• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet öncesi ve sırasındaki psikolojik sorunlar..yardım.

altamiano

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2011
297
11
118
Ankara
konuyu doğru yerde mi açtım bilmiyorum ama bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var..ben her ay özellikle adet öncesinde aşırı duygusal,, alıngan, öfkeli oluyorum..normal zamanda üzerinde durmayacağım konularda daha hassas oluyorum..olmadık yerlerde ağlıyorum alınganlık yapıyorum sevgilime..üstelik tutarsız da oluyorum önce sevgilime alınganlık yapıp bana söylediği sözler için kızıp bağrıp kendimi o an yaptıklarım için çok haklı hissedip kısa bir zaman geçince pişman oluyorum keşke o tepkiyi vermeseydim diye..ama istisnasız her ay böyle oluyorum adet öncesinde..sanki dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum yaşamak bile gereksiz anlamsız geliyor hiçbir şey zevk vermiyor o kadar olumsuz bakıyorum ki hayata acaba bu konuda yaabileceğim birşey var mı bunun tedavisi ve alınacak önlemleri bilenler paylaşırsa çok memnun olacağım

Bu bende de mevcut arkadaşım, çok yorucu, yıpratıcı, bunalıma sürükleyecek kadar ağır olabiliyor bazen... Ben mutlaka bir kere ağlarım öyle olunca... PMS deniyor buna, adet öncesi sendromu da denebilir, nette ara bilgi bulursun.. :34:

Canımm aynen bende bu bahsettiklerini yaşıyorum ,resmen depresif oluyorum hatta perişan oluyorum desem daha doğru olur ....özellikle adetin 2. gününde bedenime başka biri giriyor sanki ateş basıyor ağlamak geliyor içimden hatta çarpıntı bile oluyor..ama 4 . gününde içimdeki o huysuz depresif kişi gidiyor mülayimleşiyorum..ki evliyim ben kızımda var henüz küçük ama umarım büyüdüğünde annesi gibi olmaz ;=( eşim bile anlıyor artık adet dönemine yaklaştığımı ...

Son düzenleme:
Benim de aynı sorunlarım var.Sinirimden huysuzluğumdan yanıma yaklaşamazlar...Ayrıca ben yataklık olurum hep.Belim, bacaklarım, vajinal bölgem, göğüslerim berbat derece de ağrır :2:

adet önesi belirtilerini ve adet sancılarını azaltmak için melisa ve papatya çayları iyi geldiği söylenir hep. deneyebilirsiniz, doğal yoldan tedavi. bir de sarı kantaron çayı da iyi geliyor bu psikolojik sıkıntılar için, ama kullandığınız antidepresan bir ilaç olmamalı sarı kantaronu kullanırken...

ben normalde çok sabırlı alttan alan anlayışlı bir insanım yani öyle olduğum söylenir:49: hep ama adet döneminden yaklaşık 3-4 gün önce duygusallaşıp, alınganlaşıp bambaşka bir insan oluyorum ve sinirlerimi kontrol edemiyorum :84:ve sırf bu nedenle erkek arkadaşımla bugünlerde sorunlar yaşadım ve saçma sapan triplere girip olmadık yerlerde olaylara aşırı tepkiler verip ilişkimizi mahvetmeye yüz tuttum ve normalde haklı olduğum konularda kendimi haksız konuma getirdim :2:o da beni hiiiç ama hiiiç anlamıyor ben her ay 1 hafta böyleyim ve o bunu bir türlü öğrenemedi..sanki ben istiyorum böyle olmayı :45: bu arada papatyayı deneyeceğim ve bu konuyu derinlemesine araştıracağım umarım kendimi kontrol etmeyi öğrenebilirim adet dönemlerinde..:71:

bence çiçekle böcekle bu konunun üstesinden gelmek yerine daha farklı açıdan bak.. mesela ilk önce kendini
"ben adet olduğum zaman asabileşmem, her zaman nasıll duygusalsam, adet olunca da o derece duygusal olurum" diye.. çünkü sen her adet olduğunda direk bu moda girersin.. benm sana tavsiyem bu şekilde olacak.. inşallah faydasını görürsün :))

bence çiçekle böcekle bu konunun üstesinden gelmek yerine daha farklı açıdan bak.. mesela ilk önce kendini
"ben adet olduğum zaman asabileşmem, her zaman nasıll duygusalsam, adet olunca da o derece duygusal olurum" diye.. çünkü sen her adet olduğunda direk bu moda girersin.. benm sana tavsiyem bu şekilde olacak.. inşallah faydasını görürsün :))

