• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet görme sorunu..

KisaSamsun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
3.721
3.113
248
19 yaşındayım, 4 aylık evliyim. Doğal olarak hiç adet olmadım. 2 sene önce 3 ay ilaçlarla adet olmuştum sonra ilacı bıraktım ve bidaha da hiç olmadım. Geçtiğimiz hafta 4 gün adet gördüm. Hiç beklemezdim böyle bişeyi ve çok şaşırdım. Durduk yere neden adet oldum? Adet durduk yere düzene girer mi? Etkisi olur mu bilmiyorum ama adet olmadan bi kaç gün önce çok sıkıntılı ve stresli bi hafta sonu geçirmiştim..
2 hafta sonra doktora gidicem ama ondan önce sizlerden bilgi almak istedim. Böyle bişey yaşayan, konu hakkında bilgisi olan var mı?

bence bu kadar erken evlenmen ve bu yaşa kadar adet olmaman anormal.ben 14 yaşında olmuştum.ve doktorlar 16 yaşındasınız hala adet görmediyseniz bi uzmana başvurun diyolar sen niye bu zamana kadar doktora gitmedin

ilaç kullanmaktan sıkılmıştım bidaha da gitmedim doktora. bebek sahibi de olmak istemediğim için önemsemedim bu durumu..

bence de bu durum pek normal değil :/
şu anda nasıl peki aradan zaman geçmiş bihayli

bence de bu durum pek normal değil :/
şu anda nasıl peki aradan zaman geçmiş bihayli

Son adetimden sonra tekrar adet görmedim.. Yazdığım gibi stresten olduğunu düşünüyorum o zamanki adetimin..
Adet görmüyorum yani. Doktorada gitmedim durum bu.

bence vakit kaybetmeden doktora git çünkü bu anlattığın hiç normal değil dediğim gibi.. sonradan daha ciddi sorunlar oluşabilir çünkü :/ erken yaşta evlenmiş oolman buna sebep olmaz, başka birşey olabilir.

Sağlık sorunlarınızı bu kadar ihmal etmeyin...
Neden Dr'a gitmemekte ısrar ettiğinizi anlayamadım...
Zira çocuk istemeseniz de adet görmemek normal birşey değil...

19 yaşındayım, 4 aylık evliyim. Doğal olarak hiç adet olmadım. 2 sene önce 3 ay ilaçlarla adet olmuştum sonra ilacı bıraktım ve bidaha da hiç olmadım. Geçtiğimiz hafta 4 gün adet gördüm. Hiç beklemezdim böyle bişeyi ve çok şaşırdım. Durduk yere neden adet oldum? Adet durduk yere düzene girer mi? Etkisi olur mu bilmiyorum ama adet olmadan bi kaç gün önce çok sıkıntılı ve stresli bi hafta sonu geçirmiştim..
2 hafta sonra doktora gidicem ama ondan önce sizlerden bilgi almak istedim. Böyle bişey yaşayan, konu hakkında bilgisi olan var mı?

Ben dogal olarak hic adet olmaidm kismini anlamadim ama,ben de gec olduma adet 17 yasindaydim,ama kendimi bildim bileli de adet düzensizligim hep oldu,hep de dogum kontrol ilaclari fln kullandim ama en azindan oluyorum.Ilaclari birakmayi denedim ama aylarca olmayip asiri kilo aldim,suanda yasmis kullanioyrum zaten hala,sende bir doktora görün en zararsiz doguk kontrol hapi o diye bilinir,erken evlenmissin,ben bu kdr kücük olduugnu tahmnin etmiordum :)Sevgiler..

