• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet düzensizliği ve hormon testi

evrim2008

Sabırlıyım,bekliyorum:)
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
572
0
116
Kocaeli
Merhaba,ben yaklaşık 2 yıllık yani 21 aylık evliyim.Eşimle ocak ayına kadar korunuyorduk.Ocak ayı itibariyle korunmadık ve ilk adetim 10 gün gecikti 8. günde eczaneden aldıgım test:çok üzgünüm:i yaptım negatif çıktı.10.günde adet oldum.2. seferde adetim 4 gün erken oldu.Bekarlığımdan beri 4 gün erken olurdum gününde pek adet oldugumu hatırlamam.Hep öyle olduğu için sorun olarak görmedim.3.adetim yani şimdiki adetim 12 gün erken oldu soluğu hemen doktorun yanında aldım.Bana bir takım sorular sordu ve ultrasona aldı .İdrara sıkışmamı 1 saat sonra tekrar gelmemi istedi.1lt kadar su içtim ve tekrar ultrasona aldı bu sefer küçük kistlerin var dedi (ben adet döneminde bu tip kistlerin olabileceğini duymuştum) Adetimin 3. günü gelmemi istedi sbh ve aç karnına bi kaç tane test yapmamı istedi ve hormon testi oldugunu belirtti.Adet düzensizliğinin buna baglı olabileceğinide ekledi.Ona göre tedavi uygulacakmış.Testler şöyle FSH,LH,PRL,TESTESTEM.Sanırım doğum kontrol hapı verecek birde tiroitle ilgili bir ilaç vereceğini düşünüyorum.Çünkü ne yersem yiyeyim kilo pek almıyorum.Vücudumda hiç bişey çıkmadı kurt v.s.Hormon tedavisi çok uzun sürüyor mu, birde dr ye gitmekle dogru yapmışmıyım?Burda ne soracak ne anlatacak kimse yok herkes vah vah demeye başlıyor insanın moralini bozuyor.Kime slm verseniz çocuk yokmu diyor.Yani 3 ayda psikolojim iyice bozuldu her adet dönemini beklemekten oldum mu olcem mi diye diye..Allah hepimizin yardımcısı olsun.Çocugu olanlar lütfen evlatlarınıza dört elle sarılın.İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.Ben sürekli rüyalarımda bebek görüyordum birbirinden güzel ama sürekli ondan sonra çocuk sahibi olmaya bu işe başlamaya karar verdim.Nasip...

merhaba,ben yaklaşık 2 yıllık yani 21 aylık evliyim.eşimle ocak ayına kadar korunuyorduk.ocak ayı itibariyle korunmadık ve ilk adetim 10 gün gecikti 8. Günde eczaneden aldıgım test:çok üzgünüm:i yaptım negatif çıktı.10.günde adet oldum.2. Seferde adetim 4 gün erken oldu.bekarlığımdan beri 4 gün erken olurdum gününde pek adet oldugumu hatırlamam.hep öyle olduğu için sorun olarak görmedim.3.adetim yani şimdiki adetim 12 gün erken oldu soluğu hemen doktorun yanında aldım.bana bir takım sorular sordu ve ultrasona aldı .idrara sıkışmamı 1 saat sonra tekrar gelmemi istedi.1lt kadar su içtim ve tekrar ultrasona aldı bu sefer küçük kistlerin var dedi (ben adet döneminde bu tip kistlerin olabileceğini duymuştum) adetimin 3. Günü gelmemi istedi sbh ve aç karnına bi kaç tane test yapmamı istedi ve hormon testi oldugunu belirtti.adet düzensizliğinin buna baglı olabileceğinide ekledi.ona göre tedavi uygulacakmış.testler şöyle fsh,lh,prl,testestem.sanırım doğum kontrol hapı verecek birde tiroitle ilgili bir ilaç vereceğini düşünüyorum.çünkü ne yersem yiyeyim kilo pek almıyorum.vücudumda hiç bişey çıkmadı kurt v.s.hormon tedavisi çok uzun sürüyor mu, birde dr ye gitmekle dogru yapmışmıyım?burda ne soracak ne anlatacak kimse yok herkes vah vah demeye başlıyor insanın moralini bozuyor.kime slm verseniz çocuk yokmu diyor.yani 3 ayda psikolojim iyice bozuldu her adet dönemini beklemekten oldum mu olcem mi diye diye..allah hepimizin yardımcısı olsun.çocugu olanlar lütfen evlatlarınıza dört elle sarılın.inşallah hakkımızda hayırlısı olur.ben sürekli rüyalarımda bebek görüyordum birbirinden güzel ama sürekli ondan sonra çocuk sahibi olmaya bu işe başlamaya karar verdim.nasip...

