Adet kanamasinda parça gelmesi

leylidya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2020
177
42
28
28
17 gün adetim gecikmisti bugün adet oldum ama önce kahverengi gibiydi sonra idrar yapınca böyle parçalar vardı sizce neyden kaynaklanıyor? 6 gün gecikince doktorda kontrol oldum gebelik görünmüyordu

Çok fazla olmadığı sürece pıhtılar ve kahverengi kanama normal. Çok açık renk ve aşırı sıvı kanama (benim normalde yaşadığım gibi) sıkıntılı, genelde pkos çıkıyor altından. Renginin koyu olması gerekiyor, başka anormallik gözlemlerseniz doktorunuza danışın. Bir de geciktiğiniz için rahminiz normalden daha çok kalınlaşmış olabilir bu da pıhtıların artmasına sebep olabiliyor.

17 gün adetim gecikmisti bugün adet oldum ama önce kahverengi gibiydi sonra idrar yapınca böyle parçalar vardı sizce neyden kaynaklanıyor? 6 gün gecikince doktorda kontrol oldum gebelik görünmüyordu
Kahverengi lekelenmeler çok yogun olmayan parça geliyorsa normal ara sıra olabiliyor gecikmelerdende yaşanabilir

Son düzenleme:
Bende hep gecikmeli adet olurum ve benimde hep parçalı olur.
Ben gecikme kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü gecikme oldukça rahim duvarı kalınlaşıyor. Oda adetle birlikte parça parça atılıyor
Doktora da sormuştum normal demişti.

Teşekkürler içimi ferahlattin cidden ilk defa yaşadım böyle bir durumu adetimde gecikmez normalde bu kadar hep düzenlidir

Aşırı sıvı değil. İlk defa olunca garip geldi küçük küçük parçalar halinde geliyor çok yoğun değil

Aşırı sıvı değil. İlk defa olunca garip geldi küçük küçük parçalar halinde geliyor çok yoğun değil
Reçel kıvamında olması en sağlıklı demişti doktorum :) 6 gün geciktiğinizde görünmediyse, geç yumurtlama ihtimaliniz de yoksa düşükle alakalı bir durum yoktur. Doktora gittiğinizde ilişkinin üzerinden ne kadar zaman geçmişti? Korunulmamış ya da korunmanın işe yaramama ihtimali olan ilişkilerin üzerinden 1 hafta geçtiğinde doktorlar anlayabiliyor genelde hamileliği.

Özelden yazayım ben size onları en iyisi :)

Adet kanamasinin rengi kişiye gore degisiyor
Bunun koyulukla aćik renk olmasiyka pek bi alakasi yok.

Eger gri değilse düsük deģildir
Yogun pihtili parcali kanamalar oluyor genelde.

Adet kanamasinin rengi kişiye gore degisiyor
Bunun koyulukla aćik renk olmasiyka pek bi alakasi yok.

Gittiğim bir çok doktor, açık kırmızı hatta pembe yani taze kanamaların sağlıklı olmadığını söyledi. Genelde de polikistik overden kaynaklanıyormuş açık renkli regl kanaması. Gittiğim doktorların verdiği bilgiyi paylaşıyorum sadece.

Benim de normalde aşırı açık renk ve su gibi kanamam olur, polikistik over var. Doğum kontrol hapına başladığımdan beri koyu ve parçalı, reçel kıvamında oluyor. Doğum kontrol hapıyla bu hale gelmesi sağlıklı olanın bu olduğu konusunda beni ikna etti açıkçası. Ama her regl her bünye kendine özgü elbette, bir sorun olduğu konusunda yeterli veri gibi durmuyor. 6-7 yıldır düzenli kontrollere giden ve kadın hastalıkları konusunda dolusuyla makale okuyan biri olarak tecrübemi ve güvendiğim kaynaklardan aldığım bilgileri paylaştım sadece.

Biraz da olsa haklilik payi olabilir tabiki ama ultrason goruntusunde zaten pco gorulebilir.
Benim düsüklerden sonra acik renkte geldi genelde mesela.. bende yillardir infrrtiliteyle ugrastigim icin tup bebeklede tedavi gorduğum icin soyledim
Tup bebekten sonrada oldu bu ama yumurtlamam oluyordu mesela pco olmama raģmen kendi kendine gelisiyordu.
Mesela pconun kan rengini acmasindaki sebeb ne olabilir sizce?
Benm normalde kan rengim koyudur.

Yani demek istediğim ben polikistik over olmama raģmen yumurtlamam oluyor
Kan rengim hic acik renk olmadi.
Taa ki tup bebekten sora düsüklerimde oldu bu.. normalde koyu olur hep.
Tup bebegi de morfoloji nedeniyle yaptim.

