• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet sonrası kaşıntı

Tavuskelebegi

Guru
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2009
1.297
16
358
Diğer
arkadaşlar adetimin son günlerinde vajınamda kaşıntı oluyo evlenmeden çok öncede oluyodu sonra geçmişti şimdi tekrar başladı adetten sonrada devam ediyo 1-2 gün sonra geçiyo doktora gitmem gerekirmi sizce?bilmiyorumkismile

nette de ar4astırırsan mantar enfeksıyonu olabılır dıye yazar..ama adet sonrası 1 -2 gun de geçıyorsa möantar olamaz..garıp...bılemıyorum...

kız bendede tam tersı adet olmadan bıkac gun once baslıo kasıntılar uyuz gıbı kazıyorum resmen :))

Bende de olurdu.
Ya tam mantar değildir ama mantara yatkındır cildiniz. Yani hafif bir mantar vardır, ıslaklıkla ortaya çıkar. Havasız kalınca kaşıntı ile mantar başlar gibi olur, sonrasında kendi kendine geçer. Hafif olduğu için de bir dahaki uygun nemli havasız ortama kadar belirti vermez. Bu durumda doktora gitseniz iyi olur, çünkü ilelemesin. Zaten o kadar hafifse mantar ilacı değil vajina salgılarını düzenleyici bir fitil var, onu veriyorlar. Tedavi değil de koruma amaçlı.
Ya da pede alerjiniz vardır. Ped markanızı değiştirin. Marka ismi vermek doğru mu bilmiyorum (eğer sorun olursa moderatörler uyarınca silerim.) ama Orkid fena yapardı beni Kotex çok iyi, çok hava aldırıyor. Bir de çok sık değiştirin. Herkes 1 değiştiriyorsa siz 2 değiştirin.

Bende de olurdu.
Ya tam mantar değildir ama mantara yatkındır cildiniz. Yani hafif bir mantar vardır, ıslaklıkla ortaya çıkar. Havasız kalınca kaşıntı ile mantar başlar gibi olur, sonrasında kendi kendine geçer. Hafif olduğu için de bir dahaki uygun nemli havasız ortama kadar belirti vermez. Bu durumda doktora gitseniz iyi olur, çünkü ilelemesin. Zaten o kadar hafifse mantar ilacı değil vajina salgılarını düzenleyici bir fitil var, onu veriyorlar. Tedavi değil de koruma amaçlı.
Ya da pede alerjiniz vardır. Ped markanızı değiştirin. Marka ismi vermek doğru mu bilmiyorum (eğer sorun olursa moderatörler uyarınca silerim.) ama Orkid fena yapardı beni Kotex çok iyi, çok hava aldırıyor. Bir de çok sık değiştirin. Herkes 1 değiştiriyorsa siz 2 değiştirin.

teşşükler canım aslında son günlerde hiç bişiy kullanmıyorum ped olarak süreklide yıkıyorum vajınamı ama bi dahaki ayda olursa gidicem çok kaşınıyo çünküakannehir

ihmal etme cnm bi arn önce git.lokal olarak ben travacort krem kullanıyorum ilk başlarda kaşıntı azdırıyo ama sonralarda iyi geliyo.

bende de aynı durum var adetin 4. günü başlıo bitip bir iki gün geçene kadar bitmiyo. doktora söyledim mantar değil ped alerjisi dedi. ped vb şeyler yüzünden ordaki ph bozuluyormuş adet bitiminde kullanmam için ph düzenleyici fitillerden verdi. bunlar sadece florayı koruyor o bölgedeki. mantar fitili değil yani. jel olanları da var doktora sorarsan mutlaka bir isim verir. biraz iyi geliyor en azından mantara falan çevirmiyor böylelikle. ama her ay yeni baştan kesin çözümü olan bir şey değil

Back