adet tarihimi one almak istiyorum

OFFPOFFF

çok özledim...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
3.757
10
116
40
İzmir
merhaba herkese,
bu ay 20sinde gelmesi gereken adetim daha yeni yeni gelmeye başladı..normalde duzensiz değildir,arada böyle oynamalar olur..
onumuzdeki ay(Temmuz'da)31inde düğün var,1agustos ta kına gecesi,7 Ağustos ta da başka bir dugun..eğer 20sinde gelseydi bu ay hiç problem olmayacaktı..ama gecikmesi çok kötü oldu..geciktirici kullanmak istemiyorum..onun yerine ertesi gün hapı diye bir şey duymuştum,adeti getiriyormuş..onu kullansam Temmuz 20si gibi?olur mu sizce?

farlutual iç canım adetten epey önce 5 gün içiliyor 10 gün için de olursunkaydirigubbakcemile3

tamam canım cok sagol :) sureklı gıttıgım bır eczane var ona da sorayım bı..
hala gelemedı adetım yaa sokemedı daha dogrusu..
onumuzdekı ay da bu kadar gecıkmesını ıstemıyorum..

20 sinde tatile çıkacağız ve benim adet dönemime geliyor daha 10 gün var ben şimdi bişeyler yapıp şu adet işini aradan çıkarmak istiyorum bi formülü olan varmı

eczaneye gittim ama kemküm ettiler elimede geçiktirici ilaç verdiler primolut_n diye öne alma diye bişey olmaz dedi bazı eczaneciler bayada gezdim eczane eczane birkaç gün d.kont kullanıp bıraksam adet olurmuyum acaba yada söktürücüler işe yararmı aman ne zor bi durum

Bende 20 sinde tatile çıkıcam tam dönemine geliyor benim de
bende araştırdım ama hem çok sağlıksız olduğunu hemde kesin sonuç olmadığını
öne alınan adetin çok az kanamalı geçtiğini ve onu takip eden günlerde yine ara ara kanamalar göründüğünü söylediler,
eğer öyle ise daha beter bir durum olur.
ama hala araştırmaya devam ediyorum bende

çaresiz geciktiriciyi kullancam ben ya uff 2 sene öncede aynı şey oldu adet dönemime denk geldi kullandım allah seni inandırsın aynı ağrı oluyo sanki adetmişsin gibi üstüne bide inanılmaz şişlik oluyo en kötüsüde bende psikolojik etkisi olmuştu bütün tatil asabım bozuk gezdim sitresli ve mutsuz huzursuzdum ay kendimi bi eve atsaydım şu ilaçtan kurtulsaydım dedim hep bıraktıktan sonra bi patlamaki sorma o yüzlen adet olup öyle gitmek istiyodum ama garanti değilmiş ve çaresiz kullanıcam napim üfffffffffffffffff

primolut-n bende kullandım
hiç bir yan etkisi olmadı bende
bıraktığı günün ertesi hastalandım
ama 10 günden fazla kullanılmıyor,
adet dönemlerim zaten rahat geçtiği için sinir de yapmadı bende
ben memnun kaldım yani

bende bıraktıktan 1 gün sonra adet oldum düzenimi falan etkilemedi ama psikolojik ve fiziksel oalarak her bünye farklı canım herkezde aynı şey olmaz tabi seni etkilemiyosa bence alternatif bişey aramana gerek yokki tatlım yine geçiktirici kullan bende fiziksel ve ruhsal arıza vermese başka bi yöntem aramazdım :)) neyse hayırlısı artık napalım..

Merhaba,konu açılalı uzun zaman olmuş fakat ben yeni gördüm.Bugün bende regl tarihimi ertelemek için doktora gittim fakat erteleme için kullanılan ilaçların hormonları olumsuz yönde etkilediğini söyledi ve bana Ginera(doğum kontrol ilacı)verdi bugün reglimin 4.günü ve hemen bugün başlamamı 20 gün içmemi söyledi.Dediğine göre ilacı bıraktıktan sonraki 1.veya 2. gün regli olacakmışım.ilacım 31 temmuzda bitecek ve ben 1 veya 2 ağustosta regl olucam yani toplamda 9 gün öne almış oldum reglimi bence kimse bu konuda doktora gitmeden ilaç kullanmasın kafasına göre...Tarihler tutmaz ilaç işe yaramazsa buradan yazarım tekrar...

Merhaba herkese,

Geçen ay ki regl başlangıcım 9uydu, 28 günde bir reglim olduğu için normal şartlarda bu ayın 6sında regl olmam gerekiyordu. Ama arada mutlaka başıma gelir, 3-4 ayda bir kez bir önceki ay olduğum gün olurum. Bu durumda bu ay 8-9 Eylül'de olmam kuvvetli muhtemeldi. İşin kötü tarafı ayın 8'inde izne çıkacağım ve kalabalık bir grupla tatilimiz var, ee dolayısıyla bende o güne denk gelmesini istemiyorum.

Geciktirici ya da öne alıcı bir ilaç almak istemediğimden, öne almanın bitkisel yolunu aramaya başladım.
Amacım normal olan 6sında reglimin gelmesiydi, ilk 2 gün önemli benim için kalan 3 günü bir şekilde idare edebilirdim.

İnternette okuduğum bütün yazılarda, civan perçemi ile yapılan çayın, gecikmiş adetlerde faydalı olduğunu okudum. Benim reglim gecikmiyordu şükür ama, ya aynı gün olursam yine, ben de içersem işi hızlandırabilirdim belki .Tek çarem vardı o da civan perçemi içip reglimi gününde getirmek.

29 ağustos günü, öğle yemeğinden önce (1,5 saat kadar önce, ne çok aç, ne çok tok) 1 bardak, akşam yemeğinden önce 1 bardak içtim. Araya 3 günlük tatil girdi ve devam edemedim.
Dün 2 eylül, yine aynı saatlerde 2 bardak içtim.
Bu sabah ağrı ile uyandım, 11:00'de 1 bardak daha içtim ve 30dk kadar sonra lavoboya gittiğimde reglimin geldiğini gördüm :)))

Ben gününde isterken 3 günde öne almış oldu civan perçemi reglimi.... Birkaç gün daha içmeyi düşünüyorum.
Çayı şu şekilde hazırladım: 1 bardak kaynamış suya, bir kaç parça bitkiden attım ağzını kapattım ve soğuduğunda içtim.
Gerçekten çoooook acı ve mide bbulandırıcı ama etkisini gördükten sonra içilmesini tavsiye ederim, benim gibi ilaç almak istemeyenler için en azından bir çare olabilir...

busbus33 selam,
özel mesaj atamıyorum henüz, 50 adet yazımı tamalayamadığımdan...

merhaba ,
24 aralıkta gireceğim troid opresyonu sebebiyle adet tarihimi öne almaya çalışıyorum
24 aralıkta bitecek sekilde ayarlamaya çalıştım
Tarlusal ( eski adı Farlutal) öderdiler. üç gün kullanıp bırakıcam umarım işe yarar ve öne alabilirim
başka önerisi olan var mı hanımlar?

Soğan suyu ! Soğanı kaynatıp için kızlar bende şu aralar bu dertten muzdaribim ama rahim içini temizlemek enfeksiyonu sökmek için falanda kullanılıyor bence bu işe de yarar

Ayrıca bitkisel bi yöntem ve idrar yolu enfeksiyonuyla adet sancılarına da çok iyi geliyor tadı da çok kötü değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…