• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet günüm gecikti

melis24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
3
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar benim regliyle ilgili bı sıkıntım var yardımcı olursanız cok sevınırım
adet duzenlıgı ıcın doktora gıttım bana yazz 24 doğum kontrol hapı verdı 1 ay kullandım sonra bıraktım ama şimdide adet gunum gectı hapdan dolayı olmus olabılırmı :(

dogum kontrol hapindan dolayi
Doğum kontrol hapının rahimin içini döşeyen ve her adet kanaması ile birlikte atılan endometrium tabakasında incelmeye neden olduğuınu belirtmiştik. Bazı kadınlarda progesteronun etkisi o kadar hakim olur ki endometriumda kanama yaratacak kadar dahi kalınlaşma olmaz. Bu nedenle kişi hap alımına ara verilen 7 günlük dönemde adet kanaması görmez. Bu durum endometriumda kalıcı bir hasarın belirtisi değildir. İlaç kullanımı bırakılıp yumurtalık fonkisyonları geri geldiğinde kandaki östroen düzeyi artacak ve endometriumu uyararak yine kalınlaşmasını sağlayacaktır. Benzer şekilde daha yüksek doz östrojen içeren ilaçlar kullanıldığında da düzenli kanamalar görülecektir.

3 ay kullanmam gerkıyordu ama birönceki adet gunum 10 gun surdu bundan dolayı bırakmıstım şimdi hapı 15 gun oldu bırakalı 27 sinde olmam gerekıyordu olmadım bu hapı bıraknca bellı bır süremı oluyo regli olmak ıcın onu ogrenmek ıstedım doktara gıtmeden burdan sorayım dedım hapı yazan doktor bıseyden anlamadıgından sormak bıle ıstemedım

3 ay kullanmam gerkıyordu ama birönceki adet gunum 10 gun surdu bundan dolayı bırakmıstım şimdi hapı 15 gun oldu bırakalı 27 sinde olmam gerekıyordu olmadım bu hapı bıraknca bellı bır süremı oluyo regli olmak ıcın onu ogrenmek ıstedım doktara gıtmeden burdan sorayım dedım hapı yazan doktor bıseyden anlamadıgından sormak bıle ıstemedım

bu linkte senin kullandigin yazz24 dogum kontrol hapiyla alakali yorumlar var http://www.kadinlarkulubu.com/arsiv/306034-yazz-do287um-kontrol-hap305-ibh-13.html
yazz24 28 tablet mi iceriyor ? 28 gun boyunca ilaci duzenli kullandin mi ? ayin 17sinde mi adet oldun ? biliyorsundur ki dogum kontrol haplari adet oldugun gunden itibaren alinir ve kutu 21 veya 28 tablet iceriyorsa o kutu bitene kadar ilaclari almalisin dimi bu sure icerisinde adet dahi olsan ? ornek bu ayin 1 kasimda adet oldun diyelim 28 kasima kadar ilaci kullanmalisin adet bile olsan birakmamalisin kutu bitince 7 gun ara vereceksin. basta sen hapini duzgun kullanmamissin dogum kontrol haplari ilk ay adetini duzenlemez bir kac ay kullanimdan sonra faydasini gorursun ki sen basta yanlis yapmissin anladigim kadariyla kutunun bitmesini beklememissin ilac vucuda alismali ki gorevini yapabilsin sen buna musade etmemissin ki bu tur ilaclar hormon iceriyor adetini duzenlemek icin vs vs

Son düzenleme:
ben yasmin kullandım ekımde..kasımda adet olmadım..bır ay duzenlı kullandım ama bırakmış oldugum ıcın bı gecıkme yapmış olabılır dıye dusunuyorum..durumumuz aynı sayılır fakat ben evlıyım..bakalım umarım aralıkta adet olurum hala olmadım cunku :((( allahtan hayırlısı bakalım,gecmıs olsun canım :)

Back