• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet görme ile ilgili lütfen bakın.

annb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
651
2
46
İstanbul
Merhaba,ben 17 yaşındayım.İlk defa 11 yaşında adet oldum.Her zaman adetim düzensizdi fakat ben 48 kilodan çok katı diyet yaparak sonradan kendimi durduramadığım için 38 kiloya kadar düştüm.Şimdi uğraşlarım sonucu 42 kiloya geldim ama en son şubat ortasında adet oldum.Doktora gittim ultrason ve kan tahlillerim yapıldı. FSH:13.40 LH:54.49 prolaktin: 20.65 çıktı.
Primolut ile CYCLO-PROGYNOVA adlı ilaçı verdi doktor. İlk primolut u kullanacakmışım.Adet başlayınca ise 5. gününde CYCLO-PROGYNOVA yı... Sogan kürüne başladım gerçi dün içemedim miğdemi bulandırıyor ama bugün kesin yapacağım ayrıca aslan pencesi hapı var her gün 3 adet ondan içeceğim.Size sormak istediğim ben 42 yim ama boyum kısa (158) en fazla 45-46 olmak istiyorum bu ilaçlar beni 50-55 yaparmı? sadece 1 ay kullanacağım.Bir de sizce bu durumu atlatabilirmiyim bana önerebileceğiniz şeyler varmı?

Ah be güzelim niye bu kadar taktın ki sen kilo olayına? Bak sağlığın bozulmuş. Bırak 50 ol yeter ki sağlığın bozulmasın. Kaldı ki senin boyun için 50 kilo çok da yüksek bir kilo değil. Eczacı olduğum için ilaçlar hakkında rahat konuşabilirim. 1 ayda sandığın kadar çok kilo aldırmaz sana. Ancak tavsiyem şu olur eğer maddi durumun yeterliyse güzel bir fitness salonuna kaydını yaptır ve spor yaparak doktorunla görüşerek kilo al. Böylece vücudun çok daha dinç ve şekilli olacaktır. Ve lütfen takma kiloyu bu kadar. Alırsın verirsin. Önemli olan sağlığın.

Ah be güzelim niye bu kadar taktın ki sen kilo olayına? Bak sağlığın bozulmuş. Bırak 50 ol yeter ki sağlığın bozulmasın. Kaldı ki senin boyun için 50 kilo çok da yüksek bir kilo değil. Eczacı olduğum için ilaçlar hakkında rahat konuşabilirim. 1 ayda sandığın kadar çok kilo aldırmaz sana. Ancak tavsiyem şu olur eğer maddi durumun yeterliyse güzel bir fitness salonuna kaydını yaptır ve spor yaparak doktorunla görüşerek kilo al. Böylece vücudun çok daha dinç ve şekilli olacaktır. Ve lütfen takma kiloyu bu kadar. Alırsın verirsin. Önemli olan sağlığın.

Aslında kilomda yüksek değildi... Bende bilmiyorum ki ama sonucu çok ağır oldu orası ayrı. fitness salonu için şu an pek vaktim yok malesef lys'ye hazırlanıyorum da. Peki iştah mı açıyor bu ilaç yoksa direk kilomu aldırıyor? ya da 1 ayda 5 kilodan yüksek aldırmaz heralde değilmi sağlıklı beslenirsem? Anoreksiya başlangıcıda olduğu için bende bu sınav zamanında çok kilo alıp iyice moralimi bozmak istemiyorum 50 kilo bile fazla geliyor. :(

Ben cyclo progynova yi 5-6 ay kadar kullandım ama hic kilo almadım. Bu kadar kafana takma saglıgından onemli bir sey yoktur. Gecmisolsun

Ben cyclo progynova yi 5-6 ay kadar kullandım ama hic kilo almadım. Bu kadar kafana takma saglıgından onemli bir sey yoktur. Gecmisolsun

Çok teşekkür ederim. Sanırım biraz kişiden kişiye değişiyor etkisi :) Doktor yemek yiyerek de geri gelebileceğini söyledi ama yinede ilaçları kullanacağım çünkü artık çok moralim bozuluyor.

Back