• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet günüm değişti ve düzensizleşti

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
Kızlar benim 12 mayısta düğünüm var. şöyle anlatayım benim reglim normal şartlarda 6-7 gün sürer, ve çok ağrılı geçer.. fakat şu son 3 aydır bir dengesizlik var. adet günümden yaklaşık 4-5 gün önce lekelenme oluyor, bu lekelenme ağrıyla birlikte 5 gün devam ediyor ve sonunda zor bela hastalanıyorum.. ( eskisinden daha az geliyor onu da belirteyim..) bunun nedenini anlayamadım havalardandır dedim geçtim.. fakat bu dönemde benim adet günüm değişti ve düzensizleşti. şimdi benim gelecek ay düğünüm var. günümde değiştiği için ayın kaçında geleceğini kestiremiyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum.. şu an reglim ve bu dönem bitince doktora gidicem. başına bu durum geleniniz varsa fikirlerinizi paylaşmanız benim için çok rahatlatıcı olur.. ne yapmamı önerirsiniz ??

banada aynısı oluyor ya önceden 6 7 günde zor biterdi ama şimdi önce akıntılar geliyor kahverengi lekeler zor bela buluyor nerdeyse rengini 2 gün çok fena oluyor 3. gün damla damla sonrasındada yok neden oluyo anlamadım :( ama bende kist varmış herkes ondandır dior ama gittigim doktor kist var demekten başka hiç bi yorumda bulunmadı kötü bişey olsa demezmiydiki :S

banada aynısı oluyor ya önceden 6 7 günde zor biterdi ama şimdi önce akıntılar geliyor kahverengi lekeler zor bela buluyor nerdeyse rengini 2 gün çok fena oluyor 3. gün damla damla sonrasındada yok neden oluyo anlamadım :( ama bende kist varmış herkes ondandır dior ama gittigim doktor kist var demekten başka hiç bi yorumda bulunmadı kötü bişey olsa demezmiydiki :S

offffff kist vardır diye korkumdan gidemiyorum zaten, iyice korktum sen böyle deyince :/ kötü bişi olsa söylerdi herhalde bencede..

biz bir tani koyamayiz canim hemen doktora gidersen sende ogrenirsin, bende duzensizlik yoktu ama benimkide tam dugunden 1 gun oncesine geliyordu çok sancili ve agrili geçiriyorum diye o ay dogum kontrol habi kullandim dugunden 4 gun sonra bitti ve adetim olmustu

biz bir tani koyamayiz canim hemen doktora gidersen sende ogrenirsin, bende duzensizlik yoktu ama benimkide tam dugunden 1 gun oncesine geliyordu çok sancili ve agrili geçiriyorum diye o ay dogum kontrol habi kullandim dugunden 4 gun sonra bitti ve adetim olmustu

benim merak ettiğim doğum kontrol hapı, adet olmayı engelliyormu? yani kullandığım sürece adet olmama şansım var mı? varsa hap çözümdür benim için.. yine doktora giderim ama en azından rahatlarım.

İki seçeneğiniz var.
Ya doktora gidip düğün günüde adet olmamak için geciktirici hap alacaksınız.
Ya da önemsemeyip düğünde regl olacaksınız.
Ama düğüne kadar doğum kontrol hapı kullanmak bir seçenek olmasın lütfen. En azından bunu kendi başınıza yapmayın. Doğum kontrol hapı aralıklı kullanılır. Ara vermezseniz zararlı olabilir.

benim merak ettiğim doğum kontrol hapı, adet olmayı engelliyormu? yani kullandığım sürece adet olmama şansım var mı? varsa hap çözümdür benim için.. yine doktora giderim ama en azından rahatlarım.

hapi biraktigin an adetini oluyorsun doktorundan en hafif olanini iste surekli degil 21 gun kullanip birakirsn

