• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adetim Çok Ağrılı Geçiyor

Guzeloglumyamanim

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
98
8
298
İstanbul
Kızlar hhepinize merhaba

Başlıkta da yazdığım gibi adetim çok ağrılı geçiyor ve ben ne kullanırsam kullanayım bitene kadar bi türlü geçmek bilmiyor.

Sizin kullandığınız ağrıları azaltan birşeyler var mı yardımcı olabilir misiniz bana?? :(

Aynı sorun bende de var canım...
Hatta tam şuanda da var, ağrıdan ölücem diye düşünüyorum...
Biberiye çayı hafifletiyor ağrıyı...
Bir de adet ağrıları için üretilmiş Majezik diye bir arı kesici var ama ben adetken ilaç kullanmak taraftarı değilim, düzeni bozuyor çünkü...

Son düzenleme:
benimde inanılmaz ağrım oluyodu. ağrı kesici falan kar etmiyodu her ay serum takılırdı anca öyle geçerdi ve bu işimide çok engelliyodu. ben eczanede çalıştığım için eczacım sürekli ilaç iç baskısı yapıyodu ama anlatamadığım şey ilaç içince adetimin kesilmesiydi. 2 ay önce doktora gittim acaba kist mi var ondan mı ağrı oluyo muayene olayım dedim. çok şükür kist falan yok. doğum kontrol hapı ve solgar evening primrose oil kullanmamı söyledi. o doktora dua ediyorum inanın ağrılarım çok hafifledi. bi doktora muayene olmanızı tavsiye ederim.

Aynı sorun bende de var canım...
Hatta tam şuanda da var, ağrıdan ölücem diye düşünüyorum...
Biberiye çayı hafifletiyor ağrıyı...
Bir de adet ağrıları için üretilmiş Majezik diye bir arı kesici var ama ben adetken ilaç kullanmak taraftarı değilim, düzeni bozuyor çünkü...

Ben majezik kısırlık yapıyor diye duymuştum canım ondan cesaret edip içemiyorum ama ağrıyı kestiğini çok duydum..Ben genelde şekerli sıcak su içiyorum ama genelde işe yaramıyor.O bir haftam bana ölümden beter oluyor.Bir türlü bitkisel bişeyler bulamadım.

Kızlar hhepinize merhaba

Başlıkta da yazdığım gibi adetim çok ağrılı geçiyor ve ben ne kullanırsam kullanayım bitene kadar bi türlü geçmek bilmiyor.

Sizin kullandığınız ağrıları azaltan birşeyler var mı yardımcı olabilir misiniz bana?? :(

canım ben de çekiyorum yıllardır,acillere kaldırıldığım çok oldu.karın ağrısı ve kusma.şiddetli bi biçimde.afedersiniz ama safra kusuyorum.
aprol,aprolfort
apranax,apranax fort
buscopan,buscopan plus
majezik.
hepsini kullanıyorum.
ama benim ağrım ilk gün oluyor,zar zor eczaneye gidip iğne oluyorum.sürekli kustuğumdan midem boşken içmiyorum bu ilaçları.ağır ilaçlar ve kesinlikle aç karına içilmemeli,çiğnenmemeli.
ben de en kısa sürede doktora gideceğim,kistten şüpheleniyorum.
geçmiş olsun canım.

aprol,aprolfort
apranax,apranax fort
buscopan,buscopan plus
majezik.
hepsini ben de denedim.ama olmadııı
aynı dertten yıllardır çekiyorum.dr.a da gittim defalarca hiçbişi çıkmadı.ama tek bildiğim aşırı ağrımın olması.doğum kotrol hapı verdi o da yan etki yaptı kullanamadım.her ay ağrı çekmeye devam yani:(
ama bir ilaç kullanıyorum en azından birazda olsa fark ettiriyor.bi-profenid nisbetende olsa iyi geliyor.
:5:

Son düzenleme:
kekkik suyu inanılmaz bir şey hemen geçiriyor bir tutam kekiği demle iç kokusu bile geçiriyo:)

canım bende fana geçiriyorum banada doğum kontrol ilaçları tavsiye etti dr ama bebk düşündüğüm için içmem keza düşünmesemde bisürü yan etkisi var bu kekik çayını demlemek mi gerekiyor normal mide şişmelerinde içilen saf kekik suyu işe yararmı?

hormon hapı benim tam anlamıyla içime etti arkadaşlar ... adet sancısı çekiorum ... adaçayı içtim sıcak su torbası koydum ağrı geçti .ama malesef. bi ateşlenddim 4 saat dinmedi şimdi dindi azcık ! adaçayından başkasını içmeyin derim civanperçemi doğal östrojen barındrırıo belki bi yararı olmayabilir :59:

benimde uzun süredir agrım olmuo yaptıklarımı yazıım seninde işine yararyabilirle.civanperçemi ni demleyip içiyorum ve hastalandıgım gün direk papatya çayı içiyrm ayaklarımın altına da sıcak suu torbası agrım kesilio agrı kesici alma derim çünkü adet döneminde kullanılması ii degil ama ben çok zorda kalırsam nurofen alıyorum etkili bi agrı kesici

bir tutam kekiği 1 çay bardağı suda demle 15 dk filan demlesin sonra iç ağrıların büyük ölçüde hafifletir. bu arada sıcak su torbası koymak aşırı dercede tehlikeli yumurtalıklara zararı var. kesinlikle koymayın. çivanperçemi adet söktürücüdür fakat adet olmadan önce içilmesi adetin hafif geçmesine yardımcı olur.

