mrb 18 yşındayım 5 yıldır adet görüyorum . fakat hep düzensiz.bazen 4 bazen 5 ayda bir oluyorum . son regl bitiş tarihim 8 mart'tı ve hala regl olmadım. ciddi bi sorunmu acaba. adet düzensizliği kilo aldırır mı? 77 kiloymacaba bunla bi ilgisi olabilirmi diye düşünüyorum belkide hormonlarla ilgili bir sorundur. yardımcı olursanız sevinirim :) :kedi:
Sanırım polikistik oversiniz canlarım..
Bu durumdan bende şikayetçiydim..
Ergenlik dönemine girdim gireli bu durum hep böyle idi.. Adetlerim 5 6 ayda bir bazen hiç gelmezdi :))
Doktora gittim ve bu teşhisi koydu.. 6 aylık bir hap tedavsi gördüm.. Bu zaman içinde adetlerim düzenle geldi..
Eğer tedavi olmazsanız yüzde ve vicudun coğu bölgelerinde tüylenmeler olur.. Sivilcelenmeler olur kilo alırsınız..
Çünkü testesteron (erkeklik) hormonu salgılıyor vicut ve erkekleşmeye başlıyorsunuz :))
Bir ikincisi düzensiz adet gören bayanların hamile kalma oranı çok düşük..
Tedaviden çok memnunum yüzümde çıkan tüylenmeler çok azaldı hatta artık yok denecek kadar azlar.. Sivilcelerim de yok oldu !
Yalnız bu hapın teki biraz kilo aldırıyor.. onu da diyetle dengelersiniz hapı bırakınca kilo alma da durur..
Geçmiş olsun kızlar.. Doktora gitmeyi ne unutun ne de ihmal edin.. !
mrb 18 yşındayım 5 yıldır adet görüyorum . fakat hep düzensiz.bazen 4 bazen 5 ayda bir oluyorum . son regl bitiş tarihim 8 mart'tı ve hala regl olmadım. ciddi bi sorunmu acaba. adet düzensizliği kilo aldırır mı? 77 kiloymacaba bunla bi ilgisi olabilirmi diye düşünüyorum belkide hormonlarla ilgili bir sorundur. yardımcı olursanız sevinirim :) :kedi:
işte acı, duymak istemediğim gerçek..
yazdıklarınızın kelimesi kelimesine katılıyorum çok doğru..aynen..
6 ay mı:1shok: ve hap kilo aldırıyor..
hoş şu anki halimde kilolu ama...aslında kilolu değilim ama hiç gitmeyen bi göbeğim var..bu da beni çok rahatsız ediyor..
çok olmasa da arada bi sivilceler beni ziyaret ediyor evet..
hapla beraber diyet mi? hap bittikten sonra normal haline dönüyormusun?
doktora gitmek şart mı ya..
Doktor beyin dediği doğru canım.. Adetlerimiz bende farklı bir nedenden dolayı gelmiyordur sende farklı bir nedenden dolayı gelmiyor olabilir..
Ama sonuç olarak adet düzensizliğin verdiği sıkıntılar hemen hemen aynı şikayetlerdir..
Önce git bi hormon testi yapsınlar sana.. Bir ikincisi bu haplar herkeste aynı etki yaratmıyor.. beni şişmanlatır seni zayıflata bilir =)) veyahut kullanacağımız haplar değişikk olabilir.. Piyasada dengeleyici ve düzenleyici bi hayle hap var..
ewt aşırı bir kilo almadım 3 kilo aldım.. bunu da spor yaparak rahatlıkla verebileceğimi düşünüyorum da sıkıntılı olduğum durum göğüslerim aşırı şişme yaptı bu da benim hatam :)) hapları dalgınlıgıma geldi ve fazla kullandım...
Dediğim gibi canım doğru teşhis için doktora gitmek ŞART !
Pişman olmazsın emin ol !
Lütfen ihmal etme :))
Geçmiş olsun sevgiyle kal ..
Doktor beyin dediği doğru canım.. Adetlerimiz bende farklı bir nedenden dolayı gelmiyordur sende farklı bir nedenden dolayı gelmiyor olabilir..