haklısın tabiki sadece çiçekle böcekle olmaz birçok sorunun kaynağı da çözümü de kendi beynimizin içinde yatıyor ama adet öncesi ve sırasındaki sendromlar diye de bir realite var ve bu koşulladığımız bir durum değil ben ne kadar üzerine gitsem de kendimi kontrol edemiyorum zaten adet olacağımı ağrılarımdan değil öncelikle aniden değişen psikolojimden anlıyorum ve benim gibi birçok kişinin de böyle olduğunu biliyorum söylediğim gibi ben zaten her ay kendimle savaşıyorum bu psikolojinin etkisi altına girmemek için ancak başarılı olamadığım için daha bilimsel bir çözüm önerisi bilenler olup olmadığını öğrenmek için konuyu açmak istedim adetten sonra normale döndüğüm için bütün yaşadıklarımı unutup hiç bu sorunumun üzerine gitmek aklıma gelmiyor hazır kk. da iken ve psikolojimin bozuk olduğu bir anda bu topiği açmak istedim belki bu konu burada tartışılırsa diğer rahatsızlıklarda olduğu gibi bu rahatsızlığa da hep birlikte bir çözüm bulabiliriz..

adetime 2 gün kala sinir kat sayım artıyor birde sancı eklenince evin içinde kendi kendimi yiyorum kimseyle görüşmek istemiyorum o günlerde çünkü ufacık bişeyden tartışma çıkacak diye çekiniyorum bu yüzden eşime sarıyorum allahtan anlıyorda bazen alttan alıyor nedenini bulamadım normal olduğunu söylüyorlar nesi normalse peki normalse neden her kadında olmuyor diğmi ama:14: .......

adetime 2 gün kala sinir kat sayım artıyor birde sancı eklenince evin içinde kendi kendimi yiyorum kimseyle görüşmek istemiyorum o günlerde çünkü ufacık bişeyden tartışma çıkacak diye çekiniyorum bu yüzden eşime sarıyorum allahtan anlıyorda bazen alttan alıyor nedenini bulamadım normal olduğunu söylüyorlar nesi normalse peki normalse neden her kadında olmuyor diğmi ama:14: .......

aslında birçok kişide oluyor ama belki dle getirilmiyor belki de herkesin dayanma gücü farklı ama ben dayanamıyorum:75:

konuyu doğru yerde mi açtım bilmiyorum ama bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var..ben her ay özellikle adet öncesinde aşırı duygusal,, alıngan, öfkeli oluyorum..normal zamanda üzerinde durmayacağım konularda daha hassas oluyorum..olmadık yerlerde ağlıyorum alınganlık yapıyorum sevgilime..üstelik tutarsız da oluyorum önce sevgilime alınganlık yapıp bana söylediği sözler için kızıp bağrıp kendimi o an yaptıklarım için çok haklı hissedip kısa bir zaman geçince pişman oluyorum keşke o tepkiyi vermeseydim diye..ama istisnasız her ay böyle oluyorum adet öncesinde..sanki dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum yaşamak bile gereksiz anlamsız geliyor hiçbir şey zevk vermiyor o kadar olumsuz bakıyorum ki hayata acaba bu konuda yaabileceğim birşey var mı bunun tedavisi ve alınacak önlemleri bilenler paylaşırsa çok memnun olacağım

selammmm altamianoo:3::3::3::3: konu hakkinda sadece sunu soylimmm butun kadinlar adet gunlerinde stresli ve gergin oluyorlar ama ne yapilabilir bunun hakkinda bi fikrim yok...:3:

Son düzenleyen: Moderatör:
çiçekten böcekten mi bahsettim ben? madem böyle işe yaramaz görüyorsunuz bu kadar basit görüp de böyle nitelemeseydiniz....papatyanın, melisanın sakinleştirici olduğunu, adet öncesi belirtilerinin hafifletmede işe yaradığından hep bahsedilir, bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. bitkilerin bu gücünü bilen ve halkı bu konuda aydınlatan doktorlar televizyonda-gazetede röportaj veriyor herhalde hiç denk gelmediniz? neyse size ne doğru geliyorsa onu yapın...çiçekle böcekle de boşuna uğraşmayın...

ya ayni problem bende de var, evlenene kadar yanliz yasadim, pek dikkatimi cekti ama evlendikten sonra farkina vardim.
Resmen kim olursa olsun, kavga etmek icin sebep ariyorum, isin kötü tarafi buluyorum da.
Hele su sira bosanma asamasindayim, iyice kötülestim.