Ben dogal olarak hic adet olmaidm kismini anlamadim ama,ben de gec olduma adet 17 yasindaydim,ama kendimi bildim bileli de adet düzensizligim hep oldu,hep de dogum kontrol ilaclari fln kullandim ama en azindan oluyorum.Ilaclari birakmayi denedim ama aylarca olmayip asiri kilo aldim,suanda yasmis kullanioyrum zaten hala,sende bir doktora görün en zararsiz doguk kontrol hapi o diye bilinir,erken evlenmissin,ben bu kdr kücük olduugnu tahmnin etmiordum :)Sevgiler..

Merhaba :)
İlaçlarla adet oldum yani kendiliğinden olmadı onu kasdettim.
Ne gibi sorun olur bilmiyorum ama çocuk falan hiç düşünmediğim için gitmiyorum doktora. Alıştımda böyle olmaya hem rahat oluyor :6:

Merhaba :)
İlaçlarla adet oldum yani kendiliğinden olmadı onu kasdettim.
Ne gibi sorun olur bilmiyorum ama çocuk falan hiç düşünmediğim için gitmiyorum doktora. Alıştımda böyle olmaya hem rahat oluyor :6:

Canım ben de 20 yaşındayım ama bekarım.
13 yaşımda adet olmuştum ilk defa.
Adet düzensizliğim vardı.
3-4 ayda bir oluyordum.
Doktora gittim.
PCO'lu olduğumu söyledi.
Kilo ver dedi.
Verdim.
Biraz daha düzelme oldu.
Çok az daha ver,yine böyle aksarsa ilaç tedavisine başlayacağız dedi.
Ve şu durumda evlensen tedavisiz hamile kalamazsın dedi.
Annem ve babam da yanımdaydı ve hepimizin morali bozuldu.
Evli olmadığım halde ilerde çocuğumun olmasında bir sıkıntı olması canımı çok sıkıyor.
Ben çocukları çok seviyorum ve evlenince hemen yaparım diyorum.
Tedavi süreci zor etrafımda çok insan gördüm,çevremden duydum.
Adetlerim düzelsin,tedaviye ihtiyacım olmadan olsun çocuğum diye şimdiden uğraşıyorum.
Kaldı ki sen evlisin ve öyle böyle çocuk isteyeceksin.
Hemen doktora git.

Son düzenleme:

Canım ben de 20 yaşındayım ama bekarım.
13 yaşımda adet olmuştum ilk defa.
Adet düzensizliğim vardı.
3-4 ayda bir oluyordum.
Doktora gittim.
PCO'lu olduğumu söyledi.
Kilo ver dedi.
Verdim.
Biraz daha düzelme oldu.
Çok az daha ver,yine böyle aksarsa ilaç tedavisine başlayacağız dedi.
Ve şu durumda evlensen tedavisiz hamile kalamazsın dedi.
Annem ve babam da yanımdaydı ve hepimizin morali bozuldu.
Evli olmadığım halde ilerde çocuğumun olmasında bir sıkıntı olması canımı çok sıkıyor.
Ben çocukları çok seviyorum ve evlenince hemen yaparım diyorum.
Tedavi süreci zor etrafımda çok insan gördüm,çevremden duydum.
Adetlerim düzelsin,tedaviye ihtiyacım olmadan olsun çocuğum diye şimdiden uğraşıyorum.
Kaldı ki sen evlisin ve öyle böyle çocuk isteyeceksin.
Hemen doktora git.

Doktora gittim canım daha yeni. Sonuçları bekliyorum.
Sanırım bizimde tedavisiz çocuğumuz olmayacak.
Çünkü 1,5 senedir korunmuyoruz zaten adet görmüyorum çocuk olmaz diye..
Doktora da, bu ay hariç son 3 aydır adet gördüm, düzeldi mi ne oldu kazayla çocuk falan olmasın diye gittim..
Aslında çocuk hiç düşünmüyoruz, ileriyi bilemiyorum tabi ama şuan durum bu.
Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun..
Sen çok isteklisin çocuk konusunda inşallah tedaviye gerek duymadan bebek sahibi olursun evlenince :16:

çocuk istemiyorum, rahat oluyor adet görmemek diye doktora gitmemene çok şaşırdım doğrusu bu ne rahatlık... annen falan da uyarmadı mı? kist vardır ne biliyim bunun çeşitli huyluları var falan Allah korusun,hormonlar işin içinde falan... sonuçta vücutta bir döngü bir sirkülasyon sözkonusu ve belli ki sende aksayan bir şeyler var. inşallah önemli bir şey çıkmaz geçmiş olsun, kendini ihmal etmemeni öneririm.