benimde uzun süredir agrım olmuo yaptıklarımı yazıım seninde işine yararyabilirle.civanperçemi ni demleyip içiyorum ve hastalandıgım gün direk papatya çayı içiyrm ayaklarımın altına da sıcak suu torbası agrım kesilio agrı kesici alma derim çünkü adet döneminde kullanılması ii degil ama ben çok zorda kalırsam nurofen alıyorum etkili bi agrı kesici

Aynısını ben de yapıyorumm canımm çokk iyi geliyor..:40:
Ben hastalanmadan bir hafta öncesi başlıyorum civanperçemi ve papatyayı karıştırıyorum demleyip içiyorum..
Ama kesinlikle regli ağrıları olan arkadaşlarımın biran önce kadın doğuma gidip ultrasona girmesini tavsiye ederim..
Çünkü ben yapmamıştımm vee yıllarca çukulata kistlerimle yaşamışım...:53: 2 yıldır durumun farkındayım oda acillik olup bayılınca ortaya çıktı..
Ginera kullanıyorum... Doğum kont hapı ağrılarıma iyi geldii bide bu takviye bitkisel karışımı içincee çok hafif sızım var hepsi buu...
Bu ağrıları ciddiye alın ilerde karşınıza çıkmasın benim gibi..
Kulaktan dolma fikirleride ciddiye almayın lütfen yokk ırsi mırsii... halamda da vardıı ablamdada var yokk annemde de varmışş...:45:
Bollll sağlıklı ve bilinçli günler...:79:

Aynısını ben de yapıyorumm canımm çokk iyi geliyor..:40:
Ben hastalanmadan bir hafta öncesi başlıyorum civanperçemi ve papatyayı karıştırıyorum demleyip içiyorum..
Ama kesinlikle regli ağrıları olan arkadaşlarımın biran önce kadın doğuma gidip ultrasona girmesini tavsiye ederim..
Çünkü ben yapmamıştımm vee yıllarca çukulata kistlerimle yaşamışım...:53: 2 yıldır durumun farkındayım oda acillik olup bayılınca ortaya çıktı..
Ginera kullanıyorum... Doğum kont hapı ağrılarıma iyi geldii bide bu takviye bitkisel karışımı içincee çok hafif sızım var hepsi buu...
Bu ağrıları ciddiye alın ilerde karşınıza çıkmasın benim gibi..
Kulaktan dolma fikirleride ciddiye almayın lütfen yokk ırsi mırsii... halamda da vardıı ablamdada var yokk annemde de varmışş...:45:
Bollll sağlıklı ve bilinçli günler...:79:

Dediğiniz çok mantıklı ama ben ilk adet olduğumdan beri yani regl günlerimde ishal oluyo sürekli ama sadece ogünlerde buda ağrıyı çoğaltıyo ve bakire olduğum için bakmıyolar ama ulturasonda çektirdim heran gibi bişey yok dediler napıcam ben bu ağrılarla :50:

kızlar bir de şunları deneyin, eğer agrılarınızı hafifletirse dozunu artırırsınız:
1- yogun bacak egzersizleri, özellikle adetten önce bacaklarınızı 2 yana açıp kapatarak yapılan hareketler.
2- Sıcak duş alma, veya sıcak su torbası, yaz günü de olsa ayakları çok sıcak tutma.
Çok basit gibi görünüyor , ya da bunlara dikkat ediyorsunuzdur belki ama bunları ağrı kesici niyetine yaparsanız, belki siz de sonuç alırsınız. Mesela yüzmeyi öneririrm(imkanınız varsa)

kızlar bir de şunları deneyin, eğer agrılarınızı hafifletirse dozunu artırırsınız:
1- yogun bacak egzersizleri, özellikle adetten önce bacaklarınızı 2 yana açıp kapatarak yapılan hareketler.
2- Sıcak duş alma, veya sıcak su torbası, yaz günü de olsa ayakları çok sıcak tutma.
Çok basit gibi görünüyor , ya da bunlara dikkat ediyorsunuzdur belki ama bunları ağrı kesici niyetine yaparsanız, belki siz de sonuç alırsınız. Mesela yüzmeyi öneririrm(imkanınız varsa)

Kesinliklee egzersiz ve yüzme çok iyi geliyor...
Doktorlar da zaten ağrınız başlayıncaa uzun yürüyüşlere çıkın diyor... Amaa biz nerdeee ikiseksen yatıyoruz..:26:
Ben bu dönemlerimde mecburen dışarı çıkmam gereken zamanlarda çok farkettim yavaş adımlarla yürüyorsun ve havayı içine çekiyorsunn ohhh mis gibi... Belki de pisikolojiktir hee...??:34:

Back