merhaba evrim,

Merhaba,ben yaklaşık 2 yıllık yani 21 aylık evliyim.Eşimle ocak ayına kadar korunuyorduk.Ocak ayı itibariyle korunmadık ve ilk adetim 10 gün gecikti 8. günde eczaneden aldıgım test:çok üzgünüm:i yaptım negatif çıktı.10.günde adet oldum.2. seferde adetim 4 gün erken oldu.Bekarlığımdan beri 4 gün erken olurdum gününde pek adet oldugumu hatırlamam.Hep öyle olduğu için sorun olarak görmedim.3.adetim yani şimdiki adetim 12 gün erken oldu soluğu hemen doktorun yanında aldım.Bana bir takım sorular sordu ve ultrasona aldı .İdrara sıkışmamı 1 saat sonra tekrar gelmemi istedi.1lt kadar su içtim ve tekrar ultrasona aldı bu sefer küçük kistlerin var dedi (ben adet döneminde bu tip kistlerin olabileceğini duymuştum) Adetimin 3. günü gelmemi istedi sbh ve aç karnına bi kaç tane test yapmamı istedi ve hormon testi oldugunu belirtti.Adet düzensizliğinin buna baglı olabileceğinide ekledi.Ona göre tedavi uygulacakmış.Testler şöyle FSH,LH,PRL,TESTESTEM.Sanırım doğum kontrol hapı verecek birde tiroitle ilgili bir ilaç vereceğini düşünüyorum.Çünkü ne yersem yiyeyim kilo pek almıyorum.Vücudumda hiç bişey çıkmadı kurt v.s.Hormon tedavisi çok uzun sürüyor mu, birde dr ye gitmekle dogru yapmışmıyım?Burda ne soracak ne anlatacak kimse yok herkes vah vah demeye başlıyor insanın moralini bozuyor.Kime slm verseniz çocuk yokmu diyor.Yani 3 ayda psikolojim iyice bozuldu her adet dönemini beklemekten oldum mu olcem mi diye diye..Allah hepimizin yardımcısı olsun.Çocugu olanlar lütfen evlatlarınıza dört elle sarılın.İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.Ben sürekli rüyalarımda bebek görüyordum birbirinden güzel ama sürekli ondan sonra çocuk sahibi olmaya bu işe başlamaya karar verdim.Nasip...

merhaba, korunmasız bir yıllık ilişki sonucunda gebe kalamaz isen bebek için tedaviye geçmelisin. herkesin bünyesi farklıdır. biri ilk ayda gebe kalabilirkin diğeri 5 denemesinde gebe kalmaktadır. hormon testleri vücudumuzda herhangi bir aksaklık olup olmadığı için.hormon tedavilerine hemen geçmemeni öneririm. bazı doktorlar sırf maddi kazanç sağlamak için bu yöntemlere başvuruyorlar.bir iki günlük gecikme ile hemen doktorlara koşma en önemlisi moralini bozmamanı rahat olmanı,çevrenide fazla kafana takmamanı öneririm. yaşın genç ise herşeyi doğal haline bırak. allah herşeyin zamanını bilir inancını yitirme. sevgiyle kal

CCanım Bende 7 aydır korunmuyorum ve bir sürü ilaç kullandım 1.defada progestan,2.defada orgametril ve şuanda duphaston adlı ilacı kullanıyorum adet olamadığım için bunları veriyordu doktorum...zaten doktorlar 1 yılın dolmasını beklemeden başka bir tedavi önermiyorlar da yapmıyorlar da..bekle canım belki gebelik oluşur hemen başlama ilaçlara yoksa önüne geçemiyor insan...bitiricinin dediği gibi moralini yüksek tut ve stres yapma ben bunların ceremesini çekiyorum bir sürü hormon testi falan yapıldı şeker yüklemesi vs..vs..bende kistler oluşmuştu onun haricinde hiç bir sorun yok ama gebelikte olmuyor hep stresten..şimdi soğan kürünü deniyorum bakalım neler olacak sabırla beklemeye çalışıyorum :((

İlginize teşekkür ediyorum.İyice araştırmadan sormadan olur olmaz ilaç kullanmıyorum.Doktorum sadece hormon testleri istiyorum ona göre ilaç verebilirim dedi.Yarın aç karnına sabahtan dr dayim bakalım ne çıkacak ne diyecek bilemiyorum.Şimdilik bildiğim bu.Ben çok doktor araştırdım hastanenin en iyi dr si bu.Yarın çıkan sonucu tekrar yazar sizi bilgilendirim.Hoşçakalın.

Dün yapılan testde hormonlarımın normal olduğu söylendi bana doğum kontol benzeri gramaşı düşük bir hap birde güzel kokulu bir hap verdi doktor.Bu ilaçlardan biri bende alerji yaptı ve gecenin bir yarısı korkunç bir mide bulantısıyla uyandım.Sadece ufak kistlerimin oldugunu söyledi.Bana doğum kontrol benzeri hap verdi.Peki madem hormonlarım normalse bu ilacı neden verdi?Adetimi düzene sokmak içinmi?Bu hap benim gebe kalmama engel oluşturmazmı?Bir başka dr ye sordum hormonlarını gecici yada kalıcı olarak düzeltmek için bu ilaç verilmiştir dedi.İlaç bittikten sonra gebe kalamazsanız ya aşılama yada tüp bebek denemelerine sizi yönlendirir dr niz dedi.Ben yinede emin olamadım 1.kutunun bitmesiyle yeni bir dr ye gideceğim randevu bile aldım.3-5 kuruşun hesabını yapmayın,bu sağlık hiç bişeye benzemez.Adetiniz ciddi şekilde düzensizse yada başka bi probleminiz varsa kesinlikle beklemeyin sağlık ocagına bile gitseniz onlar yardımcı oluyorlar.Ben aylar evvel bir eczacıya sormuştum adetim 4 gün hep erken geliyor ne yapmalıyım diye,bana kadın doğum doktoruna git mutkala zaten bir kadın hiç bir problemi yoksa mutlaka dr ye görünmeli yılda bir kez demişti.Şimdi bu ilacı 21 gün kullanıp drye yeniden gidicem.Pzrtsi kendi dr me gidip şikayetlerimide anlatmayı düşünüyorum...Hastalıklarınıza şifa gelir inşallah...

benimde adeterim hep bikaç gün önceden gelirdi düşükten sonra her ay geç gelmeye başladı dr. hormon testi istedi bakalım ne çıkacak benim testten dua edin bi sorun çıkmasın.ilaç tedavisi filan görmek istemiyorum :((

ben çarşamba günü hormon testi yaptırcam devlet hastahanesinde sonucunu ne zaman verirler çok acil cvp lütfen...............

Back