Kızlar benim 12 mayısta düğünüm var. şöyle anlatayım benim reglim normal şartlarda 6-7 gün sürer, ve çok ağrılı geçer.. fakat şu son 3 aydır bir dengesizlik var. adet günümden yaklaşık 4-5 gün önce lekelenme oluyor, bu lekelenme ağrıyla birlikte 5 gün devam ediyor ve sonunda zor bela hastalanıyorum.. ( eskisinden daha az geliyor onu da belirteyim..) bunun nedenini anlayamadım havalardandır dedim geçtim.. fakat bu dönemde benim adet günüm değişti ve düzensizleşti. şimdi benim gelecek ay düğünüm var. günümde değiştiği için ayın kaçında geleceğini kestiremiyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum.. şu an reglim ve bu dönem bitince doktora gidicem. başına bu durum geleniniz varsa fikirlerinizi paylaşmanız benim için çok rahatlatıcı olur.. ne yapmamı önerirsiniz ??[/

canım öncelikle hayırlı olsun düğünün düğününe az bi zamn kalmış belki strestende günlerin değişmiş olabilir benimde adetim düğünüme geliyodu eczaneden bi hap aldım adını bilmiyorum ama adet geçiktiri diyince veriyolar zaten bi yan etkisi felan olmuyo ama hapı bıraktıktan sonra 1 yada 2 ay adet günlerin yine farklılaşıyo bende öle olmuştu
adetine 1 ahfta kala o hapı sabah öğle akşam mutlaka alıyosun hapı içmeyi unutmuyosun hapı içtiğin sürece adet olmuyosun hapı kullanmayı bıraktığında hemen adet oluyosun ama ben 3 yada 4 gün sonra olmuştum hapı kullanmayı bıraktıktan sonra bazı bünyede hemen oluyomuşsun bi eczaneye sor derim düğündede adet hiç çekilmez bembeyaz gelinliğin içinde

arkadaşlar siz beni yanlış anladınız.. benim asıl derdim regl olmamak değil ( zaten regl olma gibi bi şansım yok, kendi düğününe katılamayn ilk gelin olurum :) çünkü benim çok ağrım oluyor.. ) benim asıl derdim bu son zamanki gecikme. beni doktora gitmemeye iten sebepte bu zaten. kist vardır diye korkumdan gidemiyorum :(

İki seçeneğiniz var.
Ya doktora gidip düğün günüde adet olmamak için geciktirici hap alacaksınız.
Ya da önemsemeyip düğünde regl olacaksınız.
Ama düğüne kadar doğum kontrol hapı kullanmak bir seçenek olmasın lütfen. En azından bunu kendi başınıza yapmayın. Doğum kontrol hapı aralıklı kullanılır. Ara vermezseniz zararlı olabilir.

ben daha önce bir süre doktorumun tavsiye ettiği şekilde doğum kontrol hapı kullandım.. ama uzun yıllardır kullanmıyorum. tabiki de doktor tavsiyesi olmadan kafama göre ilaç almam. tavsiyeniz için teşekkür ederim :)

eyer aklına takılıyosa bu ağrıların bi doktora git kist varsada hemen önlemini alırsın daha fazla büyümeden ama kist felan yoktur bence benim yumurtalıklarımda vardı kist adetimde gayet düzenliydi ve ağrıda olmuyodu adet olunca her kist olduğunda ağrı olmaz yane benim kistim baya büyüktü farketmeden baya büyütmüşüm aldılar 9 yıldır kontroller için kdın doğuma giderim ordan biliyorum her sancıda kist olmuyo hatta son zamnlarda bende çok sancılanıyodum gitim yine doktora biö şey yok dedi
ama ihmal etme doktora gitsen zaten ultrasonda bakıcak en azından için rahatlar

eyer aklına takılıyosa bu ağrıların bi doktora git kist varsada hemen önlemini alırsın daha fazla büyümeden ama kist felan yoktur bence benim yumurtalıklarımda vardı kist adetimde gayet düzenliydi ve ağrıda olmuyodu adet olunca her kist olduğunda ağrı olmaz yane benim kistim baya büyüktü farketmeden baya büyütmüşüm aldılar 9 yıldır kontroller için kdın doğuma giderim ordan biliyorum her sancıda kist olmuyo hatta son zamnlarda bende çok sancılanıyodum gitim yine doktora biö şey yok dedi
ama ihmal etme doktora gitsen zaten ultrasonda bakıcak en azından için rahatlar

inş bişey çıkmaz da rahatlarım.. teşekkür ederim.. :3:

Back