Hiç düşünmemiştim üzerinde açıkçası. Arkadaşlarımın arasında açık renk kanama yaşayanların hepsinde pcos çıktı ben de dahil . Benim de kanım baya koyudur normalde hatta kan verirken bile zar zor dolar o tüp.

Yoğunluk rahimde kalınlaşmayla alakalı bildiğim kadarıyla. Rengini hiç bilemiyorum. Acaba rahmimiz yeterince kalınlaşmıyor mu ya da yumurtlamayla mı bir alakası vardır, sebebini hiç bilemiyorum. Şimdi siz söyleyince aklımda başka sorular da oluştu, acaba düşükle ilişkisi nedir açık renk kanamaların. Şu coronavirüs paniği bir geçsin, acil durumum da olmadığı için bekliyorum elbette, yeni bir kadın doğumcu bulup soru bombardımanına tutmam lazım

Konu sahibiyle de daha detaylı konuştuk, düşük ihtimali pek yok gibi duruyor.

Reactions: H M
Yani demek istediğim ben polikistik over olmama raģmen yumurtlamam oluyor
Kan rengim hic acik renk olmadi.
Taa ki tup bebekten sora düsüklerimde oldu bu.. normalde koyu olur hep.
Tup bebegi de morfoloji nedeniyle yaptim.

İhtimal düzeyinde konuşuyorum şu an sadece, kadın doğum uzmanı değilim ve kimseyi de muayene etmedim doğal olarak. Ama belki pcosun ciddiyetiyle alakalı bir durum da olabilir. Bende çok küçük yaştan vardı, hatta genetik büyük bir ihtimalle. 19 yaşında doktora gittiğimde tek yumurtalıkta 12 tane minik minik kist olduğunu ve tek yumurtalığımın artık neredeyse çalışmaz halde olduğunu söyledi. İlk reglimden beri hep açık renk, taze ve suluydu kanamam. Kimyasal gebelik geçirdim ben de hiç istemediğim bir zamanda.

Size de çok çok geçmiş olsun. Başınız sağolsun, umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

:) hepsi farkli birsey soyluyor.
Alakalida olabilir elbette.. rahim kalinlaşmasini da soyleyeyim sana. Pco olanlarda rahim daha kolay kalinlaşir..
Ve benim normal duzeylerdr kalinlasiyor..
Hatta santim santim takip etmişliğim var.
Normal sinirlar icerisinde kalinlasiyor.
:) valla bilmiyorum bna kimisi overlarim icin doģal dedi kimisi pco dedi kimisi sağ da pco yok solda var dedi..
Ama ben genel toplam teshisim
Solda pco var hafif. Ona raģmen yumurtlama gozlendi ama.. doktorlar karar veremedi.. onlara verene kadar ömrüm bitiyor zaten :)
Yani pekte dusunmuyorum artk ne dediklerini :))

Saģolun.. yani cok karma karişik bi durum.
Ama tup bebekten sora lh im da artis oldu.. bu dogru evet. Hormon almaktan..
Yoksa hic bu yuksekliktr gormedim. Ama dusuklerlede hepten şasirdi durum. Neyse hsyirlisi diyelim artik ustunde dusunmuyorum gercekten.. akışkanliği derken mesela genelde koyu renkteyken bile akişkan olur mesela..
Bu kotü birseymiki.. rahim dokusu kolay dökulduğu icin degilmi.. senide yakalamişken sorup duruyorhm bak :))

Benim de solda var sağda yok sanırım. Vücudumun sol tarafı hep bir sıkıntılı zaten. Kalpte ritim bozukluğu, midede reflü, sol böbreğim protein kaçırıyordu çocukken tekrarladı mı bilmiyorum. Sol yumurtalığımda daha çok ağrı oluyor. Sol gözümün bile numarası sağ gözümden daha ileride Bir de doktorum bakarken ultrason aletini sola tuttuktan sonra, sağa tutmadan önce demişti kistler var diye

Açıkçası hamilelikle düşükle ilgili çok detaylı bilgim yok. Ama illa ki etkiler regli. Doktorlar da genelde düşükten sonra en az bir kere regl olup rahmin normale dönmesini beklemeyi önerirler tekrar denemeden önce. Pıhtılı ve sümüğümsü kıvam en sağlıklısıymış onu biliyorum. Yani peddeki emilmiş halini çok anlayamayız zaten kıvamı nasıl diye ama emmediği parçaların olması da normalmiş. Bende de haptan sonra o şekilde olmaya başladı. Hap aslında rahmin kalınlaşmasını azaltıyor. O yüzden 3 güncük sürüyor reglim, hapsız 5-7 gün sürerken.

Reactions: H M
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…