Adet gecikmesi

Sevgi1043

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2015
14
1
2 aydır adet olmuyorum. Her sene bu sorunu yaşıyorum. Daha önce en uzun 5 ay adet olmadığımda oldu. Özel ve Devlet hastanelerinde olmak üzere 6 tane doktora gittim. Mevsim değişikliği, sinir, stresin etkilediğini söylüyorlar. Herhangi bir sorun yok diyorlar. Her seferinde ultrason görüntüsü temiz çıktı. Kan ve idrar tahlillerimde olması gereken aralıklar arasında çıkıyor.

Düzenli olarak adet olmak için ne yapmam gerekiyor? Karın şişliği, akıntılar, yerli yersiz çıkan sivilceler sinirimi bozuyor. Arkadaşlarım adet gününü tam günü gününe bilirken ben tahmin dahi edemiyorum. 13 yaşımda ilk adetimi oldum. 17 yaşıma kadar gayet düzenliydi sonrasında ortalık karıştı. doktorlar 18 yaşından sonra düzeleceğini söylediler. 18'i geçtikten sonrada evlendikten sonra düzeleceği söylenmeye başlandı.

Ben ne yapmalıyım? Sizler ne önerirsiniz?

Yazdıklarınızı okuduğumda aklıma pko (polikistik over) geldi ama bir taraftan da onca tahlile eğer varsa bu teşhisi koyarlardı diye düşünüyorum. Herşey temiz çıktıysa ve ilaç kullandığınız 2 ay içerisinde regl olmadıysanız muhtemelen kullandığınız ilaç ve iğneler buna sebep olmuştur. Bir süre daha bekleyin ve bu ilaçları kullanmadığınız zamanlardaki regl durumunuzu gözden geçirin. Eğer yine sorun yaşıyorsanız o zaman çok iyi bir doktor araştırıp bir gözükün.

Geçmiş olsun.

bal çörek otu tarçını tavsiye ederim. sabah ve aksam yediğiniz takdirde adet söktürür.

Forumda ve internette bulduğum bir kaç yöntem.

Bal Tarçın Çörekotu :100 g kestane balına 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörekotu ve 1 tatlı kaşığı toz tarçın eklenir. Gün içinde tüketilir.

Soğan Kürü:1 adet orta boy resimde görülen yemeklik beyaz soğanı (kırmızı , mor veya kabuğu beyaz olan soğan kullanılamaz) dörde bölün. önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya ekleyerek 5 dakika daha kaynatın ve içine başka hiç bir şey ilave etmeden öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 er bardak bu soğan suyundan tüketin. Bu kürü sadece 15 gün uygulayıp bitirin.

Soğan kürünün adet döneminde uygulamasının her hangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Fakat, etkisi açısından en ideal zaman adet bitiminden en erken 7 gün sonra uygulanmalıdır.

İlk kür uygulandıktan sonra 2. adetin başlamasından 10 gün önce tekrar 5 gün ya da 7 gün bu soğan suyu kürünü tekrarlamalısınız.

Hamile kalmak için soğan suyu küründen sonra kuru incir kürü uygulamalıdır. (her iki kürü aynı anda uygulamayınız)

Uyarı: Soğan suyu kürü 15 günden fazla uygulanmamalı.

Bu kürü uygulamaya başladığınızda 2. - 3. günden itibaren akıntılarınızın çözüldüğünü ve ne kadar fazlalaştığını hayretle göreceksiniz.

Bu kür erken menopoz , çikolata kisti, 3 cm. den küçük miyomlar, adet düzensizliği ve polikistik over gibi şikayeti bulunan bayanlar için de mükemmel bir çözümdür.Yumurtalıklardaki kisti tamamen gidermektedir.

İbrahim Saraçoğlu

ALIÇ YAPRAĞI, CİVAN PERÇEMİ, OĞUL OTU.
Bu 3 bitkiyi harmanlayıp sabah-akşam 1'er bardak tok karnıma günde 2 kez içtim. 1 büyük su bardağına 1 cimcik ot karışımından koyup üzerine kaynar su ilave edin ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Sonra başka bir bardağa süzün. Ilık yada soğumuş şekilde için. ( bir forumda ayçiçeği diye bir arkadaş kullanmış ve çok memnun kalmış)

İşe yarayan kürleri buldukça buraya eklemeye devam edeceğim tabii sizin uyguladığını kürler varsa onlarıda... Hepimiz çözüm buluruz umuyorum.

ÇÖREK OTU
Her gün aynı saatte bir çay kaşığı yiyip adeti düzene giren bir üye tarafından onaylı.

ADAÇAYI

Her gün içerek 3 ay adet olmadığı halde adeti düzene giren bir üye tarafından onaylı

CİVANPERÇEMİ

Myom, kist ve iltihaplarda,
Yumurta tembelliğinde,
Menopoz döneminde yaşanan sorunlarda,
Adet düzensizliğinde,
Rahim ve idrar yolu iltihaplarında,
Kemik erimesinde,
Hormon bozukluklarının giderilmesinde,
Vücut direncinin arttırılmasında,
Mide ve bağırsak gazlarının giderilmesinde,
Stres ve yorgunluk hallerinin giderilmesinde,
Uyku düzenlemede

HAYIT

İdrar söktürmede,
Mide bağırsak gazlarını gidermede ve teskin etmede,
Hormonal adet kanaması sıklığında,
Dizanteride, sıtmada, ağız yara ve iltihaplarında,
Diş etlerinin sağlamlaştırılmasında,

ASLANPENÇESİ

Kalbi kuvvetlendirir.

- kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.

- Adet düzensizliğini giderir.

- Menapoz dönemimde görülen rahatsızlıkları minumuma indirger.

- İltihaplara karşı iyi gelmektedir.

- Anemiye iyi gelir.

- Döl yatağını kuvvetlendirir.

- Yağ yakıcı özelliği bulunmaktadır.

- Kas kayıplarını en aza indirir.

- Meme kanserinin olmasını engellemektedir.

- Prostat kanserini önleyici niteliktedir.

- Lenf bezi kanserine akrşı iyi gelmektedir.

- Romatizmal ağrılara iyi gelmektedir.

- Bağırsak gazlarını giderici niteliktedir.

- İştah açar.

- Mideyi kuvvetlendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…