• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet sancısına bitki çayı

yusrakaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2013
43
15
88
İstanbul
kızlar ben yıllardır adet sancısı çekiyorum kendimi sırf bu ağrı yüzünden yerde kıvrandığımı bilirim ve geçmesi için muhakkak hap içiyordum. Adet olmadan bir hafta önce genellikle gaz sancım başlıyor bende bitki çaylarına bakmayı denedim aktardan Anason ve Zencefil aldım ikisini karıştırıp içiyorum ve inanılmaz etkili oldu hem gaz açısından hemde adet sancısı açısından ( NOT: midesinde her hangi bir rahatsızlığı olan doktoruna danışmadan içmesin)
:16:

Ben de adetime yakın zamanlarda kırmızı et yediğim zaman ağrı çekmiyorum hiç.
Demek ki benim demir depolamam gerekiyor.

Bu çayları da mutlaka deneyeceğim. :31:

kök zencefl mi kullanıyorsun nasıl hazırladığını anlatırmısın peki :34: eğer iyi gelirse dualarım seninle olur

Ben kesinlikle civanperçemini tavsiye ediyorum.

Adet olmadan 3-4 gün önce içmeye başlarsanız adeti söktürüyor. Ve adet günleriniz boyunca içerseniz de agrı sızı kalmıyor. Dogadanın poşette özel gün çayı var. Onun içinde de zaten civanperçemi var. Bu bitkiyi açık alıp kendiniz demlerseniz çok daha iyi.

Yalnız hamilelik şüpheniz varsa kesinlikle içmeyin düşük olabilir. Onun dışında rahmi komple temizleyen bir bitki. İltihap tıkanıklık kist kökten temizlik :))

Geçmiş olsun. Bitki çayı olarak benim bildiğim bir çay var. Gerçi tarifini geçenlerde yazmıştım burada. Neyse İlaçsız yaşam kitabından buldum bu tarifi içenler faydasını gördüğünü söyledi sende dene bence bakalım faydasını görecek misin. Görürsen buradan bize de yaz ki bizde sana bir faydamızın dokunduğunu bilelim. Fitoterapi uzmanı bir doktora ait olan bu kitapta bunun dışında daha çok faydalı bilgiler de var alıp okursan faydasını da görürsün. Neyse bu kadar geyikten sonra sana şu tarifi vereyimde sende rahatla :)

* 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı
* 250 cc kaynar su
Ahududu yaprakları bir bardağa veya bir demliğe konularak üzerine kaynar su eklenir. Kapağı kapatılarak 5 dk. Kadar demlenmesi beklenir. Sıcak sıcak içilir. Günde 3-4 Fincan içmek sancılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.

Back