Adet ve oruç cevap lütfen

sumak85

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
3.288
3.506
698
Konuyu yanlış yere açmış olabilirim nereye açacağımi bilemedim kızlar. benim adetim yaklaşık 10 gün sürüyor. Bunun 6 günü yogun kanama 3 gün belli belirsiz akıntı kahverengi gibi kusura bakmayin açık yazdım. Ben bu 10 gün oruç tutmuyorum .tam kesilmesini bekliyorum. Dogrumu yapıyorum sizlerde durum nasıl ramazan olunca sorun oluyor bana

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım öncelikle bunu herkese sorma. Hanımlara mahsus fıkhi hükümler kitabını temin etmeni öneririm. Cevaba gelince ; kendi rengini görene kadar adetsin 10 günü geçmemek şartıyla. Az veya çok ne renk gelirse gelsin kendi renginden başka

canım cevabın için teşekkür ederim. ceşitli kitaplar aldım hanım ilmihalleri falan. benim aklımda zaten tutmamak yönünde kanaat getiriyor bu konuda . ancak farklı hocalardan farklı yorumlar duydum birkaç kez o yüzden emin oldugumdan tekrar emin olmak için sormustum. neden herkese sorma dedin merak ettim?

Canım elinde güvenilir olan bir kadın ilmihali olsun, çünkü detaylarına kadar güzelce anlatılıyor her şey ilmihallerde.
Ben elimden geldiğince sana yardımcı olayım :
Dinimize göre adetin adet sayılabilmesi için en az üç , en fazla 10 gün sürmesi gerekir. Adetin bittiğine şeffaf akıntı geldiği zaman kanaat getirebiliriz. Yani diyelim ki senin adetinin ilk 5- 6 günü yoğun kanama diğer günleri leke şeklinde kanamalar halinde devam edip 10 günü buluyorsa 10.günden sonra banyo yapıp namaz ve oruca başlarsın. Ama 10 günden daha kısa sürede temizlenip şeffaf akıntıyı görüyorsan eğer adetin erken bitmiş olup temiz sayılırsın.Yani temiz sayılabilmen için önemli olan leke tarzında olsa dahi hiç bir şey görmemen lazım. Adet standart bir şekilde hep aynı olmaz, ama az çok ne zaman temizleneceğini tahmin edip ona göre hareket etmelisin. Çünkü adet bittiği halde banyo yapmayıp namaz ve oruca başlamamak da büyük vebal.

Benim de adetlerim genelde 10 gündür ama bazen 7-8 gün de sürer, duruma göre kendimi sürekli kolluyorum ben de. Çünkü ne orucumu ne de namazımı kaçırmak istemem Allah' ın izniyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…