adet düzensizligine dogum kontrol hapi dogru mu???

esra_esra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
218
2
68
Kocaeli
Arkadaslar ben 1 yillik evliyim ve 25 yasindayim.
Adet duzensizligim var,20 gun gecikdi.
Gecen aylarda doktora gittim dogum kontrol hapi vermek istedi, bebek istedigmiz icin hapi kullanmak istememistim
Aranizda hap kullanarak adetleri duzelen var mi?
Ayrica adet duzensizligi hamile kalmayi zorlastiriyo mu ?

ben adetim düzene girsin diye hap kullaniom ama hic bi ise yaramio adetim tamamen kesildi... bide eger cocuk istiosan bence hic kullanma cünkü uzun süre korunma hapi kullandiktan sonra cocuk istediginde olmasi biraz güc oluo bazilari da sonra olsun diye tedavi görüyo ben tavsiye etmem kullanmani cocuk istiosan bosver hic baslama baska bi yöntem bulsunlar...

Bende senin gibi düşünüyorum ama böyle de olmuyor. Benin
kiz kardesim 1ay kullandi ve duzene girdi . Herkesin bunyesi farkli tabiki.
5 aydir hamile de kalamiyorum. Yarin doktora gidicem hayirlisi olsun
insallah

insallah

tabiki canim herkesin bünyesi farkli... bazilarinda iyi oluo düzene girio galiba haptan hapada degisio bilmiom...
hayirlisi olsun canim ins. hapla düzelirsin hamis kalirsin güzel güzel

benım de adetım duzensiz bekarkende evlıykende bu değişmedı doğum kontrol hapını kullandığım zaman düzene gırıyor ama bırakınca tekrar düzensızleşıyor 2 yıllık evlıyım bekarken de hap kullandıgım için hamile kalmam zaman aldı bır de prolaktın hormonu çok önemlıymış hamıle kalmada yuksekse engellıyormuş gebeliği ben de o da çıktı ondan hamıle kalamıyormuşum dr düzensızlığı ırsi de olabılır dedı aileden de geliyor hapı bıraktım 1 ay sonra çok şükür hamile kaldım şimdi 5 aylık oğluşum var allahıma binlerce şükürler olsun allah isteyen herkese nasip etsin inş. hapı kullan derım bir çok kadın hastalığından koruyor adetı duzenlıyor bırakınca gebelık duşunebılırsın inş allah gönlüne göre verir rahat ol

benım de adetım duzensiz bekarkende evlıykende bu değişmedı doğum kontrol hapını kullandığım zaman düzene gırıyor ama bırakınca tekrar düzensızleşıyor 2 yıllık evlıyım bekarken de hap kullandıgım için hamile kalmam zaman aldı bır de prolaktın hormonu çok önemlıymış hamıle kalmada yuksekse engellıyormuş gebeliği ben de o da çıktı ondan hamıle kalamıyormuşum dr düzensızlığı ırsi de olabılır dedı aileden de geliyor hapı bıraktım 1 ay sonra çok şükür hamile kaldım şimdi 5 aylık oğluşum var allahıma binlerce şükürler olsun allah isteyen herkese nasip etsin inş. hapı kullan derım bir çok kadın hastalığından koruyor adetı duzenlıyor bırakınca gebelık duşunebılırsın inş allah gönlüne göre verir rahat ol

insallah

Eminim adet düzensizliği bünyeden bünyeye göre farklıdır.
O yüzden SENİN DOKTORUN sana ne tavsiye ettiyse onu uygulaman en mantıklısı.
Adet düzensizliği zor birşey, Allah yardımcın olsun. İnsanda sıkıntı yapar ve daha bilemediğim bir çok şey..

Doğum kontrol haplarına gelince, kendim hiç kullanmadım (bekarım) fakat kullananlardan aldığım görüşler "asla kullanma, eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan özellikle kullanma" dedikleri. Diğer doğum kontrol yollarını kullanmamı tavsiye ediyorlar. Sebebi ise, seninde dediğin gibi hamileliği geciktirmesi. Hapı bıraktığında dahi bir süre hap korumaya devam ediyormuş. Eltim bu şekilde 1 sene fazladan çocuk sahibi olmak için beklemiş...
Fakat bir de kuzenim var ki, doğum kontrol hapı kullandığı halde hamile kaldı... :)

Yani bu da bence bünyeden bünyeye değişken birşey. Ama önce sağlık!
Sen sağlığın için ne gerekiyorsa onu yapmalısın bence aynı zamanda da doktorunun önerilerine dikkat etmelisin.
Tabii eğer acabaların varsa, 1 doktor kontrolü ile kalma derim, gidebilirsen farklı doktora da gidip 2. bir görüş almanda her zaman fayda vardır.

