Adet gecikmesi için doktora gideceğim nasıl muayene ediliyor yarım lütfen.....

i_am_a_lover

<3
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
24
1
36
İstanbul
Merhaba hanımlar,

Adet günlerim genelde düzenlidir, her ayın 19-22si arasında regl olurum ama bu ay ayın 27si oldu hala tık yok...Dukan diyeti yapıyorum diye hormon düzensizliğinden midiiiir, sınavlarıma yaptığım stresten midir yoksa ay hala olmadım diye paniğimden midir nedir geciktikçe gecikiyor Salı gününe randevu aldım regl olmazsam giderim diye ama nasıl muayene ediliyor? Yani ultrasonla mı bakıyor, alttan aletle mi kontrol ediyor yoksa sadece tahlil mi? Çok korkuyorum ilk defa doktora gideceğim Allahım inşallah gerek kalmaz buna (18::18::18:

edit: Kızlar bugün doktora gittim, alttan muayene etti, her şey normal dedi, test verdi o da negatif çıktı...İlk kez bu kadar gecikiyor, şimdi de tarlusal verdi, kullanan var mı aranızda?? Yarın sabah başlamayı düşünüyorum kaç günde adet olurum yan etkisi filan? prospektüsünden bir halt anlaşılmıyor da...

Son düzenleme:
Canım ben geçen gün gittim mantar şikayetiyle alttan baktı. Adet azalmam için hormon testi yapalım dedi sanırım onu kanla yaparlar bakmazlr yani :)

slm canım büyük bir ihtimal kandan bakar ayrıca da karından ultrason ama bu doktordan doktora değişiyor alttan da bakabilir korkacak bişi değil korkma geçmiş olsun

kızlar cevaplar için çok teşekkür ederim...bir yandan çalışıyorum bu yüzden sık sık izin alamıyorum, ultrasonla hemen anlaşılır mı ki acaba? testler tahliller vesaire çok iş şimdi yaa ilk defa bu kadar gecikti, belki de strestendir, umarım ilk bakışta anlar...

eğer bekarsan üstten (karında ) ultrasonla bakar fakat evliysen yada daha önce bir cinsel ilişkin olduysa alltn muayne eder,daaha sonra kan tahliliyle hormonlarına bakar. Ama mevsimsel de olabilir tabi de ihmal etme şekerim.

Geçmiş olsun =)

Kızlar bugün doktora gittim, alttan muayene etti, her şey normal dedi, test verdi o da negatif çıktı...İlk kez bu kadar gecikiyor, şimdi de tarlusal verdi, kullanan var mı aranızda?? Yarın sabah başlamayı düşünüyorum kaç günde adet olurum yan etkisi filan? prospektüsünden bir halt anlaşılmıyor da...

Bu arada geçmiş olsun dilekleriniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız kızlar ne güzel aile gibi istediğimiz şeyi rahatça sorup öğrenebiliyoruz :))

Son bir şey yazayım, total Hcg testi yaptırdım bir günde iki defa, ilki özel bir poliklinikte, diğeri devlet hastanesinde olmak üzere. İlki < 2.0 şeklinde çıktı, diğerini de şimdi kontrol ettim o da < 3.0, çok düşük yani. Ama birkaç saatte böyle artması normal mi, yoksa adetim yaklaşıyor diye mi arada fark var...Yani sonuçta artış var, 48 saat içinde iki katına çıktığını da biliyoruz ama muayenede de doktor gebelik kesesi oluşmamış dedi, neredeyse 10 gün geçmesine rağmen...Bilemedim şimdi testten teste fark eder mi ya da bu kadar küçük değişikliği önemsemek gerekir mi diye

Bende soru sormak istiyorum. benim bu ay adetim 37. günde oldu. acayip ağrılarım oldu olana kadar. şimdi 2. günüm. ama ağrılarım devam ediyor. her iki kasık kısmım böyle çıkacak gibi ağrıyor. normalde 29, 30 veya taş çatlasın 32 de hasta olurum. ağrılı olurum. her ay ağrı kesici içerim. ama bu ay acayip oldu. ağrılar çok kötü. haziranda doktora gidecem bakalım. korkuyorum inş. kötü birşey çıkmaz. böyle acayip ağrıları olanlar var mı? cevapları bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…