• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet düzensizliği

meldi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
968
1
96
İzmir
merhaba arkadaşlar ben dün üye oldum ve bbugün ilk mesajımı ve sorunumu yazıyıorum. Bu siteye üye olmamın sebebi kadınlar arasındaki bu üzel diyalog ve dayanışma o nedenle banada cevap yazarsanız sevinirim.

ben 31 yaşındayım ve artık çocuk sahibbi olmak istiyorum. ilk defa başıma birşey geldi ve adetim yaklaşık 20 gün gecikti. normalde hiç böyle bir şey olmamıştı.defalarca kan ve idrar dan hcg bakıldı ama hamile değilim muayene oldum kist vs yok şimdi hormontesti yaptırdım progesteron ve östrojen onun sonuçlarını bekliyorum.. Daha önce böyle bir şey başına gelen varmı bana yazarmısınız

canım benımde adet duzensızlıgı vardı hormon tahlıllerım yapıldı sut hormonum yanı prolaktanım yuksek çıktı ondan dolayı duzensız oluyormuş parlodel kullanıyorum adetım duzene gırdı içtıgım ılaç hormonumu sevıyesını duzenlıyor

arkadaşlar ben daha öncede sorunumu yüzeysel olarak yazdım ama pek cevaplayan olmamış.
Ben hayatımda ilk kez adet olamama gibi bir sorun yaşıyorum. Adetimnormal zamınında gelmedi ve hala da adet olamıyorum onun üzerine şu an ikinci adet dönemim bile geçti. ben 23-24 günde bir adet olan biriyim. en son 6 kasımda regli oldum bugün 23 aralık ve hala bir şey yok. iki kez dr kontrolünden geçtim hormon testleri uyguladı. birde adet getici bir ilaç yazdı.duphoston diye. bunu 5 gün kullan sonra iki hafta gelmesini bekle gelmezse tekrar gel dedi.bu ilacı kullananlar varmı. işe yarıyormu kafayı yicem. acaip şiştim.çok gerildim. yine gelmezse korkusu başladı bu sefer.gelince reglinin 3. günnü yapılacak hormon testleri verdi onlara bakılacak. sonra çocuk tedavisi başlayacak rahim filmi falan.ama önce regli olmam lazım .lütfen daha önce başaına gelen varsa tecrübelerini paylaşxsın. yada bildiğiniz bitkisel tedavi yöntemleri varmı. bu konuyla ilgili soğan kürüyle ilgil bir form açmıştım. kullanıpta işe yarayanı var mı diye .hepinizden cevap bekliyorummmmmmmmmmmmm.

canım geçmiş olsun bende seninle aynı durumdayım bende enson 9kasımda adet oldum bendede bi hareket yok cumartesiye randevu aldım bakalım ne diycek.benim bekarlıgımdan beridir böyle ama hep düzensizligim vardı bogum kontrol hapı kullanarak düzenliyordum 3aydır hap kullanmıyorum geçen ay papatya ve adaçayı içerek birkez adet oldum ama bu ay işe yaramadı umarım en kısa zamanda normale döneriz çeçmiş olsun canım

canim bende dogum hapini biraktim cunku adetimi cok bozdu duznslizlesti ve saun hic bir adet olamiyorum bir hapi kulanirken normal kanamam geldi 10 gun ve biraktim gunden beri bsiey yok suan agrim avar olamiyorum ayrdimalrinizi bekliyorums ago;lun

sevda yıldızı ve topiceberg kızlar ben bugün aktara gittim hayıt suyu almaya. çünkü topiklerde bu sorunla ilgil genelde soğan suyu ve hayıt suyunun iyi geldiği yönünde tavsiyeler var.hayıt suyunu bugün aldım, aktara adet düzensizliği alıyorum diye söyledim bana ayrıca civanperçemi verdi. şimdi ikisini de kullanıcam...gelişmeler olursa haberleşelim, özelliklede bunları uygulayıp çare bulanların yazması lazım ki tecrübelerinden yararlanalım..
sizde durumdan haberdar edin olurmu

Merhaba arkadaşlar,ben aralık 6da adet oldum tam 6 gün sürdü.Ocak 8de olmam gerekirken tekrar aralıkta oldum 29 aralıkta 2 gün sürdü ve kahverengi geldi sonra 1 ocakta tekrar adet kanama oldu sabah ve akşamüstü geçti...Acaba ne oldu:(???

