• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet görmüyorum :(

Selencik

: )
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
76
0
86
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.Benim yıllardan beri çektiğim ve çözüme ulaşamadığım tek sağlık sorunum adet olmamam diyebilirim.
10-11 yaşlarımda ilk adetim olmuştu 1 seneye yakın düzenliydi sonra kesildi 12-13 senedir adet olmuyorum.Yani senede 1 kere falan o da ya 15 gün gibi uzun bir süre oluyor yada 2 günde bitiyor.Prof.a bile gittim böbrek üstü bezlerim & hormonlarımla alakalı olduğunu söyledi ama hiçbir doktor da adet olmam için ilaç vermedi. Kiloluyum kilo vermeye başladığımda hormonlarında düzeleceği söyleniyor..
Birde asıl korktuğum ileride hamile kalamamak..

Bilgisi veya tecrübesi olan varsa yazsın lütfen senağlama

Arkadaşlar merhaba.Benim yıllardan beri çektiğim ve çözüme ulaşamadığım tek sağlık sorunum adet olmamam diyebilirim.
10-11 yaşlarımda ilk adetim olmuştu 1 seneye yakın düzenliydi sonra kesildi 12-13 senedir adet olmuyorum.Yani senede 1 kere falan o da ya 15 gün gibi uzun bir süre oluyor yada 2 günde bitiyor.Prof.a bile gittim böbrek üstü bezlerim & hormonlarımla alakalı olduğunu söyledi ama hiçbir doktor da adet olmam için ilaç vermedi. Kiloluyum kilo vermeye başladığımda hormonlarında düzeleceği söyleniyor..

canım sana arkadasımın basından gecen bır olayı anlatayım arkadasım cocuklugundan berı hıc adet gormemıs evlendı iki sene oldu daha oncelerdede doktora gıtmıs ama bır seyın yok demısler sureklı bası agrıyordu sonra bı doktora daha gıttıler o da beynınde ur var ondan adet olamıyorsun demıs sımdı 4 ay oldu amelıyat olalı doktoru yuzde kırklarda sans vermıstı adet olup hamıle kalırsın dıye bundan bundan ıkı ay once doktora bobreklerıne baktırmaya gıttı kullandıgı ılaclar zarar vermısmı dıye agır ılaclar kullanıyordu doktor utrasonla bakarken arkadasımın hamıle oldugunu soylemıs tabı beklenmeyen bırsey oldugu ıcın cok sasırmıslar sonra kadın doguma gıttıler evet ıkı aylık hamıle amılıyattan sonra hemen hamıle kalmıs rabbımın mucızesı onun ıcın hıc umıdını kaybetme rabbım ısterse hersey olur rabbım herkesın gonlune gore versın:Saruboceq:

canım benim durumuma çok benziyor durumun ilk 12 yaşında adet oldum 13 yaşında kesildi 14 yaşımda doktora gitmeye başladım bütün testler yapıldı hep progesteron ve testesteron yüksek çıkıyordu bir iki defa ilaçla adet oldum beyin mr ı surrenal mr kemik sayımı her bişey yapıldı git gel git gel yeterrrrr dedim ve 18 yaşında tedaviyi kendi isteğimle bıraktım.
2 yıl sonra evlendim eşim çok anlayışlı bir insan herşeyi söyledim belki çocuğumuz bile olmayabilir dedim hiç sorun değil dedi evlendikten 1 ay sonra adet oldum hiç inanmak istemedim hemen günü bi kenara yazdım 13 yaşımdayken 27 agustosta kesilmişti adetim ve 20 yaşımda yine 27 agustosta adet oldum.
neyse baktım her ay 28 günde bir adet oluyorum 4 gün sürüyor allah allah dedim keşke hiç eşime böyle şeylerden bahsetmeseymişim dedim.tabi ben adet olmuyorum çocuğum olmaz diyerekten hiç korunmadım gerçektende şuan 3 yıla yaklaşıyor bir bebeğim yok 2 aydır tedavi için gidip geliyorum eşim sağlıklı herşeyi normal çıktı peki ya ben bende sağlıklıyım testesteron biraz yüksek ama doktorum düşürmemiz gerekmiyor çok öyle abartılacak yüksekliği yok dedi yumurtlama oluyor adetlerim gününü hiç şaşmıyor hormonlarım süper rahim yumurtalık sorunsuz kist bile yok
allahıma binlerce kez şükürler olsun.

.
şimdi hsg çektircem mayısta eğer ordanda temiz raporunu alırsam gerçekten bir mucizeyim doktorumun dediğine göre sebepsiz infertilite düşün yani tatlım nerden nereye.....
bu arada kiloyla alakalı olduğuna inanırım ablam 60 lara çıkınca adet günleri değişiyor hatta 2 3 ay olmuyor ama 55 lerde falan olunca her ay kanaması oluyor bence zamana bırak ve ne yap et kilo ver canım inş herşey düzelir.

