Adet geciktirici

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Merhaba önümüzdeki hafta tatile gidecektik ancak adetimle çakışıyor.Adet geciktirici hakkında bilgisi olan var mı ya da daha önce kullanan?Tavsiye eder misiniz ya da doğal çözüm var mı başka?

Tarçını bende duymuştum ama hiç denemedim ben primolut hap kullanıyorum fakat adeti düzensizleştirebiliyor

Bir kaç sene önce primolut içmiştim.

Reglden 2-3 gün önce başlanıyor. Bıraktıktan bir kaç gün sonra regl oluyorsun. Ama bir süre düzensiz olur..
Bence doktora sorup al..

Merhaba önümüzdeki hafta tatile gidecektik ancak adetimle çakışıyor.Adet geciktirici hakkında bilgisi olan var mı ya da daha önce kullanan?Tavsiye eder misiniz ya da doğal çözüm var mı başka?

bende tatıle gıdıcem ve yaklasıyor bende konuyu takıpteyım canım

Primolut içebilirsin,bıraktıktan 3 gün içinde adetin geliyor, ama bir dahaki ay 4-5 günlük gecikme yaşayabilirsin.

Ben içtim daha önce,bir sonraki adetinde düzenini biraz değiştiriyor baska bir etkisini görmedim..

Adetin baslamadan 3 gün önce icmeye baslıyorsun..
tamponuda cok kullanan ve memnun kalan var istersen onuda bi sor onu hic denemedim..

Tarçın falan bende işe yaramadı ,kesmemişti riske atma kendini.

Ilac yerine tampon kullanmanızı öneririm.
Geçen sene regldim tatilde tampon kullandım,en geç 3 saatte bir değiştirirseniz sıkıntı yaşamazsınız. Ben çok rahat ettim tamponla. Bikinimi giyip denize girdim bol bol.
Hatta yazın ped kullanmıyorum uzun zamandır, tampon kullaniyorum daha konforlu

Dogum kontrol hapina basla bence daha az yan etkili ..iki kutu ara vermeden de devam edilebiliyor .
Tatilden dönunce birakirsin adetin gelir ama koruma saglamaz sadece adet olmazsin.
Geciktirici gibi yan etkileri olmaz ..

ben geçen yıl hap kullanmıştım bu sene de kullanıcam muhtemelen.... tampon kullanıp memnun olanlar var ama açıkcası ben tatilde hiç bir şekilde regl sancısı çekmek istemiyorum bu yüzden primolut candır:)

ha bu arada benim bir sonraki reglim zamanında geldi şaşma olmadı bide ağrısı da her zamanki kadardı... bünyeden bünyeye fark ediyor demek ki...

Kv ve kp kafalarina gore dugun tarihini öne cekince ben de geciktirici kullanmak zorunda kaldim.Birakinca 2 gun sonra adet oldum .Herkeste aynı etkiyi yapmayabilir.

Dogum kontrol hapina basla bence daha az yan etkili ..iki kutu ara vermeden de devam edilebiliyor .
Tatilden dönunce birakirsin adetin gelir ama koruma saglamaz sadece adet olmazsin.
Geciktirici gibi yan etkileri olmaz ..
Ama dogum Kontrol hapi tam tersi kanamada yapabiliyor:) bende yspmisti

buarada kizlar ben tampon kullandim adetken ama genede pede kan gelmisti.. kucuk tamponmu kullanmisim acaba? Yoksa dogru kullanamadimmiki?

Tampon onerenlere kulak asma bence. Hiç düşünme bile. Ben arastirmistim ölümcül riskleri olan biseymis, azcık fazla tuttun mu, değiştirmeyi unuttun mu orda biriken kana bakteriler saldiriyomus bünyeye göre vücut şoka girebiliyomus. Alt tarafı bi tatil için bu riske değer mi bilmiyorum. Benim de düğünüme denk gelmişti doktorum doğum kontrol hapı yazdı bırakınca adetin gelir dedi. O da biraz düzensiz kanama ve lekelenme yapıyor ama adetli gelinlik giyemezdim balayını da çok önceden yurtdışina ayarlamistik hap icmeseydim denize girmeden tatil yapmak çok acı olurdu benim icin. Kadın olmak hep zor.

Back