• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet düzensizliği

balkaymakim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
5.328
9
158
Almanya
Düzensiz adet görüyorum gecikmeli oluyor 35 bazende 38 günlere kadar buluyor araligi benim sorum kanama sirasinda gelen parcalar .
Dr.uma sordum normal dedi gecikdigi icin kan iceride birikince pihtilasiyormus. Ama bugün adetimin ikinci günü ve okadar cok parca geldiki :26::26:
soktayim yani normalmi bu gercekten bunu yasiyanlar varmi ??

Düzensiz adet görüyorum gecikmeli oluyor 35 bazende 38 günlere kadar buluyor araligi benim sorum kanama sirasinda gelen parcalar .
Dr.uma sordum normal dedi gecikdigi icin kan iceride birikince pihtilasiyormus. Ama bugün adetimin ikinci günü ve okadar cok parca geldiki :26::26:

Üşütüncede Bu Durumla Karşı Karşıya Kalıyoruz..
Ama Yine de Bir Uzmana Görün Derim..:34:

Bendede arada pıhtılı yada parçalı adet görme oluyor.Bende sordum dr. uma normal dedi.Ama siz adet düzensizliğiniz için bir dr. a görünün bence 35.günden uzun süren periyod ve düzensiz olması normal değil.

Adet döngüsü şu şekilde oluşur;
Adet olana kadar geçen günlerde rahim duvarımız kendine bi doku örer günden güne ki yumurta çatlama zamanın geldiğinde yumurtan döllenip o duvara gömülsün tutunsun diye, ama yumurtan döllenmeyince önce yumurta çatlıyor daha sonra yumurtanın tutunması için örülen duvar yıkılıyor. O gelen parçacıklarda duvarının kalınlığıyla alakalı bir durum, herkeste var o durum korkma oyüzden :)
Her ay rahmimiz yumurtalarımız için o duvarı hazırlıyor ancak gebelik oluşmadığı içinde duvar yıkılıyor, adet sancılarımızın sebebide rahim duvarı yıkılsın diye rahmimiz otomatik olarak kendini kasıp bırakıyor.
Mucizevi birşey şu doğurganlık :)

Adet döngüsü şu şekilde oluşur;
Adet olana kadar geçen günlerde rahim duvarımız kendine bi doku örer günden güne ki yumurta çatlama zamanın geldiğinde yumurtan döllenip o duvara gömülsün tutunsun diye, ama yumurtan döllenmeyince önce yumurta çatlıyor daha sonra yumurtanın tutunması için örülen duvar yıkılıyor. O gelen parçacıklarda duvarının kalınlığıyla alakalı bir durum, herkeste var o durum korkma oyüzden :)
Her ay rahmimiz yumurtalarımız için o duvarı hazırlıyor ancak gebelik oluşmadığı içinde duvar yıkılıyor, adet sancılarımızın sebebide rahim duvarı yıkılsın diye rahmimiz otomatik olarak kendini kasıp bırakıyor.
Mucizevi birşey şu doğurganlık :)

Anladim doktorumm diyesim geldi canim yaa :34:

peki o duvarin kalinligi yada inceligi hamile kalmayi etkiliyormu acaba :44:

Doktor olsaydım jinekolog olurdum kesinlikle acayip ilgimi çekiyor kadın olma olgusunu ortaya çıkaran özelliklerimiz :)

Aşırı kalın olduğu vakit birtakım sorunlar ortaya çıkıyor tabi adet döngüsünden önce veya sonra gelen kanamalar gibi ama bu durum zaten kendini hastalık olarak ortaya çıkartır lakin senin şuanki durumunda bi sorun yok benimde her ay olmasada bazı aylarda parça parça döküntü halinde geldiği oluyor, bu birazda yumurtlama yapamadığımız zamanlarda oluşuyor örneğim doğum kontrol hapı kullanıyorsan bu yumurtlamanı etkiliyebiliyor ve yumurta geç gelince rahim duvarı daha fazla kalınlaşıp artık yumurtanın gelmiyeceğinden ümidi kesip o şekilde yıkılmaya başlıyor. Adet döngüsünü düzene sokmak için doğum kontrol hapı kullanan genç kızlarda da oluyor yani bu korkulcak bi konu değil içini ferah tut :)

Back