merhabalar.
normalde yıllardır adetim 4 - 5 gün sürer ve biterdi.
ilk 2 günüm yoğun geçerdi sonra ki günlerde hafiflerdi.
2 aydır garip şekilde adetim azaldı.
adet öncesinde karnım belim çok ağrıyor .
ilk gün biraz yoğun geçiyor sonra hemen azalmaya başlıyor.
Yakında doktora gideceğim.
ama aramızda benimle aynı durumu yaşayanlar var mı merak ettim ..
merhabalar.
normalde yıllardır adetim 4 - 5 gün sürer ve biterdi.
ilk 2 günüm yoğun geçerdi sonra ki günlerde hafiflerdi.
2 aydır garip şekilde adetim azaldı.
adet öncesinde karnım belim çok ağrıyor .
ilk gün biraz yoğun geçiyor sonra hemen azalmaya başlıyor.
Yakında doktora gideceğim.
ama aramızda benimle aynı durumu yaşayanlar var mı merak ettim ..
benimkide aynı senin gibi oldu canım..yalnız benim adetim hep çok sancılıdır..yaşım da 40..doktora gittim,birkaç miyom ve anekoik kist çıktı..kist fonksiyonel kistmiş,2 adet sonra kendiliğinden yok olurmuş..miyomlar takip edilecekmiş..menapoza girince kendiliğinden yok olurmuş.ben de 40 yaş üstü olduğum için ,önemli bir şey yok dedi.
benımde oyle yaşım 40 eskiden çok yoğun oluyodu şimdi ilk gün yogunıkı üç günde damla şeklinde bende onumuzdekı adet döneminin 3. gidip hormon testi yaptıracam umarım onemli birşey yoktur
bende de aynı sorun var polikistikoverden şüphe ediyordum doktora gittim ultrasonla baktı tertemiz çıktı yumurtalıklarım acaba hormonlarda mı bir sorun var:26:
yaşla alakalı olabilir diye düşünüyorum ben
erken menepoz ihtimali olabilir mi diye düşünüyordum,2 hafta önce kadın doğuma kontrole gittim sormayı unutmuşum
size önerim adetin 3.günü hormon testi yaptırmanız.benimde adetim azaldı ve sonrasında hiç adet olamadım yaşım 30.fsh hormonu yüksek çıkıyor erken menepoz dedi doktor.
bende de aynı sorun var polikistikoverden şüphe ediyordum doktora gittim ultrasonla baktı tertemiz çıktı yumurtalıklarım acaba hormonlarda mı bir sorun var:26:
Canım ultrasonda çok belli olmuyor zaten. Adetinin 3. günü hormon tahlili yaptır. FSH ve LH hormonlarına bakılıyor. Bizzat bunu göründüğüm kadın doğum uzmanı söyledi canım. Kan tahlilini yaptır ihmal etme. Hem içinde rahat etmiş olur.
Nasıl ya ? Adet azalması pco ya mı işaret olabiliyor ? Bende bu ay özellikle kanama az oldu.6 ay evvel bi hamile kaldım ve sağlıklsız olduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım.Ondan beri düzenim değişmişti, Yani pco ihtimali olabilir mi bu durumda... Belirti bu mudur ?
Benim 6-7 senedir senin anlattığın gibi adet düzenim.Geçen sene 2 dr 1 profa gittim :) inanılmaz evhamlıyım çünkü,dr yumurtlamaya baktı gayet kaliteli dedi ultrasonda da herşey gayet iyi dedi ve hormon tahliline gerek bile duymadı.Ama ben neden az kesin birşey vardır diye tekrar profa gittim üniv kadın doğum bölüm başk. düşünün O da herşey temiz bakalım hormonlara dedi onlar da temi,z çıktı,
klinik olarak birşey yok çok takılma dedi.O ay hamile kaldım zaten bir dr a görün detaylı baksınlar gerçi ben hala şüpheliyim doğumdan sonra menopoza giricem kesin diye de :) İnş düzelir de rahatlarız
Aynı durum bende de var son senelerde adet kanamam çok azaldı 1,5-2 gün normal geliyor sonra damla damla ve bitiyor özellikle bu ay 1,5 gün sürdü bugün de 3. günümdü keşke daha önce okusaydım sizi bi hormon testi yaptırırdım artık önümüzdeki ay yaptırıyım..daha önce hiç bu kadar takılmıyordum ama biraz araştırınca durumun ciddiyetini farkettim evham yaptım 2 gündür kafayı takmış durumdayım..(bu arada yaşım 34)
kışın doktora gittim vajinal ultrason,miyom testi falan hepsi temiz çıktı doktor adetinin 3.günü gel demişti ben de spiral takacak herhalde diye sallamıştım şimdi niye çağırdığını anladım :)) bu arada spiral de kanamayı artırıyormuş sanırım taktıracağım erken menepoza girmek istemiyorum..