimize nasip olur mübarek cumâ hürmetine amin🤲

Back