Adet düzensizliği yaşıyorum,sizce ne yapmalıyım?

philosophy

biraz aklın varsa delir
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.983
1.553
merhabalar...belki bir bilen vardır diye anlatıyorum.problemim adet düzensizliğiyle ilgili.ilk olduğundan beri hep erken olur.20-22 günde bir. tabi çok defa doktora gittim.hiçbir problem yok dediler.neyse aslında sorun şu.yaklaşık altı yıl önce bir doktor diane 35 verdi 9 ay kullandım.bıraktığımda 2 ay hiç hastalanmadım,hastalandıktan sonra da 2 ay hiç bitmedi.yine doktora gittim,hatırlamıyorum bi ilaç kullandım,yine aynısı.en son evlendim 1. 5 yıl yasmin kullandım doktor tavsiyesiyle.ve yine bıraktım yine iki ay hastalanmadım,doktora gittim.adet söktürücü verdi hastalandım,bitti.10 gün sonra yeniden hastalandım,9 gün sürdü,bitti.bir hafta sonra tekrar hastalandım şuan 8. günü hala bitmedi.çok enteresan yine doktora gittim yine birşey yok dedi.ne yapacağımı şaşırdım,gitmediğim doktor kalmadı,doktorlara güvenim de kalmadı.artık verdikleri ilaçları kullanmak istemiyorum.adetim az az oluyor uzun sürüyor ve döngüsü çok kısa 18,19 gün şuanki durum bu.acaba beklesem eski haline döner mi? eski haline diyorum çünkü doktora hiç gitmeden önce çok daha normaldi.ayrıca artık çocuk düşünüyorum,nasıl bir yol izlemeliyim??

Son düzenleyen: Moderatör:
bence senin bişeyin yok arkadasım psikolojıktır cunku ben evlenmeden önce 15-17gun sonra adet goruyordum ve 9gün suruyordu
birsey daha soyleyeyım ben nişan nikah ve dugun olaylarıyla ugrascam dıye çok kez sadece 1 hafta temız kaldıgımı bilirim yani 1hafta gecıo hoopp ben adet oluyordum (senınkıde stresten yada cok kafana taktıgın için olabılır)
ayrıca dogum kontrol hapları adette duzensızlık yapar
hatta sunu soyleyeyım hayatımda ilk defa dugunumde 25gün sonra adet oldum bu benım için rekor yani..
şimdi 20-22gün sonra adet oluyorum süreside bazen 2 bazen 4 yada 6gün suruyor

2ay önce kist süphesıyle gıttıgımde doktordan bişeyim çıkmadı bende bidaha üstelemedim yani.

bence biraz daha bekle bedenın bi kendıne gelsın sonucta doktorların verdigi ilaçlarda yan etkısı vardır hiç bi yan etkısı olmasa bile;karaciğeri böbregi yorar bu tur ilaçlar.. sonra gecmedi diye psikolojık acıdanda kendını yoruyorsun sureklı..kafana takmamaya calıs..

son olarak adet dongun kısa değil cunku 19(gün temiz kalma süresi)+9(gün adetli gun sayısı)=28gün adet dongun var normal yani.. bunu sana doktorların acıklaması lazımdı.. 28/2=14.günde yumurtlama günün..

son olarak bende senın gibi çok endıselenmıstım hatta cocugum olmayacak dıye 3ay yas tuttum nerdeyse ama doktora gıtmedim nedense neyse esımın kuzenı doktor ona dedım nıhayetınde oda bana adet döngümün normal oldugunu ..sadece temiz gun sayısı değil adetli gun sayısınıda eklemek gerektıgını soyledi..

adet döngunun kısa olması için;
adetsiz gun sayısı ile adetli oldugun gun sayısının toplamı en az 17 en çok 31 olmasıdır..

teşekkürederim...ben sadece 1 hafta temiz kalıyorum toplamda 17 gün,18 gün filan sürüyor.ama rahatlattı böyle şeylerin yaşanıyor olması.olabilir çok kafama takıyorum ama yıllardır bir arpa boyu yol alamadım.doktora gidiyorum ilaç verip gönderiyor.çok ilginç bende her seferinde ciddi bişey çıkacak diye gidiyorum ama yok.yalnız şundan şüpheleniyorum,acaba yumurtlama olmadan mı adet görüyorum,olabilir mi böyle bişey?bilgisi olan varmı?

Son düzenleyen: Moderatör:
moralini iyi tutarak önleyebilmen pek mümkün değil.Artık adetin böyle bir düzeni var demek ki.doğum kontrol haplarıyla düzelen pek görmedim.yan etkileride vardır.Ve en önemlisi sık adet kan kaybediyorsun.Düzenini bozup huzursuz eder.En akıllıca olan doktorunla görüşüp doğum kontrol için kullanılan hormonlu spiral taktırman olabilir.

birbuçuk yıl filan doğum kontrol hapı kullandım,3 aydır filan da içmiyorum.artık çocuk düşünmeye başladık.o yüzden herhangibir ilaç kullanmak istemiyorum.zaten ilaç kullandıtan sonra iyice düzensizleşti,doktora gidip deneme tahtası olmak istemiyorum.dün kanamam durdu.bugünde yumurtlama dönemindeki akıntıya benzer akıntı gelmeye başladı.adetimim 11 gün sürdüğünü düşünürsek çok da anormal değil heralde.umarım çok erken başlamaz kanamam yine.

X