Doktora gittim canım daha yeni. Sonuçları bekliyorum.
Sanırım bizimde tedavisiz çocuğumuz olmayacak.
Çünkü 1,5 senedir korunmuyoruz zaten adet görmüyorum çocuk olmaz diye..
Doktora da, bu ay hariç son 3 aydır adet gördüm, düzeldi mi ne oldu kazayla çocuk falan olmasın diye gittim..
Aslında çocuk hiç düşünmüyoruz, ileriyi bilemiyorum tabi ama şuan durum bu.
Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun..
Sen çok isteklisin çocuk konusunda inşallah tedaviye gerek duymadan bebek sahibi olursun evlenince :16:

Canım İnşAllah bir sorun çıkmaz tahlillerde.
Arkadaşların,kardeşlerin evlendiği zaman onların bebekleri olunca sen de imrenmeye başlarsın anneliğe emin ol ki canım.
Bence annelik bu dünyada insanın başına gelecek en güzel şeydir.
Allah bunu bana yaşamayı nasip etsin.Çünkü gerçekten çok istiyorum.
Allah isteyen herkese de nasip etsin.
Senin de her şeyin normal çıkar İnşAllah canım. Bir sürü korunma yöntemi var. Adet olmak sana çocuk olacak diye sıkıntı vermesin.
Hatta olmadığın için sıkıntı hissetmelisin. Vücudundaki kirli olan kan dışarıya atılamıyor.
Geçmiş olsun canım...

çocuk istemiyorum, rahat oluyor adet görmemek diye doktora gitmemene çok şaşırdım doğrusu bu ne rahatlık... annen falan da uyarmadı mı? kist vardır ne biliyim bunun çeşitli huyluları var falan Allah korusun,hormonlar işin içinde falan... sonuçta vücutta bir döngü bir sirkülasyon sözkonusu ve belli ki sende aksayan bir şeyler var. inşallah önemli bir şey çıkmaz geçmiş olsun, kendini ihmal etmemeni öneririm.

çok uyardı ama oralı olmadım pek.. aslında bişey olur mu diye düşündüm ama bu sebepten dolayı kilo alma, tüylenme gibi belli başlı şeylerle karşılaşmayınca gitmedim doktora, öyle kaldı. teşekkür ederim önerin için inşallah bi sorun çıkmaz..

Canım İnşAllah bir sorun çıkmaz tahlillerde.
Arkadaşların,kardeşlerin evlendiği zaman onların bebekleri olunca sen de imrenmeye başlarsın anneliğe emin ol ki canım.
Bence annelik bu dünyada insanın başına gelecek en güzel şeydir.
Allah bunu bana yaşamayı nasip etsin.Çünkü gerçekten çok istiyorum.
Allah isteyen herkese de nasip etsin.
Senin de her şeyin normal çıkar İnşAllah canım. Bir sürü korunma yöntemi var. Adet olmak sana çocuk olacak diye sıkıntı vermesin.
Hatta olmadığın için sıkıntı hissetmelisin. Vücudundaki kirli olan kan dışarıya atılamıyor.
Geçmiş olsun canım...

Canım kıyamam ya inşallah sorunsuz bir şekilde anneliğe kavuşursun..
İsteyipte bebek sahibi olamayanlara çok üzülüyorum :(
Sen bunu yaşamazsın inşallah..
Bende merak ediyorum önemli bir sorunla karşılaşmam inşallah.

Back