Merhaba herkese,
Geçen ay ki regl başlangıcım 9uydu, 28 günde bir reglim olduğu için normal şartlarda bu ayın 6sında regl olmam gerekiyordu. Ama arada mutlaka başıma gelir, 3-4 ayda bir kez bir önceki ay olduğum gün olurum. Bu durumda bu ay 8-9 Eylül'de olmam kuvvetli muhtemeldi. İşin kötü tarafı ayın 8'inde izne çıkacağım ve kalabalık bir grupla tatilimiz var, ee dolayısıyla bende o güne denk gelmesini istemiyorum.
Geciktirici ya da öne alıcı bir ilaç almak istemediğimden, öne almanın bitkisel yolunu aramaya başladım.
Amacım normal olan 6sında reglimin gelmesiydi, ilk 2 gün önemli benim için kalan 3 günü bir şekilde idare edebilirdim.
İnternette okuduğum bütün yazılarda, civan perçemi ile yapılan çayın, gecikmiş adetlerde faydalı olduğunu okudum. Benim reglim gecikmiyordu şükür ama, ya aynı gün olursam yine, ben de içersem işi hızlandırabilirdim belki .Tek çarem vardı o da civan perçemi içip reglimi gününde getirmek.
29 ağustos günü, öğle yemeğinden önce (1,5 saat kadar önce, ne çok aç, ne çok tok) 1 bardak, akşam yemeğinden önce 1 bardak içtim. Araya 3 günlük tatil girdi ve devam edemedim.
Dün 2 eylül, yine aynı saatlerde 2 bardak içtim.
Bu sabah ağrı ile uyandım, 11:00'de 1 bardak daha içtim ve 30dk kadar sonra lavoboya gittiğimde reglimin geldiğini gördüm :)))
Ben gününde isterken 3 günde öne almış oldu civan perçemi reglimi.... Birkaç gün daha içmeyi düşünüyorum.
Çayı şu şekilde hazırladım: 1 bardak kaynamış suya, bir kaç parça bitkiden attım ağzını kapattım ve soğuduğunda içtim.
Gerçekten çoooook acı ve mide bbulandırıcı ama etkisini gördükten sonra içilmesini tavsiye ederim, benim gibi ilaç almak istemeyenler için en azından bir çare olabilir...