çiçekten böcekten mi bahsettim ben? madem böyle işe yaramaz görüyorsunuz bu kadar basit görüp de böyle nitelemeseydiniz....papatyanın, melisanın sakinleştirici olduğunu, adet öncesi belirtilerinin hafifletmede işe yaradığından hep bahsedilir, bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. bitkilerin bu gücünü bilen ve halkı bu konuda aydınlatan doktorlar televizyonda-gazetede röportaj veriyor herhalde hiç denk gelmediniz? neyse size ne doğru geliyorsa onu yapın...çiçekle böcekle de boşuna uğraşmayın...

sen regl dönemindesin heralde? bi bardak melisa çayı iç sakinleş

bende de aynı şekilde duygusal fırtınalar nüksediyor,resmen kafamda kurup kurup, kendimi paralayıp, nişanlıma çemkirip ağlamaya başlıyorum...
bazen söylüyorum hasta olucam diye o zaman anlayış gösteriyor, bazen o da alttan almıyo küsüyoruz birbirimize..
valla buna adet öncesi sendromu deniyor ama keşke çözümü bulup halledebilsek demi...

bende de aynı şekilde duygusal fırtınalar nüksediyor,resmen kafamda kurup kurup, kendimi paralayıp, nişanlıma çemkirip ağlamaya başlıyorum...
bazen söylüyorum hasta olucam diye o zaman anlayış gösteriyor, bazen o da alttan almıyo küsüyoruz birbirimize..
valla buna adet öncesi sendromu deniyor ama keşke çözümü bulup halledebilsek demi...

benim erkek arkadaşım bir türlü anlayamıyor bende ki bu ani davranış ve ruh değişikliğini,,,biz çözüm bulup halledemesek de en azından erkeklerin bizim bu hallerimize katlanmasını öğretebilsek keşke:::

kızlar ben de aynı şekildeyim birkaç gün öncesinden başlıyor. o sürede günlerce ağlayabilirim. kendi kendime kafamdan senaryolar yazıyorum ağlıyorum. bunlara inanıyorum. kavga etmek istiyorum. sevgilimin sürekli saçma sapan şeylerden dolayı üstüne gidiyorum. kendimi iğrenç derecede çirkin hissediyorum. elimde değil çok kötü hissediyorum. sevgilim beni sürekli arasın istiyorum mesela. ama arayınca da kızıyorum kendı kendıme.sürekli bir gerginlik. yarım saat içinde her türlü duyguyu yaşayabılıyorum. duygu dalgalanmaları yaşıyorum.ayrıca iştahım çok açılıyor deli gibi yiyorum. göğüslerimde aşırı derecede hassasiyet oluyor. hasta oldugum zaman ise yataktan kalkamıyorum bacaklarım tutmuyor. çoğunlukla acile gidiyorum iğneye. istifra ettiğim falan oluyor çoğunlukla. yanı bu durum sosyal yaşantımı fazlasıyla etkılıyor kızlar :43:

kızlar ben de aynı şekildeyim birkaç gün öncesinden başlıyor. o sürede günlerce ağlayabilirim. kendi kendime kafamdan senaryolar yazıyorum ağlıyorum. bunlara inanıyorum. kavga etmek istiyorum. sevgilimin sürekli saçma sapan şeylerden dolayı üstüne gidiyorum. kendimi iğrenç derecede çirkin hissediyorum. elimde değil çok kötü hissediyorum. sevgilim beni sürekli arasın istiyorum mesela. ama arayınca da kızıyorum kendı kendıme.sürekli bir gerginlik. yarım saat içinde her türlü duyguyu yaşayabılıyorum. duygu dalgalanmaları yaşıyorum.ayrıca iştahım çok açılıyor deli gibi yiyorum. göğüslerimde aşırı derecede hassasiyet oluyor. hasta oldugum zaman ise yataktan kalkamıyorum bacaklarım tutmuyor. çoğunlukla acile gidiyorum iğneye. istifra ettiğim falan oluyor çoğunlukla. yanı bu durum sosyal yaşantımı fazlasıyla etkılıyor kızlar :43:

sanki ben yazdım bu mesajı senin yazdıını bir an unutmuşum o kadar benzer ki yaşanılanlar adet dönemlerim kabus oluyor günler öncesinden korkuyla bekliyorum ay evlenince çocuk yapınca azalıyor diyorlar doğru mu acaba valla doğruysa üst üste doğuracam yeteeeeeer anacıım ya:52:

Back