• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet düzensizliği yaşıyorum..Sebebi ne olabilir ?

EndLes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
2
0
36
İstanbul
bn 15 yasıma grdim gibi 1996 dogumluyum ve yeni adet oldum 12 kasımda adet görmeye bsladım ama aralıkta olmadımm ve hala olmuyorum yeni oldum ilk defa ndn acaba bi yardım edin yeni olduğm için mi yoksa düzensizlikmi :3::3::3:

canım benim kardeşimde 95 doğumlu yaklaşık 2 yıldır regli görüyor.
onunu ki de sürekli düzensiz.
ult. felan çektirdik kist var mı diye kist yok.
zannedersem hormonal bişey.hormon bozukluğu adet düzensizliği yapıyor.
bende 1 yıl öncesine kadar sürekli düzensiz adet görüyordum ama bende kist vardı ve hormonlarım da bozuk.
şimdi düzenli çok şükür.
bence biraz bekle!ilk adetten sonra 6 ay ya da 1 yıl olmayanlar var.
ama eğer içinde bir tereddüt varsa biran önce kadın doğum uzmanına gidin

canım benimm ..merhaba..ilk önceliklee böyle bir topic açman cok iyi olmuş yardım alman için..ama burda bir sürü yorum yapılıp kafan karışabilir..o yüzden böyle şeyler şakaya gelmezz..15 kasımda adet gordugunde ortalama 7 gun gordüysen mensturasyon(regl) dönemine girmişsin demektir..2 aydır görmüyorsan .bir aksaklıkta olabilir..vücut tepki vermişte olabilir..bir an önce aile bildirip doktora gitmelisin..eger sgk..yani ssk yada bağkurunuz varsa canım herhangi bir devlet hastanesinin jinekoloji bölümünde cüzi ücretlerle muayene olabilirsin..bu konudaa sağlık ocagındakı doktorlara danısmayın cunku onlarr uzman olmuyorlar mutlaka bir kadın dogum uzmanı yani jinekoloğa gitmelisin..çok mühim bişey oldugunu dusunmuyorum ama gıtmen gerektıne eminim!

bn yeni oldum 12 kasımda bidaha olmadım bi ara karnım agrıdı ama olmadım psikolajikmen olablirmii acabaa

Yeni adet görenlerde bu tür düznsizlikler oluyor sanırım:):16:

daha çok küçüksün :9: ilk sene düzene girmemesi normal. hatta 18 ine kadar bile normal ben bunu doktora sormuştum çünkü. merak edilcek bişeyin yok :49:

Bende ilk adet olduğumda ilk adetten sonra 4 ay adet olmamışdım sonra düzene girmişdi yani gayet normal hiç kafana takma yeni adet olduğundan dolayı düzene girmemiş henüz

ahh canımsın ya,hemen hemen benim kızımla yaşıtsınız,
sakın korkma tamam mı,düzene girecektir..
ilk adet olduktan sonra 1 yıl olmayanları duydum,
birkaç ay olmayıp,sonrasında olanları da duydum,
düzenli olanları da.
ama annenize söyleyin mutlaka doktora gidin,
tahliler falan ister,nedenini en iyi uzman doktordan öğrenebilirsiniz.
ihmal etmeyin lütfen...

Son düzenleme:
stres veya yoğun iş temposu adet düzensizliğine neden olabiliyor.. [video=vimeo;12106485]http://www.vimeo.com/12106485[/video]

Sanırım ben bu konuda daha anormalim. 1993 doğumluyum. 2005 senesinde ilk reglimi oldum. Sene oldu 2011. 6 senede toplam 10 kez olmuşumdur sanırım. O da zaten her ay değil. Ayda ya da 2 ayda bir. Geçen ağustosta doktora gittim. Yumurtalıklarımda herhangi bir problem yokmuş. 18in içindeyim şu an, doktor bana 18ini bitir eğer devam ederse görüşelim, olmazsa bi sıvı alırız, dedi. Ama şu son 3.5 aydır hiç olamıyorum. Karnım belim falan ağrıyo ama en ufak bi tık yok. Annem de endişeli o da tekrar doktora gitmemizi söylüyo ama ben hep erteliyorum yanlış olduğunu bile bile. Çünkü o sıvı sanırım rahim ağzından alınıyomuş, ve bu beni oldukça korkutuyo.. Böyle bi durumda kalanınız var mı acaba? :59:

merhaba bende en yakın zamanda bir doktora gitmeni öneririm.seni başından salarsalar hiç dinleme üstele başka doktora git.bende ilk adet gördügümde 1 sene sonra düzensizleşti.doktorlar 18 yaşıma kadar beni eve gönderdiler daha erken girer düzene diye.şimdi yumurtalıklarım çalışmıyor ve çoçuk sahibi olamayacagım.laporoskopi oldum nedenine bakıldı yumurtalıgımın içindeki folikuller cevap vermiyor ve bu sebepten dolayı yumurtalarım çalışmıyor.doğuştan olan bi sebepmiş.ama ben 1 sene adet oldum hiç görmedim değil o vakit doktorlar beni başından salmayı çözüm odaklı olsaydılar derinlemesine araştırılsaydı belki şuan böle olmayacaktı çoçugum olucaktı belki.
o sebepten canım ii bi doktora gitmeni öneririm bir değil biçok doktora git

merhaba bende en yakın zamanda bir doktora gitmeni öneririm.seni başından salarsalar hiç dinleme üstele başka doktora git.bende ilk adet gördügümde 1 sene sonra düzensizleşti.doktorlar 18 yaşıma kadar beni eve gönderdiler daha erken girer düzene diye.şimdi yumurtalıklarım çalışmıyor ve çoçuk sahibi olamayacagım.laporoskopi oldum nedenine bakıldı yumurtalıgımın içindeki folikuller cevap vermiyor ve bu sebepten dolayı yumurtalarım çalışmıyor.doğuştan olan bi sebepmiş.ama ben 1 sene adet oldum hiç görmedim değil o vakit doktorlar beni başından salmayı çözüm odaklı olsaydılar derinlemesine araştırılsaydı belki şuan böle olmayacaktı çoçugum olucaktı belki.
o sebepten canım ii bi doktora gitmeni öneririm bir değil biçok doktora git

Öncelikle çok geçmiş olsun.. En kısa zamanda gidicem doktora. Stres üzüntü genetik gibi şeylerin etken olabileceğini duyduğum için de aksattım aslında. Ama sağlık bu, şakaya gelmez, hafife alınmaz. Teşekkür ederim..

merhaba.. ben forma yeni uye oldum ve konuyu gorunce bende cevap yazmak istedim. Adim gul pariste yasiyorum ve 7 aylik evliyim.. bende ilk reglimi 13 yasinda oldum su an 20 yasindayim ama oldugum gunden beri hep duzensiz horman bozuklugumda yok hapta kullandim kullandigim sure icinde hep duzenli fakat birakinca yine ayni 3 ayda bir oluyrm turkiyede bi kac kez gittim surekli hap kullanmak istemedigimden simdi burda doktora gitmedim ama her konuda yardimci olan bir doktor bana bir hap onerdi ve kullanmak istemedim acaba dogum kontrol hapinin zararlari neler kullansammi kullanmasammi bilemedim bu konuda birseyler bilen varsa yardim edebilirmi.. birde benim bir arkadasim 23 yasinda ve oda surekli duzensiz adet goruyordu 1 senedir normal adet gunleri..bazen de belirli bi yastan sonra duzeliyo diyolar.. polikistik over hakkinda bilgisi olan varmi acaba.. simdiden tskler

Back