Adet sonrasi akinti ve oruç

Mirelor

Evli = mutlu = çocuklu ;)
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2017
103
30
18
Ya kizlar kac gundur adettim 1 gun once bitti diye abdest aldim ve dun oruc tuttum hiç akinti olmadı bugun de tutacaktim sabah bi baktim kahverengi az bi akinti olmus oruc tutmadim bugun napim ya simdi abdest alip yarın oruc tutuyum mu adetim bitti ama hani sorada 1 2 kere daha akinti geliyo ya ole iste o_O

Ya kizlar kac gundur adettim 1 gun once bitti diye abdest aldim ve dun oruc tuttum hiç akinti olmadı bugun de tutacaktim sabah bi baktim kahverengi az bi akinti olmus oruc tutmadim bugun napim ya simdi abdest alip yarın oruc tutuyum mu adetim bitti ama hani sorada 1 2 kere daha akinti geliyo ya ole iste o_O

akintinin oruca engel olmadigi kanaatindeyim.

10 günü geçtiyse özür sayılır ve oruç tutabilirsiniz.
10 gün olmadıysa adet kanaması sayılır, tutamazsınız, namaz kılamazsınız.

**benden tavsiye bu konuyu kapattırın.
Güvenilir dini sitelerden de cevabınızı bulabileceğiniz bir soru bu.
Burda canınızı sıkarlar.

10 güne kadar gelen akıntı adet olarak sayılır..." Kahverengi, pembe ve koyu sarı "bunun dışındakiler normal akıntı olarak kabul edilir... 10. Günden sonra gelen akıntı vs özür olarak kabul edilir ve engel değildir .. bu konu kapanır..

Canim 5 gun sürdü dun hic akinti olmadi oruc tuttum sabah bi baktim biraz vardi akinti ya
Şu anda akıntı yoksa abdestlen tut. Eğer akıntı olursa bozarsan çünkü beş gün özür sayılmaz bozulur. Riske atmayım dersen bugün de bekle normal adet günü 7 gün zaten kaza yaparsın.

Bu konuyu fetva hattini arayarak sorabilirsiniz.cunku dini konular bence ile olmaz.her kafadan bir ses cikar simdi.bilen de yazar bilmeyende bence diyip yazar.
Adetinizin kac gun surdugu onemli.bu zmana kadar adetinizin kac gun surdugu onemli.

Hepinize tesekkur ederim kizlar :KK25:benim ogrenmek istedigim oruc tutarken akinti geldi bozuyum mu devam mi ediyimdi abdestleniyim yarin tutuyum yine ole olursa bozarim artik

Hepinize tesekkur ederim kizlar :KK25:benim ogrenmek istedigim oruc tutarken akinti geldi bozuyum mu devam mi ediyimdi abdestleniyim yarin tutuyum yine ole olursa bozarim artik
5 gün olmuş canım bozulur özür sayılmaz. Sen tut eğer gün içinde akıntı olursa bozarsın. Ayrıca kk yı küçümsemeyelimEn Büyük KK

Back
X