sanki ilaç yanlış verilmiş gibi geldi hamilelik döneminde kanamayı durdurmak için kullanılan bir hormon ilacı. herkeste etki etmiyor regl dönemi için. kendine tatil dönemi için eziyet etmeseydin daha iyiydi sanki.
ben bir kere öyle bir hataya düştüm regl dönemim geçsin diye adını anımsamıyorum regl gecikmesi için hap aldım eczaneden , almaz olaydım. tamam regl olmadım hapı aldığım gün boyunca ( 2 gün 1 er tane almıştım ) ama sonradan ağrısı çok oldu regl olamadım ve sonraki regl dönemlerimde daha sıkıntılı geçmişti. doktorum o ilaçların hormonlar için teklikeli olduğunu ve her bünyenin farklı tepki verdiğini söyledi. hatta bana kullanma dedi. iyi birşey olsa biz her önümüze gelene önerirdik dedi....
bende geçen hafta regl olmayı bekliyordum. ama olmadım günüde öyle şaşmaz. kırmızı mercan taşı takmaya başlamıştım. tam regl günümde takınca ağrı kesiciye ihtiyacım olmadan rahatca regl dönemimi atlattığımı fark ettim. bu ay olası regl günümden 4-5 gün önce takmaya başladım . regl günüm geldi geçti tık yok bende . taşı denizde kaybettim ve o akşam gün regl oldum. gittim tekrar kırmızı mercan taşı aldım. hop regl kesildi. şansmıdır nedir bilemeyceğim ama . regl dönemi ağrım için taşı tam günümde boynuma takacağım, ihtiyacım olursa regl dönemimi değiştirmek içinde regl dönemimden önce boynuma takmayı planlıyorum. belkide başkalarında da işe yarar.