nomu geçmiş olsun, her kadında olmaz ama bazı kadınlar mevsim dönümlerinde gecikme yaşar, evlendikten sonra yaşadığım bu gecikmeler yüzünden defalarca gebelik testi yaptırmak için doktora gitmişliğim var çünkü 15-20 günlük insanı geren gecikmeler yaşadım hep, senin gecikmenin bu kadar uzun sürmesi mevsim dönümü olduğundan normal olabilir ama yine de bir jinekoloğa gitmende yarar var, doktorun sana söylediği kistler çatlamayan yumurtaların kistleşmesi durumudur, yıllar evvel sol yumurtalıkta kistleşmiş yumurtam vardı, doktorumun bana söylediği aynen buydu, yumurtan oluşmuş ama çatlayamadığndan kistleşmiş demişti, o kistleşen yumurtalar ilaçsız atılmıyor vücuttan, kist regl düzensizliği yapabilir ama çok etkisi olmuyor rutin döngün devam ediyor, yalnız kistlerin büyüklüğüne göre berbat bir ağrı oluyor, ağrı eşiğim yüksek olmasına rağmen dayanılmaz ağrılar çekmiştim ilaç tedavisi öncesi.
Sırf o kistler için bile jinekoloğa gitmen şart, ilaç tedavisi başlanması lazım, yumurtalık içindeyse büyüyüp yumurtalığın alınmasına kadar varan sonuçları oluyor çünkü, rahim içindeyse yine aynı şekilde.