canim ben fransadayim burda da dogum kontrol hapi veriyorlar o duzenliyor sana vermedilermi hic bence ihmal etme bu ilerde onemli bi sorun olarak karsina cikar
canım geçmiş olsun... ben de senin gibiydim, fakat yıllar sonra anlaşıldı ki yumurtalığımda kist varmış ve çok büyüdüğü için düzensizlik yapıyormuş; nitekim 17 yaşında ameliyat olmama rağmen adet düzensizliğim bir kaç yıl daha devam etti...
örneğin polikistik over hastalığı düzensiz adet görmenin en önemli nedenlerinden biri olabilir; fakat doktora gittiğine göre bu tarz nedenlerin elendiğini varsayıyorum; bunun dışında altta yatan hormonal nedenlerin çok iyi araştırılması lazım... sen kadın doğum uzmanına mı göründün acaba? belki gitmişsindir ama bir de iyi bir endokronoloji uzmanına görünsen?
Merhabalar . Ben 18 yaşındayım ve adetim aşırı derece düzensiz. şöyle ki bir yılda 3 defa oluyorum en fazla. 4 , 5 ay aralık oluyor hep. İlk adetim 12 yaşında oldu. o zamandan beri hep böyle. doktora gidiyorum stres diyor başka birşey demiyor. tamam stres ama 6 yıldır mı? Gittiğim her doktorda aynı cevabı alıyorum . Sizce ne yapmalıyım? başına daha önce böyle birşey gelen var mı? Böyle düzensizlik beni çok rahatsız ediyoor.
Merhabalar . Ben 18 yaşındayım ve adetim aşırı derece düzensiz. şöyle ki bir yılda 3 defa oluyorum en fazla. 4 , 5 ay aralık oluyor hep. İlk adetim 12 yaşında oldu. o zamandan beri hep böyle. doktora gidiyorum stres diyor başka birşey demiyor. tamam stres ama 6 yıldır mı? Gittiğim her doktorda aynı cevabı alıyorum . Sizce ne yapmalıyım? başına daha önce böyle birşey gelen var mı? Böyle düzensizlik beni çok rahatsız ediyoor.
bende istiyorum o ilaçtann :)
Canım bende ilk olduğumda yılda 4 kez oluyordum.
Dr a 5-6 sene sonra gittim bi ilaç verdi,sağolsun o ilaçtan beri yani yaklaşık 12 sene oldu her ay günü gününe takır takır oldum şükür.
öyle çok kafamı takmıyorum zaten forumda dolaşırken gördüm ve bende danışmak istedim. boş bulduğum ilk zamanda giderim inşallahbir kere kafanı çok takıp stres yapma, biliyorsun hormonlar stresten, dış etkenlerden çok çabuk etkilenebiliyor, kimisi daha da duyarlı oluyor... altta yatan organik bir neden olmaması (kist, miyom gibi) güzel... evet henüz çok genç olduğun için, bu durumu yaşına bağlıyorlar normal olarak... ancak ben yine de bir endokronologa görünmeni tavsiye ederim...
stresle alakası yok herkes stres yapıyo ama sadece günü geçiyo hormonlarına yumurtalıklarına filan bakmaları lazım anca o zaman neden olduğu belli olur
doğru doktoru bulmam lazım tam ilgilenmeleri için sanırımm.
evet bencede iyi bidoktor bulman gerek inşallah önemli bişeyin yoktur iyi haberlerini bekliyorum senden
bende istiyorum o ilaçtann :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?