• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet gecikmesi- kist..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.838
57.442
798
Merhaba bayanlar..
Tuhaf bir şey yaşıyorum bu ay.
Sizlere beni aydınlatabilirsiniz umuduyla sormak istedim.

Regl düzenim 30 günde bir şeklindedir. Son 3 yıldır yılda iki kere gecikme yaşarım.
Mevsime ve strese bağlı olduğunu düşünürdüm.
En fazla 9 gün gecikme yaşamışımdır.
Her gecikme dönemi de kahverengi lekelenmelerle geliyorum derdi.

Kadın doğumcularda rutin kontrollerim vs hep sorunsuz görünürdü.
En son bu yaz gittiğim kadın doğumcu önemsiz kistler var ama bunlar sadece ufak gecikmeler
yapabilir gibi bir yorumda bulunmuştu.

Ama kaç aydır öyle uzun süreli, düşündüren bir gecikmem olmamıştı.

Şimdi bu ay yaşadığım şey 12 günlük bir gecikme.
10 gün geçmişken yaptığım gebelik testi idrarda negatif gösterdi.
10 gündür her gün heh kesin geliyor. Heh şimdi oldum dedirten sancılar, mide bulantısı.
Diğer gecikmelerden farklı olarak en ufak lekelenme yok.
(Bu dönemi tertemiz çamaşırlarla geçirdiğim hiç olmamıştı.. )
Havalar güzel ama ben üşüyorum. (Normalde hiç üşümeyen biriyken.)
Bugün sarı bir su geldi, ağrıyla geliyor heralde dedim kaç saat geçti yine bir şey yok.

Hayır işin ilginç yanı 3 senedir korunmadığım halde çocuk yok.
Bu ay sadece iki ilişki olmuştu ikisi de yumurtlama döneminde değildi.

Test de negatif, hamilelik olduğunu sanmıyorum.

Peki kistler gecikme dışında ne gibi belirtiler gösterir bunu sormak istedim size.
Yani sorunum kist mi ve dr un söylediğinin aksine ciddi olabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim..

Benim hamilelik belirtilerim adetle ayniydi. Sadece adet olcagim zaman belim agrirdi ama hamileyken bel agrim ayakta durunca dayanilmaz oldu. Onun disinda ekstra hic bir farklilik yasamadim.

Benim adet duzenim 43 gunde birdi artik. Bazen 45-46lari bulurdu. Gecikmedende suphelenmemistim. 52 gun olunca kan testi yaptirdik bizde.

Gebelikten supheleniyosaniz kan testi yaptirin. Bende kist adet olmaya baslamadan orta okulda vardı. Kistler onemsizdi ama kistler yuzunden adet olmamistim. Lisede oldum ilk adetimi.

Yani doktor kist dediyse kisttir. Bi dr gidip suanki durumunuzu anlatin bence

Geçmiş olsun nomu, bende de bir dönem muayene olduğumda doktor kist var ama adetle atabilir deyip regl olunca gelmemi istemişti, gerçekten de adetle atılmıştı. Ağrı sızı vs hissetmemiştim, doktor kimisi kendiliğinden geçer kimisine ilaç lazım dediydi, iyisi mi bi muayene ol, dikkat et kendine çiğ fındığı bol ye oralarda faydası olur

bahara girismi havalarmi bilmiyorum ama bu ay genelde gecikme yasaniyor. bende de oldu. ha geldi ha gelecek tik yoktu. ben mevsim gecisine bagliyorum. dra rutin kontrollerini yaptir tabi. ck da evhamlanma. senede iki kere rutin disinda gecikme yasanabiliyor.

Merhaba bayanlar..
Tuhaf bir şey yaşıyorum bu ay.
Sizlere beni aydınlatabilirsiniz umuduyla sormak istedim.