Maalesef bende de adet düzensizliği var.İbrahim Saraçoğlu'nun sitesinde bir kür buldum,sizinle de paylaşayım belki yapmak istersiniz.İnşallah ben bugün başlayacağım,faydasını görmeyi umuyorum.

Adet düzensizliğine ve tüylenmeye karşı

Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte 10 dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır ve ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün ,sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır. Kürün en uygun içim zamanları sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına içmektir.

İleride adet düzensizliği tekrar ederse, kür 1 aynı şekilde tekrar edilir.

Kizlar doktora gttim. Troid degerlerim cok yuksek cikti.
Doktor hashimoto teshisi koydu. Kesin sonuc yarn . Sanirim dogum kontrol hapi kullanmiycam
.troid degerleri dusurulecel oncelikle

Canim bende ayni bu dediklerini duymustm. 2doktora gitttim biri dogum kontrol hapi kullanma dedi.
digeri kullan dedi anlayamadim bnde ne yapicagmi

Canim bende ayni bu dediklerini duymustm. 2doktora gitttim biri dogum kontrol hapi kullanma dedi.
digeri kullan dedi anlayamadim bnde ne yapicagmi

slm kızlar valla bu kadınların işi çok zor bendede var adet düzensizliği daha 26 yaşındayım adettim olmayınca bebeyimde olmuyor bananada doğum konturol hapı verdiler çok rahatsızlık veriyo ne için bilmiyorum acaba faydasımı oluyo zararımı ben daha önce kullandım uzun süre oyüzdenmi olmuyo bilmiyorum ama doktor sitresten yumurtaların büyümüyor dedi allah yardımcımız olsun inşallah

valla canim isimiz cok zor hakkaten. biraz gittigim doktor kullanma dedi.
adet duzensizligi olsa da hamile kalabilirsin dedi.
dun gittigim doktorda hap vericekdi gebelikden once adetleri duzenleyelim demisdi vallla
kime inanicagmizi bilemiyoruz .;(

kizlar ben avusturyada yasiom izine gittim 5 hafta önce simdi geri geldim türkiyedeyken bi doktora gideyim dedim adet düzensizligim icin basima neler geldi yaa ameliyat olmak zorunda kaldim rahim tersmis bakar bakmaz anladi doktor bide kist varmis ameliyata girdim düzeltildi cikar cikmaz adet oldum aylardir olamiodum bide iris diye korunma hapi verdi simdi onuda kullandim bugün son gündü sabirsizlikla beklioruum tekrar adet olcakmiyim diye ama belirtiler basladi sanki olacakmisim gibi :)

Kizlarr yardımm yeni üyeyim.. :) gınera doğum kontrol hapını kullanıyorum adetimin 3.günü başlamştım 21 hap var icersinde hapı bitirdikden sonramı olucam acaba adet.. ??

Kizlarr yardımm yeni üyeyim.. :) gınera doğum kontrol hapını kullanıyorum adetimin 3.günü başlamştım 21 hap var icersinde hapı bitirdikden sonramı olucam acaba adet.. ??

Selam canım hoşgeldin bu epey eski bir konu 4 sene öncesinin arkadaşlar hemen görmeyebilir ben bildiğimce yardımcı olayım :)
Ben bekarken 2 3 sene kullandım d. kontrol hapı. Reglin 1. günü başladım yanlış hatırlamıyorsam. 3 haftalık haplar bittikten sonra olunuyor, 1 hafta sonra sanırım.. Baya da oldu şak diye söyleyemiyorum. :) 28lik döngü sağlanmıştı bende hap bitiminin haftasını görüyordum. :)

Saol canım ya teşekkür ederimm.. :) bende endiselendim hani adet olmam gerekirmiydi niye olmadim diye :) 21 gunluk hap adetimin 3.gunu basladim ve hapın bitmesine 7 gün var normal ozaman dimi canım.. :)

Saol canım ya teşekkür ederimm.. :) bende endiselendim hani adet olmam gerekirmiydi niye olmadim diye :) 21 gunluk hap adetimin 3.gunu basladim ve hapın bitmesine 7 gün var normal ozaman dimi canım.. :)

Tabii haplar komple bitecek ondan sonra birkaç gün geçecek öyle geliyor. :)

Saol canım ya tesekkur ederim ben kist varda azcık onun icin verdi doktor 2 kutu kullanicam daha birinci kutudayım acemiyim biraz.. :) bide gecen gun bulantım ve kusmam oldu canım bide idrara braz sık cikma durumu oldu sence normal mi gebelikden suphelendim ama degldir insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…