• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet olamadım

mamafih

kahrolsun bağzı şeyler
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
1.285
12
108
Diğer
Tarlusal adlı adet sökücü ilacı kullandım. Biteli bir hafta oldu adet olamadım.En ufak belirti dahi yok.
İlacı eksiksiz ve düzenli kullandım. Polikistik over'ım var. Neden adet görememiş olabilirim ?
Korkuyorum :(

on güne kadar olmanız gerekir bi kaç gün daha bekleyin bence. bide olmuyorum diye stres yaparsanız daha da gecikme olabilir.

Tarlusal adlı adet sökücü ilacı kullandım. Biteli bir hafta oldu adet olamadım.En ufak belirti dahi yok.
İlacı eksiksiz ve düzenli kullandım. Polikistik over'ım var. Neden adet görememiş olabilirim ?
Korkuyorum :(

İlaç folikül yumurta hücresini yumuşatmamıştır. Yani şöyle açıklayayım: Adet görmemiz için yumurtanın parçalanması gerekiyor. İlaç yüzde yüz işe yarayacak diye bir şey yok. Eczaneden test al. Eğer hamile değilsen dediğim gibi bir durumla karşılaşmışsın demektir. Panik yapacak bir durum yok; doktor inceltici başka bir ilaç verecektir sana... Ayrıca doktoruna tiroid hormonunu da kontrol ettirmeni öneririm.

o ilacı bende kullandım ve 10 olmuştu hala gelmemişti.sonra başka bi doktora gittim.o ilaçla gelmezdi dedi ve başka ilaç vermişti.ilaç bittikten 4 gün sonra gelmişti ve benim kistim vardı.

on güne kadar olmanız gerekir bi kaç gün daha bekleyin bence. bide olmuyorum diye stres yaparsanız daha da gecikme olabilir.
ilaç bittikten sonra 7 gün içinde (aslında 5. gün ) olmazsanız hiç beklemeyin :( stresten olabilir, doğru.Daha öncede özellikle yaz aylarında başıma geldi.
ama o zaman doğum kontrol hapı kullanıyordum.

merhaba, buraya yazmayalı yıllar oldu , hamile kalmk için çok ugraşmıştım şimdi 3 yaşında bir oglum var ...
bu ay adet olamadım 11 gün gecikti daha önce yıllarda da bu tür gecikmeler yaşayabiliyordum ancak akıntım kesildim hiç yok bu durum ilk kez başıma geldi biraz endişeliyim sizce neden olabilir ???

İlaç folikül yumurta hücresini yumuşatmamıştır. Yani şöyle açıklayayım: Adet görmemiz için yumurtanın parçalanması gerekiyor. İlaç yüzde yüz işe yarayacak diye bir şey yok. Eczaneden test al. Eğer hamile değilsen dediğim gibi bir durumla karşılaşmışsın demektir. Panik yapacak bir durum yok; doktor inceltici başka bir ilaç verecektir sana... Ayrıca doktoruna tiroid hormonunu da kontrol ettirmeni öneririm.

İlaç bu dedikleriniz gerçekleşsin diye verildi zaten.Adetin sökmemesi bir soruna mı işaret?
Mesela dediğiniz gibi troidim mi yükseldi? bilmediğim başka bir hormon mu? ilaçla adet görebiliyorum. onla da olamayınca insan endişeleniyor haliyle..
benim yaşadıklarımı yaşayan arkadaşlar tecrübelerini bildirirse çok sevineceğim.Bu arada gebelik şüpesi yok.:)

o ilacı bende kullandım ve 10 olmuştu hala gelmemişti.sonra başka bi doktora gittim.o ilaçla gelmezdi dedi ve başka ilaç vermişti.ilaç bittikten 4 gün sonra gelmişti ve benim kistim vardı.

neden adet söktürmezmiş ki?etkisi az gelen bir ilaç acaba.
beni başıma ilk defa geldi böyle bir şey. Tamam, son zamanlarda lekelenme seklinde kanamalar olabiliyordu ama adet söktürücü kullanıp hiç adet göremediğim olmamıştı. geçmiş olsun sana :)

Back