Regl düzenim 30 günde bir şeklindedir. Son 3 yıldır yılda iki kere gecikme yaşarım.
Mevsime ve strese bağlı olduğunu düşünürdüm.
En fazla 9 gün gecikme yaşamışımdır.
Her gecikme dönemi de kahverengi lekelenmelerle geliyorum derdi.

Kadın doğumcularda rutin kontrollerim vs hep sorunsuz görünürdü.
En son bu yaz gittiğim kadın doğumcu önemsiz kistler var ama bunlar sadece ufak gecikmeler
yapabilir gibi bir yorumda bulunmuştu.

Ama kaç aydır öyle uzun süreli, düşündüren bir gecikmem olmamıştı.

Şimdi bu ay yaşadığım şey 12 günlük bir gecikme.
10 gün geçmişken yaptığım gebelik testi idrarda negatif gösterdi.
10 gündür her gün heh kesin geliyor. Heh şimdi oldum dedirten sancılar, mide bulantısı.
Diğer gecikmelerden farklı olarak en ufak lekelenme yok.
(Bu dönemi tertemiz çamaşırlarla geçirdiğim hiç olmamıştı.. )
Havalar güzel ama ben üşüyorum. (Normalde hiç üşümeyen biriyken.)
Bugün sarı bir su geldi, ağrıyla geliyor heralde dedim kaç saat geçti yine bir şey yok.

Hayır işin ilginç yanı 3 senedir korunmadığım halde çocuk yok.
Bu ay sadece iki ilişki olmuştu ikisi de yumurtlama döneminde değildi.

Test de negatif, hamilelik olduğunu sanmıyorum.

Peki kistler gecikme dışında ne gibi belirtiler gösterir bunu sormak istedim size.
Yani sorunum kist mi ve dr un söylediğinin aksine ciddi olabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim..
Doktorun onemsiz kist dedigine bakmayin lutfen. Baska bir kadin dogum doktoruna gorunun;alaninda iyi olan. 5 yil once onemsiz kist var demisti doktor, guya adetle birlikte atilan cinsten, cok kucuk kistler vardi. Ben de malesef onemsemedim ve gitmedim hic kadin dogum doktoruna (bu 5 yil icinde) benim kist olmus 4 cm. Üstelik adetle atilamayan, dermoit kist. Ameliyat olmam gerekiyor. Doktorlarin boyle onemsiz demesine sinir oluyorum. Belirti olarak hic belirti vermedi. Cok aiddetli agri oldu bir gun. Acile gittigimde ogrenmistim

nomu geçmiş olsun, her kadında olmaz ama bazı kadınlar mevsim dönümlerinde gecikme yaşar, evlendikten sonra yaşadığım bu gecikmeler yüzünden defalarca gebelik testi yaptırmak için doktora gitmişliğim var çünkü 15-20 günlük insanı geren gecikmeler yaşadım hep, senin gecikmenin bu kadar uzun sürmesi mevsim dönümü olduğundan normal olabilir ama yine de bir jinekoloğa gitmende yarar var, doktorun sana söylediği kistler çatlamayan yumurtaların kistleşmesi durumudur, yıllar evvel sol yumurtalıkta kistleşmiş yumurtam vardı, doktorumun bana söylediği aynen buydu, yumurtan oluşmuş ama çatlayamadığndan kistleşmiş demişti, o kistleşen yumurtalar ilaçsız atılmıyor vücuttan, kist regl düzensizliği yapabilir ama çok etkisi olmuyor rutin döngün devam ediyor, yalnız kistlerin büyüklüğüne göre berbat bir ağrı oluyor, ağrı eşiğim yüksek olmasına rağmen dayanılmaz ağrılar çekmiştim ilaç tedavisi öncesi.

Sırf o kistler için bile jinekoloğa gitmen şart, ilaç tedavisi başlanması lazım, yumurtalık içindeyse büyüyüp yumurtalığın alınmasına kadar varan sonuçları oluyor çünkü, rahim içindeyse yine aynı şekilde.

Back