yillardir pco hastasiyim ve adetlerim ilac almadan gelmez ne yazikki. Buna ragmen surpriz sekilde hamile kalmis ancak 8+5 te kalp atiminin durmasi sebebiyle kaybetmistim apar topar kurtaja alindim.
Kurtaj dan sonra neredeyse hic agrim olmadi, ancak 12 gun sureyle lekelenme tarzinda kanamalarim olmustu. Kurtajdan bir hafta sonra kontrole gittigimde doktorum enfeksiyon ya da parca olmadigini, kanamanin bir kac gun saha surecegini ancak 15 gune kadar bitmis olacagini soylemisti, ki gercekten de 12. Gun minik bir pihti geldi ve tekrar hic lekelenmem olmadi.
Uzun zamandir arada bir beni yoklayan hafif kasintilarim oluyordu, kurtaj sonrasinda da devam etti, ilac kullanmak yerine sirkeli karbonatli su ile buldum cozumunu biraz karbonat ve sirkeyi kopurtup suya karistiriyorum ve yikiyorum zerre kadar kasinti sorunum kalmiyor neyse ki.
Bugun kurtajin uzerinden 25 gun gecti ve bu aksam temizlenirken pembe pembe lekelenmeler gordum. Ufaktan bir hareketlilik var su gibi kahverengi mi desem pembe mi desem bilemedim. Once adet oluyorum herhalde diye sevindim ama panik oldum sonra da. Adet olmak icin erken degil midir 25 gun hele ki benim gibi hep adeti geciken biri icin?
Yoksa bu surecte uzuntuden 25 gunde 5,5 kilo verdigim icin acaba adetlerim duzene girmeye mi basladi bu adet baslangici olabilir mi bilemedim.
Ya da enfeksiyon gibi bir durum soz konusu mudur acaba diye korkuyorum. Kurtaj sonrasi kontrolde problem yoktu ama sonrasinda olusmus olabilir mi? Herzaman olandan farkli bir akintim ya da sikayetim de yok. 2 gundur hafif bir kasik agrim var ama usutmeye bagliyorum onu da.
5 ay adet olmaz yine de kafaya takmazdim neler oluyor diye. Bu hamilelik durumu beni o kadar cezbetti ki ya hamile kalamazsam diye korkumdan butun gun aklim orda. Ya enfeksiyon kapar fark etmez kalici bir hasar ile karsilasirsam, ya anne olamazsam diye yiyip bitiriyorum kendimi.
Yapisiklik olmus mudur, doktor parca kaldiysa fark etmemis olabilir mi gibi paranoyalarim da cabasi...