Merhaba arkadaşlar,ben aralık 6da adet oldum tam 6 gün sürdü.Ocak 8de olmam gerekirken tekrar aralıkta oldum 29 aralıkta 2 gün sürdü ve kahverengi geldi sonra 1 ocakta tekrar adet kanama oldu sabah ve akşamüstü geçti...Acaba ne oldu:(???

canım bende ilk adet görmeye başladığım zamanlarda böyle olmuştum troid hormonumun az çalışmasından kaynaklanmıştı bence doktora gitmelisin hormonlarını ölçtür .. geçmiş olsun inş önemli bişey çıkmaz

slm meldi yeni üye oldum ve bu ilk mesajım.bende pcos var ve son 3 aydır adetlerim hep düzensiz.1ay önce duphaston kullandım ilaç bittikten bir kaç gün sonra adet oldum.ama bu ay yine gecikti.bu arda 12 gün kadar soğan kürü uyguladım.şimdi ise incir kürünü uyguluyorum.

sevda yıldızı ve topiceberg kızlar ben bugün aktara gittim hayıt suyu almaya. çünkü topiklerde bu sorunla ilgil genelde soğan suyu ve hayıt suyunun iyi geldiği yönünde tavsiyeler var.hayıt suyunu bugün aldım, aktara adet düzensizliği alıyorum diye söyledim bana ayrıca civanperçemi verdi. şimdi ikisini de kullanıcam...gelişmeler olursa haberleşelim, özelliklede bunları uygulayıp çare bulanların yazması lazım ki tecrübelerinden yararlanalım..
sizde durumdan haberdar edin olurmu

soğan kürünü uyguladım. 29 aralıkta regl olmam gerekiyordu ama hala yok..pcos olduğu için 4-5 kere daha denemem gerekiyormuş.şimdi incire başladım bakalım.civan perçemini bende duydum ama denemedim.

kızlar adeti düzensiz olup ta horman testi yaptıranlar horman değerlerini yazabilir mi acaba

serenalar prolaktinim yüksek demişsin kaç acaba öğrenebilirmiyim
benim ki de 18 yüksek mi sizce

Kızlar ben iş yoğunluğundan bu ara giremedim size gelişmeleri aktarayım; ben size bahsettiğim günden iki gün sonra yani aktara gittikten iki gün sonra regli oldum. Civanperçemi içtim tadı çok iyi değildi ama çok işe yaradı bence soğan suyundan çok daha etkili.ayrıca reglimin başladığı ilk gün o kadar az geldiki leke gibi kesilicek diye çok korktum. Daha sonra o akşam bir pamuğa iki üç damla adaçayı yağı döküp genital bölgeye sürdüm. Inanamazsınız ertesi gün ped yetiştidemedim iki gün regli olmayınca özellikle zanki bütün içim döküldü.inanılmaz rahatladım.sanıyorum adaçayı yağı ve civanperçemi işe yaradı. Dr bana duphaston vermişti. Onu içmeden oldum.bir arkadaşımın dediğine ğöre bir kanalda dinlemiş civanperçemi için dr ahmet maranki menapozlu kadınbile içse yine regli olur o kadar etkili demiş. Ama ben bu kadar yoğun kanamamımı sökülmesinde ada çayı yağının da çok etkili olduğuna inanıyorummm.
Mutlaka deneyin...

burda gerçekten çok güzel bi dayanışma var...Ben bi soru sorcaktım adetim bittikten 15 gün sonra farlutal kullandım(kullanmamım sebebi çok uzun) ve adet oldum aslında ama kanamam az sürdü 2 gün sürdü tekrar başladı 2 gün sonra akşam bitti ertesi sabah tekrar bu şekilde 5 gün oldum. Acaba ilaçtan dolayımı??? Eğer yanıtlarsanız sevincem...

canım bende ilk adet görmeye başladığım zamanlarda böyle olmuştum troid hormonumun az çalışmasından kaynaklanmıştı bence doktora gitmelisin hormonlarını ölçtür .. geçmiş olsun inş önemli bişey çıkmaz

teşekkür ederim=) ama yalnız ben 4 yıldır düzenli adet oluyorum hiç bi sorun olmuyodu. daha adetime 2 hafta varken farlutal kullandım...O yüzdenmi böyle kanama oldu acaba???

civan peçemini nasıl kullandın ben de adet düzensizliği var bu ayda 5 gün geçti acaip sıkıntım var :((:1no2:

Arkadaşlar ben 22 yaşındayım..9yıldır adet görüyorum fakat hep düzensiz..Her ay 3gün 5 gün eskiden 10günüde bulurdu böyle sarkmalar yaşıyorum.Birde ilk gün çok ağrım oluyor.Ağrı kesici almak zorunda kalıyorum.Sizce önemli bi problem varmıdır?? Doktora gitmelimiyim??:49:

Benimde en buyuk sorunum bu bekarkende bu sorunu yasiyordum ama en fazla bir ay gecikiyordu test yaptirmistim bekarken erkeklik hormonu biraz fazla cikmisti tuylenme var biraz her dr.gittigimde farlutal veriyor simdi evleneli on ay oldu en son mayisin yirmisinde adet oldum daha da olmadim hamilede degilim su ramazan bitsinde doktora gidicem siskinlik yapiyor bende valla....

Back