• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet geciktirici hakkında bilgisi olan var mı?

ask88

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
10
0
6
Ankara
:17: Düğünüm var ağustos ayında düğün günümde adet olmak istemiyorum arkadaşımın tavsiyesi üzerine primolut-n diye bi ilaç aldım 3 gün öncesinden kullanmam gerekiyormuş kullanan varmı doktora gitmeye vaktim yok işten düğünüm için zor izin aldım ne yapmalıyım korkuyorummmmm :17:

merhaba canımcım foruma yeni katıldım ilk senin mesajını gördümmm :54: ben bu geciktiriciyi kullandım tatil için üç gün önceden başlıyorsun. Her gün üç tane içmiştim sabah öğle akşam ilacı bıraktıktan iki gün sonrada regl oldum hiç korkulacak bir ilaç değil :54:

:17: Düğünüm var ağustos ayında düğün günümde adet olmak istemiyorum arkadaşımın tavsiyesi üzerine primolut-n diye bi ilaç aldım 3 gün öncesinden kullanmam gerekiyormuş kullanan varmı doktora gitmeye vaktim yok işten düğünüm için zor izin aldım ne yapmalıyım korkuyorummmmm :17:[/Q

korkmana gerek yok 3 gun once başla bıraktıgında adet olursun zararlı bişiy diil

kızlar aynı sorun bende de var.bende dugun gunumde adet olcam muhtemelen..oyle bı denk getrmısım kı :) neyse bu adet gecıktırıcıyı kullanma konusunda bende tereddutluyum..sinir stres yada şişlik vb..yan etkısı olur mu dıe korkuorum..bıde bunun tam tersı adetı öne alıcı hap varmıs..bunun hakkında bılgısı olan var mı peki

kızlar aynı sorun bende de var.bende dugun gunumde adet olcam muhtemelen..oyle bı denk getrmısım kı :) neyse bu adet gecıktırıcıyı kullanma konusunda bende tereddutluyum..sinir stres yada şişlik vb..yan etkısı olur mu dıe korkuorum..bıde bunun tam tersı adetı öne alıcı hap varmıs..bunun hakkında bılgısı olan var mı peki

öne almayı bilemicem ama geciktirici bende herhangi bir yan etki yapmadı istersen bi doktora sor yinede

benimde balayıma denk geliyordu adetim o nedenle kullanmıştım.üç gün önce başladım günde iki tane aldım ne kadr süre geciktirmek istiyorsan o sure boyunca içiyosun ama 14 günden fazlasını önermiyorlar. normalde bu tarz ilaçlar bana çok dokunur bulantı vs. ama bunda hiç öyle bişey olmadı bide adet düzenimi bozmaktan korkmuştum.ilacı bıraktığımın ikinci günü adet oldum.yalnız ilacı kullandığım sürece hergün azda olsa kanama yaptı bende. hatta ilk ilişkimizin sonrasındaki kanama acaba ilaçtanmı bu kadar çok olldu yoksa normaldedemi bu kadar olacaktı dedirtmişti bize.ilacın yan etkilerinde zaten var kanama olayı.bi sakıncası yok yani.dr.larda çok sık olmamak kaydıyla bir sakınca görmüyorlar merk etme.

çok tşkler açıklamalar için..bugun bende doktora gittim farlutal die bir ilaç verdi.adetinden 2 gün önce günde 2 tane kullun dedi ama..internetten araştırmama göre çogunluk primitol kullunmış..siz hangisini kullandınz?

adeti öne alıcı hap neymiş canım ya ben öle bişi arıyormda adını biliyosan sölermsn?

Primolut- n 'i bende kullandım hem de 3 4 kez

Doktora falanda gitmedim eczaneden istedim eczacı bana günde 3 kez kullan dedi ama ben 2 kez kullandım hep kahvaltıdan sonra bir de akşam yemeğinden sonra.

Hap mercimek gibi bişey ama beni biraz bunaltmıştı sanki belki psikolojikte olabilir göğüslerimde ağrı yapmıştı sızlıyodu.

Hapı bıraktıktan 2 3 gün sonra da adet olursun ancak ben her seferinde kırmızı değilde siyah bir akıntı olur bu da ilaçtan kaynaklanıyo sanırım başka hiçbir zaman olmaz bende.