Ama sonuç olarak adet düzensizliğin verdiği sıkıntılar hemen hemen aynı şikayetlerdir..
Önce git bi hormon testi yapsınlar sana.. Bir ikincisi bu haplar herkeste aynı etki yaratmıyor.. beni şişmanlatır seni zayıflata bilir =)) veyahut kullanacağımız haplar değişikk olabilir.. Piyasada dengeleyici ve düzenleyici bi hayle hap var..
ewt aşırı bir kilo almadım 3 kilo aldım.. bunu da spor yaparak rahatlıkla verebileceğimi düşünüyorum da sıkıntılı olduğum durum göğüslerim aşırı şişme yaptı bu da benim hatam :)) hapları dalgınlıgıma geldi ve fazla kullandım...
Dediğim gibi canım doğru teşhis için doktora gitmek ŞART !
Pişman olmazsın emin ol !
Lütfen ihmal etme :))
Geçmiş olsun sevgiyle kal ..
iki gün önce nihayet doktora gittim..
doktor önce ultrasyona gönderdi..dediğiniz gibi polistik over çıktı..
(kan testini yaptırmayı unutmuş doktor..o kaldı...)
önce adet olmam için bi hap yazdı..sonra da düzene girmesi için başka bi hap..
bu hapı 6 ay kullanacakmışım..:1shok: nasıl olacak bilmiyorum..
aşırı tüylenmeyide önleyeceğini söyledi..var olan tüylere değil ama çıkacak olan tüyleri etkiler dedi..
bu arada doktor şanslı olduğumu söyledi..bu tür durumlarda hastalar aşırı kilo alır ama sende olmamış dedi..haline şükretmen lazım dedi..:sm_cool:
1 ay sonra kontrole gelmemi söyledi..ve oldu bittii..=)
bu durumda olanlara tavsiyem doktora gitmeleri en kısa zamanda..
Yaşasınn doktora gitmene sevindim canımcımm... :dance:
Baksana aynı dertten müzdarip olduk :))
Sivilcelenmen varsa göreceksin onlarda gidecek.. 0 sivilce ! (sıkıntı yapmazsan)
6 ay dayanacaksın ama dikkat et haplarını unutayım deme.. Kanaman açılabilir allah korusun..
veyahut benim gibi dalgınlığa gelip fazla fazla içme şişersin sonra hehe :)
Ben 4. aydayım şu anda.. 2 ay ım kaldı Allahın izniyle..
Tekrardan geçmiş olsun canım.. Yaşadığın bir durum olursa benimle paylaşabilirsin, mesaj atabilirsin.. Öptüm a.s.
öyle bi rahatladım ki..:lepi:
biraz acaba bu hap işe yararmı düşüncesi var..çünkü bazı kişiler 6 ay bu hapı kullandığu halde düzelmediğini söylüyorlar..veya yan etkileri..
peki 1. kutu bittikten sonra bir hafta hap yutulmuyormu..ve bu arada adet filan olunuyor mu..
bende çok soru soruyorum biliyorum :sm_confused:
teşekkür ederim...iyiki varsınız..a.s.
Ben çok şükür şu anda adet oluyorum.. Hapları bırakınca aynı düzene devam eder mi bilmiyorum . . . Acıkcası bende merak ediyorum..
Şimdi düşündüğüm tek şey şu anda sağlıklı olmam..
Ben biri ''D'' harfi ile başlayan diğeri ''A'' ile başlayan haplar kullanıyorum..
***''D'' ile ''A'' ya aynı anda başlıyorum.
***ilk 10 gün ''A'' yı ''D'' ile birlikte alıyorum ve 10. günün sonunda ''A'' yı bırakıyorum.
***Ama ''D'' ye bitene kadar 21 gün devam ediyorum.. (ztn 1 kutunun içinde 21 tane var)
***hapım bittikten sonra 7 gün ara verip 8. gün haplarıma aynı şekilde devam ediyorum..
Bu arada ''A'' yı sabah-akşam
''D'' yi günde 1 tane alıyorum..
Doktorun sana hapları nasıl kullanman gerektiğini anlatacak ztn.. Lütfen iyi dinle hata yapmamak için...
Bilmiyorum ki aynı haplar mıdır acaba.. :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?