Yorumlarınız için saolun gerçekten.Yazdıklarınızdan bir tek mr kısmını yaptırmadım doktor gerek görmedi diye.. Buarada cotanak cok haklısın canım rabbim isterse olur anca.. bakalım yanı birde ayrıca yeni farkettim sözlümle beraber kaldığımız gecelerin %85inde adet oluyorum ama 1 gun suruyor.. doktorum hormonların calıstıgı ıcın gecıcı bır regl dıyor.. :(

merhaba selencik canim durumuna cok üzüldüm ve durumun benden bir farki yok bi gibi olanlara erken menopoz deniliyor maalsefe aynis eyi bende yasadim adet görmüyorum ilacla görebiliyorum sadece ama yillar sonra evlendim tabi bekarken drum bana bütün testleri tahlilleri yaptrdi hormonlarim bozukloldugunu ve gögüslerimd ebile gelisme olmadigini söledi sonra evlneince bu duruma ciddiy ealmadim hep hap kullanmay adevam eettim adetimi gördüm ama cocuk istedim daha sonra olmadi dr dr gezdim 18 ay ve erken menopoz teshisi konuldu 50 yasina kadar cocuk sahibi olamicaktik ve baska bir yönetmle oluncagni söyledi ve öylede oldu canisi ama sana tavsiyem bekarken dr iyi birini bul istersne sana istanbulun neresindeysen benimle özeldne irtibata gec dr adresi ismi vereyim canisi ok..

bende 4 5 ayda bı oluorm 3 fgun suruyor ..... ama doktor bana yasmın hap kullan dedı zaman da 21 gunde bır oluyor yumurtalarla alakalı bı sorun warmıs bencee doktorunu deyıstır gıt her seyını yaptırrrr bı yasmın flan dnen derım

merhaba selencik canim durumuna cok üzüldüm ve durumun benden bir farki yok bi gibi olanlara erken menopoz deniliyor maalsefe aynis eyi bende yasadim adet görmüyorum ilacla görebiliyorum sadece ama yillar sonra evlendim tabi bekarken drum bana bütün testleri tahlilleri yaptrdi hormonlarim bozukloldugunu ve gögüslerimd ebile gelisme olmadigini söledi sonra evlneince bu duruma ciddiy ealmadim hep hap kullanmay adevam eettim adetimi gördüm ama cocuk istedim daha sonra olmadi dr dr gezdim 18 ay ve erken menopoz teshisi konuldu 50 yasina kadar cocuk sahibi olamicaktik ve baska bir yönetmle oluncagni söyledi ve öylede oldu canisi ama sana tavsiyem bekarken dr iyi birini bul istersne sana istanbulun neresindeysen benimle özeldne irtibata gec dr adresi ismi vereyim canisi ok..

cnm özelden mesaj göndermişsin fakat ben özelden msj atamıyorum.. yeni üyeyim henüz.
inş Rabbim nasip eder tüm arzulayanlara...Allah bağışlasın çocuklarını sizlere...
elbette inanmak güvenmek isterim, bu konuda desteğini beklerim..
ilaçla adet oluyorum ben..(trisequens). hayıt tohumu kullanıyorum 1 ayı geçti, ben değişiklik olduğunu farkedemedim ama bilemiyorum belkide etkisi olmuştur...
yardımlarını beklerim tabiki..

çok teşekkür ederim..

arkadaşlar, adet görememek, geç görmek vs çok ilginçtir ve bir çok nedenleri var. bende ilk adetimi 13 yaşında gördüm. düzensizdi 3-4 bazen 5-6 ayda bir görüyordum. Tabi ben de bir çok dr gittim bana hep hap verdiler artık başım ağrıdığında bile ilaç içemeyecek duruma gelmiş haplardan tiksinir olmuştum. Evlendim yine aynı sorun devam etti yine çok dr dolaştım sonunda özel bi doktor bana çift rahim var dedi ordan başka dr gittim ultrasonda bana çift rahim değilde rahimdeki kavisin arasında perde var dendi. DR'un bana tavsiye ettiği istanbul da sezai şahvey, ankara da timur gürgan adında iki dr ismi oldu. Ben timur gürgan a gittim. Orda da yapılan testlerde östrojenin yüksek olduğu söylendi. ilaç kullanıyorum şimdi. ve rahmim içinde histereskopi oldum, oda yeterli değil şimdi laparaskopi olacağım. ŞİMDİ SİZ DÜŞÜNÜN NERDEN NEREYE. Size de tavsiyem en iyi dr ve tek doktora da bağlı kalmayın. sevgiyle kalın iyi kandiller

Back