Tabi en güzeli zamanında adet olmak onu engellememek ama madem mecbursun kullan bence fiyatı da 10 tl. ilk gün 3 tane iç baktın bendeki gibi ağırlaştın sende 2 tane içersin :3:

Kızlaar bende bayram iznimde 5 günlük bir tatile çıkacağım regl olmamam gerekiyor, primolut aldım kötü bir yan etkisi yok dimi :/
Cesaret edemedim size sorayım dedim kullanan var mıı

Primolut- n kullanmaya başladım kızlar bugun 11 agustosta düğünüm var umarım etkili olur..:5::5::5::5::5:

Merhabalar ben düğün için değil nişanım icin kullanmıstım .
Benım regl donemım duzensızdır .
Nısan zamanıma gelıyordu .
Rıske gırmemek ıcın aynı ılacı kullandım .
Benım nısanım 29unda oldu
Doktor bana 25'inde ılk hapı ıc 12 saatte bır gunde 2 kere ıcıceksın
Saate onem ver dedı bıraktıktan 3 gun sonrada regl oldum .
Bır zararı yok ama yınede uzun surelı kullanma dedı doktor bana

Kızlar ben bekarım ama geçen sene tatile giderken eczacı vermşti içtim olmadı tabi sonra bıraknca bi 10 gün sonra adet oldm ama bende çok sancılı geçrdm normalde öyle olmuyodu bide benm adetim düzensizdir zaten hepten karman çorman oldu yani eğer düzenli adet görmüosanız bi doktora danışın ...

kızlar benim göğüslerimde müthiş ağrı var acaba haptan olabilirmi? Çok ağrıo adet döenmindeykende böyle ağrıyordu

Primolut n ben bir çok kez kullandım yani yazları ve evlenmeden önce.Bana yan etkisi sadece adet olucakmışım bir sızıydı.Çok uzun yıllar öncesinden bu ilacı keşfetmiştim.Eczacı bir arkadaşım önermişti ve sakıncası yok bazı yan etkileri olabilir ama onlar da önemsiz demişti.Gerçekten de öyle tecrübemle sabit. Bu arada adeti öne alıcı ilaçları sadece düzensiz adet olanlar da ve kisti olanlara öneriyorlar.siz en iyisi geciktirici kullanın.Daha rahat edersiniz. Ben adet başlatıcıyı kullandım bir seferinde kistimden dolayı ama inanın 10-12 gün ağrılı adet ve aşırı kanamam oldu belki de kistten dolayıydı ama yine de pek önermiyorum.primolut n en iyisi ve kurtarıcı ;)

:17: Düğünüm var ağustos ayında düğün günümde adet olmak istemiyorum arkadaşımın tavsiyesi üzerine primolut-n diye bi ilaç aldım 3 gün öncesinden kullanmam gerekiyormuş kullanan varmı doktora gitmeye vaktim yok işten düğünüm için zor izin aldım ne yapmalıyım korkuyorummmmm :17:

canım bende tatil zamanları kullanıorum ve hiç bi şekilde yan etkisi yok ilacın :)

ben bu geciktiriciyi geçen yaz tatildeyken içmiştim.. adetim tam tatile gittiğimiz haftaya denk geliyordu, hasta olmama 2 gün kala içtim.. gece içtim,sabah bir uyandım bi taraftan kusma bir taraftan ishal rezil bir haldeydim,bende böyle bir yan etki yapmıştı her bünyeye göre farklılık gösteriyor bence.. başka bir arkadaşımla da geçenlerde sohbet ederken konusu açıldı onun da midesine çok zarar vermiş, bu ilacı kullandıktan sonra yemek yiyemiş 2 hafta sürekli mide bulantısı yapıyormuş ve sonunda doktora gitmiş mide ağrısı nedeniyle endoskopi yapmışlar midesinde bi bakteri çıkmış ve şimdi sürekli dikkat etmek zorunda yediklerine içtiklerine.. bu şekilde etkileri olabiliyor,düğün gününüzü mide bulantısı ve ishal olmuş halsiz bir şekilde geçirmek istemiyorsanız bence önceden bir deneyin sizin bünyenizde yan etkiyi ne şekilde yapıyor,eğer bir zararı yoksa öyle kullanın :/

bu salı yine içtim (bugün cumartesi). salı çarşamba perşembe içtim zaten önemli olan bnm için çarşamba ve cumaydı. tabii göğüslerim şişti karnımda öyle. sonra perşembe bıraktım hapı bekliyorum bakalım ne zaman olurum artık :) ama bi yan etkisi yo yine yazmıştım 3 kez içmeyin minicik 5 gramlık bir hap ama etkisi büyük 2 tane için

ilacı perşembe gecesi içmiştim en son ve bugün pazartesi sabah adet sancısıyla uyandım :36:

Back