Adet düzensizliği ve ovulasyon testi

Sedayg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2022
528
103
Merhaba arkadaşlar. Ben 9 aylık evliyim. Son 2,3 aydır eşim ile çocuk düşünüyoruz ancak adet düzensizliğim sebebi ile nasip olmadı. Düğünden önce hemen çocuk istemediğim için adet günüm dışında 3 aylık iğne vurundum aile hekiminin tavsiyesi ile. İlk bir kaç ay hiç adet görmedim. Son bir kaç ay da , oluyorum uzun sürüyor, 1 ayda hem adet kanaması hem kahverengi akıntı görüyorum gibi değişik şeyler. Bu ay da 2 kez adet oldum ve son adetim biteli 8-9 gün oluyor. Son 2,3 günü çocuk istediğimiz için değerlendirdik. Ancak bugün kahverengi akıntım oldu. Bir önceki ay adetten sonra yumurtalama günlerimde bu şekilde olduğunda doktora gitmiştim ve ovülasyon kanaması olabileceğini söylemişti. Bu ay yine olunca ovulasyon testi yaptım. Görselini paylaşacağım. Bu arada en az 3,4 doktor değiştirdim ve hepsi hiçbir şeyin yok diyorlar. Alttan muayene, hormon testi ,kan testi herşey normal diyorlar ama ben bu şekildeyim. Ve artık ister istemez çok stres yapmaya başladım. Bir fikri olan var mı ?

Eklentiler

• IMG_20220414_002057.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 119
Merhaba canım aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum adetlerim düzensiz ama benim covid aşısından sonra böyle oldı düzensiz olması yumurtlama gününü Hesaplamaya etki ediyor bu fotoğrafta yumurtlama değil sana tavsiyem adetin bittikten ertesi gün sonra ovulasyon testi yapmaya başla daha net olır öyle lekelenmeyi falan bekleme
Bizde 1.5 yıldır istiyoruz fakat olmuyor stres büyük etken

Cumartesi tekrar gideceğim doktora inşallah. Gerekirse rahim filmi vs çekmesini isteyeceğim

stres yapmamalısın daha hersey çok yeni normal regl olmayı bekle. o igne biraz düzenini bozmuş sanki.

stres yapmamalısın daha hersey çok yeni normal regl olmayı bekle. o igne biraz düzenini bozmuş sanki.
Normal regl de oluyorum misal bu ay olduğum ilk regl normaldi. İkinci reglim çok yoğun geçti. İnanılmaz yoğun. Bunlara kasık ve bel ağrısı da eklenince ister istemez stres oluyorum

ben dogum kontrol kullanıp bıraktıgım dönemde aynı senin gibi duzensizlikler yaşadım sonradan düzeldi ve 6. ayımda hamile kalabilmiştim. o zaman sen de regl bitişinden itibaren ovu testi ile denemeye başla canım o zaman şüphelerin olmaz düzene girer

Cumartesi tekrar gideceğim doktora inşallah. Gerekirse rahim filmi vs çekmesini isteyeceğim
Bende gittim bütün tahlillerim yapıldı en son rahim filmim kaldı onada adetinin başladığı gün gel randevu verelim dedi onu bekliyorum eşimde sperm testi verecek

Ya peki doktorum FSH lh değerlerime falan baktı. Alttan muayene baktı. Yani birşey olsa illa ki şüphelenirdi birşeyden değil mi? Hatta doktorum bana hiçbir şeyin yok doğum kontrol hapı yazarsam sadece düzene girsin diye yazacam çocuk düşünüyorsan yazmayaym dedi

ilk aşama için evet bir sorun olduğunu görse söylerdi gönlünü ferah tut stres oldukca olmaz zaten

Güncelleme. Doktor primolut diye bir ilaç yazdı. 1-1-5 ay önce de yaşadığım adet düzensizliği üzerine bu ilacı yazmıştı.bitince adet olacaksın 2 veya 3. Günü gel demişti. Gittim hormon testlerimi yaptı ve istersem doğum kontrol hapı yazabileceğini, bunu da bir problem olduğu için değil sadece adet düzene girsin diye yapacağını ama çocuk istiyorsam yazmayacagini söyledi. Çocuk istediğim için ve belki düzelmiştir diye istemedim. Fakat bildiğiniz gibi bu ay tam 3 kez regl gördüm, kanamam artınca doktora gitmeyi geciktirmek istemedim. Yine primolut yazdı ve reglin 2. Veya 3. Günü gelmemi söyledi. Yine test yapacak hormonlarda sıkıntı görmezse muhtemelen çocuk düşüncesine bir kaç ay ara vereceğiz dedi. Muhtemelen doğum kontrol hapına başlayacağız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…