Adetin 17. Günü 14 mm yumurta

sprngg

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2023
806
458
23
31
Az önce çıktım doktordan 5 ay önce kürtaj olmuştum geçen ay 16. Gün yumurtlama gördüm ama değerlendiremedik adetim beklediğim gün geldi. Bu ay ovulasyonda hiç koyulaşma göremeyince doktora gittim sol tarafta 14 mm iki yumurta sağ tarafta daha 10 mm. çatlayıp küçülmüş de olabilir ama sanmıyorum sol tarafta iki tane güzel var çünkü dedi 21. Gün progesteron istedi yumurtlamanın olup olmadığına bakacak sanırım. 17. Gün için çok küçük değil mi ? Hayır gelir mi ki artık bundan.

Bu ay bende doktora gitcem benimde bir düşük var ondan sonra 8 aydır hamile kalamadım. Acaba yumurtalar kücük de o yüzden mi olmuyor?
Benim şuan 13.günüm 31-34 gün arası adet görüyorum. Adetin 16-21. Günler arası genelde pik görüyorum. Benim bir de yumurtlama akıntısı oluyor, suan hicbirşey yok akıntım başlayınca ovulasyonla takip ediyorum. Sizde oluyor mu yumurtlama akıntısı? Yani hic belli olmaz birdenbire zaten büyüyüp ovulasyonda pik oluyor. Adet döngünüz kaç gün

Yumurtlama akıntısı falan bir şey görmüyorum ben kürtaj öncesi görüyor muydum hatırlamıyorum zaten düzenli olduğu için takip de etmiyordum açıkçası adet olacağım saati bile bilirdim. Benim kürtaj sonrası döngü biraz şaştı canım en son 29 günde oldum ama adet belirtilerinin hepsini kaybettim şak diye oluveriyor. 16. Gün pik görmüştüm ama hatırlıyorum. 18-20 mm arasında çatlıyormuş sanırım bu ay adetim uzayabilir çatladıktan 14 gün sonra adet görülüyor diyorlar. Teorik bilgiler doğru da olmayabilir bilmiyorum. Doktor ovulasyona takılma gün aşırı devam et dedi ilişkiye. Ama o da bi görev gibi yani aklım hep orda resmen çocuk için ilişkiye girer oldum. Bu arada hormon tahlili falan normal yumurta rezervinde de bi sıkıntı yok stresin baskıladığını söylüyor doktor

Progesteron yumurta çatladıktan 7 gün sonra bakılır.
Yumurta daha 14 mm ise niye 3 gün sonra progesteron istiyor onu anlamadım.
Bence şöyle düşündü;
Yumurta çatlayınca küçülmeye gidiyor.
14 mm yumurtayı küçülüyor diye de düşünmüş olabilir etrafında sıvı gördüyse

Valla bilmiyorum ki 21. Gün baktıralım anlarız yumurtlayıp yumurtlamadığını dedi ya yumurtladın küçüldü ya da yumurtlama olmadı henüz ama soldakiler büyük dedi ben de ovulasyonda hiç pik görmemiştim yumurtlama olsa görürdüm herhalde

Hee ovülasyon testi detayını atlamışım ben.
Valla anlamadım
Sen bence ovülasyon testine devam et 17 mm yumurta için.

Onlar için de yanıltabilir alıntıyı falan takip edebilirsin dedi bende akıntı da olmuyor o şeffaf uzayan anlamadım

Hayır büyümesini takip edecek 14mm yeterli bir büyüklük değil. Çatlayan yumurta küçülmez aksine dağılır ve yapısı bozulur. Progesteron yumurtlama hormonu değil rahim duvarını oluşturan hormondur.

Kaç mm çatlama için yeterli peki. Ben 14 mm dediği günden 6 gün sonra ovulasyonda çatlamayı gördüm yeterli büyüklüğe gelmiş midir acaba 6 günde ?

Kaç mm çatlama için yeterli peki. Ben 14 mm dediği günden 6 gün sonra ovulasyonda çatlamayı gördüm yeterli büyüklüğe gelmiş midir acaba 6 günde ?
17-18 mm 22 mm arası yeterlidir. 22 üzeri risklidir kiste dönüşür.

6 güne 3-4 mm büyümüştür herhalde. Peki geç çatlamış olması adeti de geciktirir değil mi ?
Büyümesi konusunda yorum yapamam ne hormonlarınıza hakimim nede hangi tedavi ile ilerlediğinizi bilmiyorum.
Normalde 1mm e kadar büyüme sağlıyor sağlıklı hormon çalışması olan bir kadında. Çatlamış olması konusunda da fikrim yok mesela ovitrelle vurdunuz mu? %100 çatlayacak diye bir garanti yok.

Merhaba sonrasında hiç takip ettirmedim ama ovulasyonda 23. Gün çatlamayı gördüm artık yeterli olgunluğa gelip mi çatladı yoksa gelmeden mi çatladı bilmiyorum
Adetinizin 1. Gününden mi sayıyosunuz 23. Günü

6 güne 3-4 mm büyümüştür herhalde. Peki geç çatlamış olması adeti de geciktirir değil mi ?
Sorunuzu atlamışım, Regl olmanızın yumurtlama ile alakası yok. Regl döngüsünü rahim gerçekleştirir yumurtlamayı ise yumurtalık.
Tüpleri tıkalı olan kadınların ömür boyu regl olmamaları gerekiyor o halde?

Ben kürtaj oldum ondan sonra adetlerim geç gelip geç temizlenmeye başladı. İki ay önceki hormonlarım normal. Şu an bi tedavi görmedim tedavi ile de değil spontan hamile kaldım kalp atışı durdu. Evde ovulasyon ile takip ediyorum. 28-29 olan döngüm 35-36 lara çıktı sadece.

Öyle diyorlar ama yumurta çatladıktan sonra 14. Gün regl geliyormuş adetle atılan döllenmemiş yumurtalar değil mi zaten.

Anladım büyük geçmiş olsun. Söylediğim gibi regl döngüsünü gerçekleştiren organımız rahimdir. Kürtaj olduğunuza ve bebek rahminizden alınıp rahmin düzeni bozulduğuna göre regl döngü sürenizin alt üst olması çok olağan ve normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…